Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Németh Sándor, Bajszi emlékére báloznak a rábaközi zenészek

Az alapító-szervezőre emlékeznek idei báljukon a rábaközi zenészek. Németh Sándor tizenhét éve indította el a rendezvényt.
Bálozni gyűlnek össze a rábaközi zenészek ma este Csornán, a Sárkány étteremben. A felhőtlen mulatság mellett az idei rendezvény az emlékeké, az emlékezésé is lesz. A bál alapító-szervezője, Németh Sándor előtt hajtanak fejet egykori kollégái.

Németh Sándor, vagy ahogy zenészkörökben is ismerték, Bajszi idén nyáron fiatalon hunyt el. Lelkes tagja volt a muzsikustársadalomnak. Tizenhét évvel ezelőtt az ő kezdeményezésére „húzták el" először egymás nótáját a zenészek. Abdai Róbert több mint egy évtizede vesz részt a bálok szervezésében. Most úgy gondolta, illő, hogy megemlékezzenek barátjukról.

a
Abdai Róbert: „Németh Sándorra emlékezünk a zenészbálon."


– Az idei bált Bajszi emlékének szenteljük. Ő gondolta úgy annak idején, fontos, hogy a rábaközi zenészek legalább egy évben egyszer találkozzanak egymással, megbeszéljék gondjaikat, örömeiket – mondta Abdai Róbert.

– Sajnos ő már nem lehet itt velünk, váratlanul, hihetetlenül gyorsan távozott közülünk. Nagyon hiányzik lelkesedése, örök optimista hozzáállása az élethez, a problémákhoz. Jókedvvel hallgattuk sztorijait és megfogadtuk tanácsait. Rá bármikor lehetett számítani, Akár késő éjjel vagy hajnalban is hívhattuk, ha gondunk volt. Fiatal vagy idős, valamennyi muzsikus szerette, egyfajta példakép is volt ő nekünk. Az a legkevesebb, hogy idei rendezvényünket az ő emlékének ajánljuk. Külön öröm, hogy családja elfogadva meghívásunkat, egy vacsora erejéig szintén velünk lesz – mondta el lapunknak.

Abdai Róbert hozzátette: nemcsak a rábaközi zenészek vesznek részt a bálon, hanem messzebbről, például Győrből és Sopronból is érkeznek kollégáik.

Olvasóink írták

  • 2. Nooormális? 2012. január 30. 20:49
    „Mikor volt az idei nyár? Valahogy nem vettem észre.”
  • 1. kisvadföld 2012. január 27. 16:25
    „Megérdemli ezt a megemlékezést, nagyon szép dolog. Bajszi egy nagyon emberséges lélek volt.
    Egy volt csornai lakos.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évzáró a Nyugdíjas Akadémián

Ünnepélyesen is lezárták a csornai kistérségi Nyugdíjas Akadémia első évét. Tovább olvasom