Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Munkahelyteremtés fejlesztéssel

Beled - Elkelt a Sabaria Cipőgyár évek óta bezárt csarnoka. Egy helyi vállalkozó több tízmilliós fejlesztéssel faipari üzemet hoz létre a kétezer négyzetméteres csarnokban. A beruházás folyamán több új munkahely is létesül.

Egy helyi vállalkozó megvásárolta Beledben a Sabaria Cipőgyár egykori üzemcsarnokát és a hozzá tartozó területet. Módos Imre faipari üzemet hoz létre a több mint kétezer négyzetméteren. A munkák indulásához több tízmilliós beruházásra van szükség. A vállalkozó szerint négy-öt új munkahely is létesül, ám a piaci viszonyok függvényében ez gyarapodhat.

A szombathelyi központú Marc Shoe Corporation Kft. még 2003 nyarán zárta be a 2001 óta cipőfelsőrészt gyártó beledi üzemet, két Vas megyei részlegével együtt (Kisalföld, 2003. július 12.). Akkor közel kétszáz dolgozó munkahelye szűnt meg egyik pillanatról a másikra.
Az üzem hasznosítására több sikertelen kísérlet is történt. A helybéli Módos Imrének azonban szinte „kapóra jött" a lehetőség akkor, amikor 1991 óta meglévő faipari vállalkozását bővíteni akarta.

Módos Imre: A munkához pályázati pénzeket vár, az épp a napokban indult Leader-csoport munkája már felkeltette figyelmét és tárgyal az uniós támogatási lehetőségekről is. Fotó: Turbók Attila
Módos Imre: A munkához pályázati pénzeket vár, az épp a napokban indult Leader-csoport munkája már felkeltette figyelmét és tárgyal az uniós támogatási lehetőségekről is. Fotó: Turbók Attila


– Hiába napjaink pénzügyi és gazdasági válsága, egy vállalkozás csak úgy tud fennmaradni, ha előremenekül és állandóan fejleszt – jelentette ki a vállalkozó. A kétezer-kétszáz négyzetméteres üzemcsarnok és a hozzá tartozó, összesen tizenegyezer négyzetméternyi terület megvételével cége is bővül, kft.-vé alakul. Módos Imre családi házának udvarán jelenleg öt helyi és környékbeli emberrel dolgozik, ám
a beruházás végeztével megduplázza a létszámot, ami a piaci lehetőségek bővülésével akár növekedhet is.

– Az üzem jövő év január-februárjában indulhat az új csarnokban, ám az átköltözés és a fejlesztés már elég komoly beruházást igényel – mondta a vállalkozó. A több tízmilliós munkához pályázati pénzeket vár, az épp a napokban indult Leader-csoport munkája már felkeltette figyelmét és tárgyal az uniós támogatási lehetőségekről is. A csarnokban tetőszigetelésre van mielőbb szükség, de a vállalkozó – a faipari melléktermékek hasznosítására – környezetbarát fűtésrendszert és új elszívórendszert is beépítene.

 

Olvasóink írták

  • 1. arons40 2008. november 25. 11:01
    „Mivel beledi vagyok őszintén örültem ennek a cikknek,valami megmozdult.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyi nyitást ígérnek a téliesített termálfürdőben

Csorna - A csornaiak várhatóan már a karácsonyi ünnepek alatt igénybe vehetik a téliesített… Tovább olvasom