Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 23°C Még több cikk.

Nyitni kívánnak a fiatalok felé

Ifjúsági tagozat megalakítását tervezi – egyebek mellett – a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége csornai csoportjának frissen megválasztott vezetősége. Emellett továbbra is meghatározó feladatnak tekintik az előadások szervezését.
Új vezetőséget választott a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Csornai Csoportja. Az elnöki teendőket  dr. Kristóf János látja el, titkár Frasztné Barna Márta, pénztáros Kemenesi Ágostonné, védnök dr. Horváth Lóránt Ödön premontrei apát.

– Céljaink között továbbra is meghatározó a különböző előadások szervezése, amelyekre a tagjainkon kívül más érdeklődőket is tisztelettel várunk. Ez utóbbiakat abban a reményben, hogy később őket is a tagjaink sorában tudhatjuk – mondta az elnök. – Növelni szeretnénk a tagság táborát, mindenkit várunk, aki egyetért KÉSZ céljaival, tevékenységével, elfogadja a keresztény értékrendet.

Az előadások kapcsán pedig egy kis beszélgetésre, vitára is lehetőséget kívánunk adni. Ezeken az összejöveteleken rendszeresen találkozhatnak az azonos gondolkodású, azonos értékrendet valló emberek. Nem kevésbé fontos szempont, hogy a társadalom valamennyi rétegéhez szóljanak az előadások. Felvetődött, hogy az előadók a hitéleti témák mellett többet foglalkozzanak a mindennapok gondjaival az embereket foglalkoztató kérdésekkel. Szóba került többek közt a tudományos jellegű előadások iránti igény is.

Dr. Kristóf János szerint nyitni kívánnak a fiatalok felé és egy ifjúsági tagozat létrehozását tervezik. Ide az alapszabály értelmében azok jelentkezhetnek, akik betöltötték a tizenhatodik életévüket. Mindemellett a kapcsolatok erősítését tervezik a más településeken működő csoportokkal, találkozókat szerveznek, és kicserélik a tapasztalataikat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozgalmas pántlikás nyár

A csornai Alapfokú Néptánciskola növendékei és a Pántlika együttes táncosai a nyarat és a… Tovább olvasom