Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Nincs béke a csornai kertészetben

A csornai kertészetben krimibe illő jelenetek játszódnak le a tulajdonos cég vezetője szerint. Feljelentést és panaszt is tett Hecker Renee. Azt mondja: a rendőrség nem intézkedik hatékonyan.

„Kertészetünk ostrom alatt áll. A telepen ki-be mászkálnak az idegen biztonsági cég emberei. Hétfőn éjjel saját biztonsági őrünk testi épségét veszélyeztetve hatoltak be az ingatlanra" – jelezte a Kisalföldnek Hecker Renee. Az Er Immo kft. ügyvezetője szerint a rendőrség tehetetlen. Intézkedések elmulasztása miatt panaszt is tett a megyei főkapitánynál.

 "Az Er Immo kft. tulajdonosa nem érzi biztonságban értékeit, nemzetközi szinten is megteszi a lépéseket, panaszt tesz." Hecker Renee ügyvezető
– Mi jóindulattal, békésen akartuk megoldani a helyzetet, de a másik fél felrúgta a szóbeli megállapodást. Kitenni mégsem tudjuk őket, mert a rendőrségtől nem kapunk segítséget – jegyezte meg Hecker Renee. Az ügyvezető elmondta: múlt héten egyeztek meg abban, hogy a budapesti biztonsági cég két embere maradhat a telepen a termálkút és a gépház őrzése miatt. (Kisalföld, 2010. június 12.) Az új őrök viszont nem kapnak bebocsátást. Ehhez képest Hecker Renee szerint már a hétvégén a kerítésen átmászva váltották egymást. Hétfőn éjjel pedig krimibe illő jelenetek játszódtak le a kertészetben.

– A bentiek jelezték, autójukkal kimennek a telepről. Őrünk elmondása szerint: kinyitotta a kaput, ők kijártak, de abban a pillanatban nagy sebességgel behajtott a váltás járműve. Munkatársam alig tudott félreugrani a kocsi elől – fogalmazott az ügyvezető.

– Hiába hívjuk minden esetben a rendőrséget, nem kapunk védelmet, segítséget. A telepen dolgozó kollégáim már félnek. Az Er Immo kft. tulajdonosa megdöbbenve tapasztalja, mi történik a tulajdonán. Mivel nem érzi biztonságban értékeit, nemzetközi szinten is megteszi a lépéseket és az illetékes fórumokon tesz panaszt.

Az Er Immo kft. vezetője a megyei rendőr-főkapitányságon feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen magánlaksértés, zaklatás, garázdaság, önbíráskodás és rongálás miatt. A csornai rendőrök munkája miatt panasszal élt, mert úgy véli, a rendőrség nem tesz semmit a bűncselekmények megakadályozására.

Kocsis Tünde, a megyei főkapitányság szóvivője érdeklődésünkre megerősítette: az Er Immo kft. feljelentése és panasza megérkezett a főkapitányságra. A benne foglaltakat vizsgálják.

A kertészetet érintő vita hátterében gazdasági társaságok állnak. Az ingatlan tulajdonjogáért per is zajlik. (Kisalföld, 2010. június 9.) A kerti parkosok azért küldtek biztonsági embereket a területre, mert attól tartanak: az Er Immó-sok használhatatlanná teszik a termálkutat.
Az Er Immo kft. vezetője a megyei rendőr-főkapitányságon feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen. A csornai rendőrök munkája miatt panasszal élt.

Olvasóink írták

  • 2. detective.tv 2010. június 20. 13:28
    „A Kerti Park inkább fizesse ki az elmaradt béreket, ne pedig biztonsági őrökre költsön!”
  • 1. sziszifusz 2010. június 17. 07:59
    „Mi lenne,ha a rendőrök meg- attól félve,hogy nevetségessé teszi őket a helyzet -mondjuk a törvény nevében intézkednének?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az elszármazottak, a díszpolgár, meg a perec

A helyi dalkör alapító karnagyát díszpolgárrá avatták Páliban. A Perecfesztiválon vehette át a… Tovább olvasom