Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Nem emelik az iparűzési adó mértékét

Elfogadták a jövő évi költségvetés koncepcióját és kiválasztották a számlavezető pénzintézetet a csornai képviselők. Az alpolgármesternek háromhavi tiszteletdíjnak megfelelő, 396 ezer forintos jutalmat állapítottak meg.
Csütörtöki ülésén a csornai önkormányzat képviselő-testülete a napirend előtt szokásos beszámolók elfogadását követően egyhangú döntéssel támogatta Tellesz Endre alezredes kinevezését a Csornai Rendőrkapitányság vezetőjének.

Takarékos jövő év

Az önkormányzat idei első három negyedévi gazdálkodásáról szóló tájékoztató és a jövő évi költségvetés tárgyalásakor Kiss Ottó úgy vélekedett, hogy az országos keretszámok ismeretében a büdzsét nehezen lehet egyensúlyban tartani. Papp József polgármester szerint takarékos lesz a jövő évi költségvetés. Hozzáfűzte, hogy nem szűkül az önkormányzatok fejlesztési lehetősége. Végül a grémium tudomásul vette a tájékoztatót és elfogadta a költségvetés koncepcióját, csakúgy, mint a helyi adókból származó bevételek alakulásáról készült beszámolót. A helyi iparűzési adó mértékének emelését az adóalap 1,9-ről 2 százalékára viszont elvetették a képviselők. Noha Papp József figyelmeztetett: ha nem módosítják a rendeletet, tízmillió forint értékű feladatot nem tudnak elvégezni jövőre, ugyanis az iparűzési adó emeléséből ennyi bevételre számítanak.

Új helyen a piac

A testület döntése értelmében emelkedik a kéményseprés díja. Egy szabványkémény tisztítása például 460, egy gyűjtőkéményé 1050 forint lesz 2004-ben áfával együtt. A továbbiakban jóváhagyták a vonyarcvashegyi és balatongyöröki gyermeküdülők négy évre szóló felújítási tervét és döntöttek arról is, hogy a kirakodóvásárok helye január elsejétől a Széchenyi tér, valamint az Árpád utcának Táncsics Mihály utca és a Jázmin utca által határolt része legyen, mivel a jelenlegi piacteret értékesítette az önkormányzat. A hozzászólók szorgalmazták az Árpád utca érintett szakaszán az útburkolat javítását. Ezután mintegy két és fél órás zárt ülésen több pályázó közül választották ki az önkormányzat számlavezető pénzintézetét. Ezt a feladatot januártól – Papp József bejelentése alapján, kilenc igen, hat nem szavazattal, két tartózkodás mellett – a Kereskedelmi és Hitelbank Rt. látja el.

Elutasított lakásvételi kérelmek

Az ÁNTSZ városi főorvosa észrevételei nyomán határoztak a háziorvosi ügyeleti rendszer átalakításáról. A képviselő-testület úgy döntött, hogy Csorna csatlakozik a Mosonmagyaróvár és Térsége Hulladékgazdálkodási Rendszerhez, amely a győri nagytérségi rendszerhez kapcsolt projektcsoport. Elutasított a testület két lakásvételi kérelmet, és határozott a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díjának emeléséről. E szerint, ha az infláció mértéke meghaladja az öt százalékot, akkor az emelés öt százalék lesz. Amennyiben az infláció öt százalék alatt alakul, akkor az emelés mértéke is ennyi legyen.

A továbbiakban módosították a polgármesteri hivatal alapító okiratát, az alpolgármester számára pedig – a polgármester javaslatára – eredményes munkája elismeréséül háromhavi tiszteletdíjának megfelelő összegű, 396 ezer forint jutalmat állapítottak meg. Hozzájárult a testület pályázatok benyújtásához önkormányzati informatikai rendszerek bevezetésének, továbbfejlesztésének támogatására, egészségügyi ellátás komfortosságának fejlesztésére, a tűzoltóság részére vízszállító gépkocsi vásárlására.

A nyilvános ülés utolsó napirendjeként arról határozott a testület, hogy az önkormányzat lemond a Szent István tér 24. szám alatti ingatlan elővásárlási jogáról.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beruházás privatizáció előtt

Csütörtökön a két megye tulajdonolta Florasca Környezetgazdálkodási Kft. ötvenmillió forintos… Tovább olvasom