Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Orosz piacban bíznak a kapuvári húsgyár új tulajdonosai

Dr. Zsobrák Péter Hosszú távú működésben gondolkodik, szerinte nem annyira különös a kapuvári „bevásárlás".
Dr. Zsobrák Péter, a kapuvári húsgyár új tulajdonosa a keleti piacokban bízva további fejlesztéseket, hosszú távú működtetést ígért a nagy múltú üzemben. Lapunknak nyilatkozva kifejtette, a baconüzemben komoly fejlesztéseket tervez már rövid távon is.

További – gyors – fejlesztéseket és hosszú távú működtetést ígért a kapuvári húsgyár új tulajdonosa, aki lapunknak adott interjújában kijelentette, pénzügyi befektetőkkel társult a Kapuvári Hús Zrt. megvételekor. Dr. Zsobrák Péter hangsúlyozta, a befektetők komoly kapcsolatokkal rendelkeznek a keleti, ezen belül az orosz piacokon is, ezért kiemelt szerepet szánnak a nagy múlttal és biztató jelennel rendelkező kapuvári gyárnak.

– Komoly befektetői szándékkal jöttem Kapuvárra, bár azt is el kell mondanom, személyesen új terepnek számít nekem is a húsipar, ám olyan üzletet láttunk meg befektetőpartnereimmel együtt, ami a távolabbi jövőre is biztató lehet – mondta a Kisalföldnek a fiatal, harmincnégy éves fővárosi jogász. Hangoztatta, maga az ágazat napjainkban nem éppen a virágkorát éli, de a húsiparban és ezen belül is a kapuvári gyárban nagy lehetőségek rejlenek. – Nem kell nagyon messze menni ezek keresésében, elég csak azt kiemelni, hogy a kapuváriak a védőgázos termékek terén 70 százalékát lefedik a magyar piacnak, ami biztató a jövőre nézve és megkerülhetetlenné teszi a kapuvári gyárat – fogalmazott dr. Zsobrák Péter. Kiemelte, a Kapuvári Hús biztató kilátásai mellett azt sem szabad elfelejteni, hogy a kormány várhatóan több százmilliós támogatást nyújt majd az ágazatnak és várhatóan a fordított áfa bevezetése is komoly segítséget jelent. Emellett formálódik egy komoly kormányzati szándék a magyar sertéságazat nagymérvű fejlesztésére is. – Úgy vélem, ezen előjelek birtokában nem annyira különös a kapuvári „bevásárlás" – mondta a fiatal jogász. Hozzátette: partnerei komoly keleti kapcsolatokkal rendelkeznek, ennek első jeleként már orosz, szingapúri és japán üzletemberek is meglátogatták a kapuvári üzemet. – Befektetőpartnereimmel a keleti piacokra történő szállításban nagy lehetőséget látunk – mondta dr. Zsobrák Péter. Egy hazai nagy kereskedelmi lánc és az említett piac kielégítésére már rövid távon is százmilliós nagyságrendű fejlesztést tervez a baconüzemben, amely várhatóan munkaerő-felvétellel is jár Kapuváron. Az interjú során dr. Zsobrák Péter elmondta, a vágóhídi kapacitást is megtartják Kapuváron, ám emellett szerkezeti változtatásokat is terveznek az üzemben, „mellyel igazán XXI. századivá tesszük a kapuvári gyárat" – emelte ki.

A fiatal üzletember tájékoztatása szerint a gyár vezetését változatlanul hagyják, úgy véli, ezen a téren jól kamatozhat az állandóság.

– Mindemellett mostantól heti több alkalommal tartózkodom a rábaközi kisvárosban, amellett, hogy a szakmai segítséget, melyet a kapuvári vezetéstől és – a baconüzemen keresztül – Román Gyulától megkapok, szükségesnek és elvárhatónak tartom. A tulajdonosi struktúrában rám marad az üzleti és szervezési rész – mondta a Kisalföldnek az új tulajdonos.

Dr. Zsobrák Péter
Dr. Zsobrák Péter

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rábaközi szálláshelyekre volna igény: egyre több falu tervez a kiadó szobákkal

A Rábaköz kistelepülései közül egyre többen tervezik szálláshelyek építését. Tovább olvasom