Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Sídombot építettek az udvaron

Farád - A környező kistelepüléseken kívül még a szomszédos városból is járnak gyerekek a farádi általános iskolába. Idén több elsős tanuló várható, mint amennyi nyolcadikos távozik az iskola falai közül.
A nyári szünetben – a helyi önkormányzat huszonhét és fél milliós beruházással – melyből valamivel több mint tizennyolcmillió pályázati pénz – akadálymentesítette az iskola épületét, ezenkívül több új tantermet (többek között informatikai szaktantermet), irodákat és vizesblokkot alakítottunk ki, illetve újítottunk fel és minden tanteremben internet-hozzáférést építettünk ki – mondta Márczisné Varga Lívia, a hetvenhatmillió forintból gazdálkodó (hatvanmillió a normatíva) farádi általános iskola igazgatója. Az intézményvezető úgy véli, az iskola fejlesztése szükséges, hiszen a helyi gyermekek mellett Bogyoszló, Jobaháza, Magyarkeresztúr, Sopronnémeti és Potyond diákjait is fogadják. Örömmel tette hozzá, az utóbbi évek – gazdasági és humán – fejlesztései lassan meghozzák gyümölcsüket, melynek eredményeképpen még a szomszédos Csornáról is fogadnak diákokat Farádon. Idén húsz-huszonegy elsőst várnak a beiratkozásra, ami magasabb, mint az épp végző nyolcadikosok létszáma. Jelenleg százhetvennyolc diákjuk van, amiből negyvenegy a bejáró. Ez utóbbiak utaztatását – tanári felügyelet mellett – a megyei szolgáltató járataival oldják meg. A vidéki diákoknak délután is ad az iskola felügyeletet. – Tanulólétszámunkat – hiába lesz szeptemberben több – inkább stabilnak mondanám, ám hozzátenném, a jelenlegi demográfiai helyzetben ez is eredménynek számít – mondta az igazgatónő.

Márczisné Varga Lívia
Márczisné Varga Lívia

Az intézményben tizenkét aktív, egy prémiuméves és három óraadó pedagógus oktatja a diákokat, akikről az igazgatónő kijelentette, a szakos ellátás – még a természettudományi szakokon is – százszázalékos.

Farádi elsősök: Idén több a beiratkozó, mint amennyi végzős diák elmegy. Bogyoszló, Jobaháza, Magyarkeresztúr, Sopronnémeti és Potyond diákjait is fogadják.
Farádi elsősök: Idén több a beiratkozó, mint amennyi végzős diák elmegy. Bogyoszló, Jobaháza, Magyarkeresztúr, Sopronnémeti és Potyond diákjait is fogadják.

– Ugyanazokat a szolgáltatásokat igyekszünk biztosítani tanulóink számára, mint a szomszédos város iskolái, többek közt zeneiskola, néptáncoktatás, egyebek – tette hozzá. Az igazgatónő érdekességképpen elmondta, az iskola udvarán sídombot alakítottak ki, hiszen nemrég egy kolléga adományából több mint félmillió forint értékű sífelszerelést kapott az iskola, melyet nem csak Farádon használnak ki, diákjaik a napokban Ausztriában síeltek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gödröket kerülgetett, az árokban kötött ki

Markotabödöge - Az útburkolat hibái miatt történt baleset tegnap a markotabödögei bekötőúton.… Tovább olvasom