Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 7°C

Soha nem költöttek még ennyit az utcákra Csornán

Hetvenmillió forintot költ idén a város útjaira a csornai önkormányzat. Nemcsak burkolat- felújítást végeznek, hanem a csapadékvíz elvezetését is megoldják, ahol szükséges.
„A minőség és nem a mennyiség lesz fontos az önkormányzati útfelújításoknál" – jellemezte a következő évek utakat érintő koncepcióját a csornai polgármester, dr. Bónáné dr. Németh Katalin. Bejelentette: idén 70 millió forintot fordítanak erre a célra. Soha nem költöttek még ennyi pénzt a város utcáira.

– Az idei költségvetés elkészítésekor negyvenmillió forinttal számoltunk. Aztán májusi ülésünkön azt javasoltam a képviselő-testületnek, hogy a tartalék keretből még harmincmilliót csoportosítsunk át. Minőségi munkára készülünk és hosszú távra akarunk építkezni – fogalmazott dr. Bónáné dr. Németh Katalin. – Az útfejlesztési koncepcióban is leszögeztük: komplett útfelújítást akarunk, azaz a vízelvezetéssel együtt oldjuk meg a problémákat. Ahol ez gondot okoz, ott beavatkozunk még akkor is, ha jelentősen emelkednek a költségek. Annak ugyanis nincs értelme, hogy két év után ismét a javítandók listáján szerepeljen egy-egy szakasz. Az elmúlt hetek esős időjárása ismét megmutatta, hol a legsürgetőbb az intézkedés, de természetesen korábban is tartottunk helyszíni bejárásokat a képviselőkkel.

A polgármester hozzátette: rövidesen szakemberek bevonásával egyeztetnek a képviselők. Kiszámolják a költségeket, kijelölik az utcák sorrendjét és azt, hogy az adott forgalomnak milyen burkolat építése a célszerű.

– Hetvenmillió forint tehát rendelkezésre áll, ebből azért már el lehet indulni. Ráadásul benyújtjuk igényünket egy pályázatra is, melyen újabb tizenötmillió forintot lehet szerezni, hozzátéve ötmillió forint önerőt. Hamarosan döntünk az utcákról is és remélem, hogy nyár közepén a kivitelezés is elkezdődhet.

Dr. Bónáné dr. Németh Katalin kifejtette: terveik szerint átdolgozzák és folytatják a járdafelújítási programot is, a korábbi évek tapasztalatait is figyelembe véve. Cél, hogy a helyieket is bevonják az építkezésbe, de ott is lesznek új járdák, ahol esetleg az utcabeliek nem tudnak anyagi vagy fizikai terheket vállalni.

A tervekben hangsúlyosan szerepel, hogy az önkormányzatnak a következő években meg kell oldania a csapadékvíz-elvezetés problémáját. Ehhez elengedhetetlen, hogy a lakosság partnerként álljon a fejlesztésekhez. A munkát ugyanis csak fokozatosan lehet elvégezni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitalálták a sikermenüt a kapuvári ÍzvadÁszok

A sikeres hónap eleji balatongyöröki szereplésük után, a kapuvári ÍzvadÁszok amatőr főzőcsapat a… Tovább olvasom