Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

MSZP: Aláírásgyűjtés az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentéséért

A MSZP a megyénkben is megkezdi az alapvető élelmiszerek árának 22%-os csökkentése érdekében az aláírásgyűjtést.
˝Csornán ülésezett csütörtökön a Magyar Szocialista Párt Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szövetségének elnöksége. Az elnökség kiemelten foglalkozott a párt Nyugat-Magyarország programjával, és úgy döntöttünk, hogy azt megyei bejáráson ismertetjük meg a választókkal.

A MSZP a megyénkben is megkezdi az alapvető élelmiszerek árának 22%-os csökkentése érdekében az aláírásgyűjtést.

A kormánypárt állítólag a rezsicsökkentés érdekében gyűjt aláírásokat. Az emberek terheinek csökkentésével egyetértünk, de igazságtalannak tartjuk, hogy a legtöbbet az élvez ebből a rezsicsökkentésből, aki még az úszómedencéjét is gázzal fűti, miközben a fával vagy szénnel fűtő nélkülözők százezrei a fagyhalál határán szenvedték át a telet.

Az alapvető élelmiszerek áfájának 27%-ról 5%-ra csökkentése azoknak segít, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. A gazdagoknak sincs két gyomruk, hogy többet egyenek, de a 22%-os árcsökkentés a legszegényebbeknek segít, hogy hozzájussanak a mindennapi betevő falatjukhoz, és ne éhezzen 400 ezer gyermek az országban. Ha a lakosság több élelmiszert tud vásárolni, a súlyos gondokkal küzdő mezőgazdaság és az élelmiszer feldolgozók is többlet bevételhez juthatnak. Ehhez kérjük az emberek támogatását.

Az elnökség egyúttal meghatározta és megszervezte a helyi szervezetek feladatait az aláírásgyűjtés során.˝

MSZP Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szövetség Elnöksége

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. 1120 2013. április 06. 04:18
  „Jerry... Számold össze, hogy állításaidat hány tényadattal támasztottad alá? (Nem lesz nehéz, segítek: 0, azaz nulla.)
  Más. Különös...ezek szerint az ÖSSZES közvélemény kutatót megvette volna a Fidesz? :)
  Ami meg a kisz-tagságot illeti: abban a középiskolában, ahová én jártam MINDENKI kisz tag volt, kivétel nélkül. Az építőtábori élményekből pedig igazán kár lett volna kimaradni! Jöttek az NDK-s csajok, akik még soha életükben nem láttak kukoricát... Ők is sokat okosodtak a 2 hét alatt - rólunk nem is beszélve... ;-) Mi több: úttörő is voltam és 12 évesen nem átallottam kihasználni az ezzel járó egyetlen előnyt! (Zánka.) Mondanom se kell, hogy az úttörős tagság is 100%-os volt az osztályunkban...
  Azt írod rólam: "kiszes"...és nem veszed észre, hogy ez mennyire szánalmas! XVI. Benedek meg a Hitlerjugend tagja volt.
  Tagja, de NEM FELNŐTT KORÚ és FŐÁLLÁSÚ TISZTSÉGVISELŐJE! Ahogy én sem a kiszben...
  Legutoljára még annyit, hogy ha elküldesz egy üzit, akkor várj türelmesen...odaér az előbb-utóbb, ne félj! Az ilyen döbbenetesen színvonaltalan üzenetekből ugyanis, mint amilyenek a tied, az 1 is sok! :D”
 • 26. Jerry 2013. április 04. 11:34
  „1120 látom téged csupán csak a tények nem zavarnak.jobban hiszel a vezéred ködösítésének,mint saját szemednek.Ezt hívják elvakultságnak.Szerencsére már sok 2/3-ra szavazónak is kinyílt a szeme, és látják a valóságot a matolcsy féle tündérmese ködösítése ellenére is.Ezen nem segítenek a kormány által pénzelt un közvéleményt kutatgatóktól megvett számok sem.Köztudott, hogy a fidesz mindig is hadilábon állt a számokkal.Ez a híveikre is jellemző.Én azonban veled ellentétben nem hiszem,hogy tejesen reménytelen lennél.Hiszen mint néhai kiszes, jól megtaláltad helyet az ellenkező oldalon.Gondolom, a narancs léhullása után is találsz magadnak helyet egy másik párt zászló alatt.”
 • 25. Jerry 2013. április 04. 11:34
  „1120 látom téged csupán csak a tények nem zavarnak.jobban hiszel a vezéred ködösítésének,mint saját szemednek.Ezt hívják elvakultságnak.Szerencsére már sok 2/3-ra szavazónak is kinyílt a szeme, és látják a valóságot a matolcsy féle tündérmese ködösítése ellenére is.Ezen nem segítenek a kormány által pénzelt un közvéleményt kutatgatóktól megvett számok sem.Köztudott, hogy a fidesz mindig is hadilábon állt a számokkal.Ez a híveikre is jellemző.Én azonban veled ellentétben nem hiszem,hogy tejesen reménytelen lennél.Hiszen mint néhai kiszes, jól megtaláltad helyet az ellenkező oldalon.Gondolom, a narancs léhullása után is találsz magadnak helyet egy másik párt zászló alatt.”
 • 24. 1120 2013. április 04. 08:57
  „Legeslegutoljára még valami...
  A Fidesz és a Jobbik közötti "80%-os átfedésről" csak ennyit:
  "Borkai Zsolt polgármester, Somogyi Tivadar alpolgármester és Balogh József volt városvezető is demonstrált a jobbikos képviselő ellen Győrben." (Az online változat mai vezércikke...)
  A jobbikosok mellett ráadásul az MSZP-s szavazók szoktak a leggyakrabban "orsósviktorozni" - tapasztalat... (A kurucinfó nevű szélsőjobb portálon sem az MSZP már a legfőbb célpont régóta, hanem a Fidesz. Ha nem hiszed, járj utána... ) Reggelig sorolhatnám amúgy a gyermeteg megjegyzéseidre, meg a féligazságaidból fabrikált veretes hazugságaidra a cáfolatot, de nem teszem, mert - mint mondtam - (Jerry-vel együtt ) a "teljesen reménytelen" kategóriába kerültél nálam.
  Napsütéses hétvégét! :)
  1120”
 • 23. 1120 2013. április 04. 00:24
  „Reménytelen eset vagy...még azt a néhány percet is sajnálom az életemből, amit eleddig rád fecséreltem - ígérem, hogy többé nem teszem! :)”
 • 22. Vakkantó 2013. április 03. 21:29
  „Vagy nagyon hiányosak a félisteneidről meglevő ismeretek, vagy egyszerűen nem akarod tudomásul venni az igazat! Kövér, Matolcsy, Járai, Martonyi az állampártban bizony komoly funkciókat láttak el, és ők is, akárcsak az Orbán, Szájer familia a rendszer kegyeltjei közé tartoztak. Egyik sem mezei párttag volt! Egyébként, meg nagyon rossz kifogás, hogy valaki azért volt párttag, hogy piti előnyökhöz jusson. Az ilyen magatartás, bizony azt minősíti, aki ezt megcsinálta, mert aki egyszer megcsinálja az megcsinálja többször is......mint ahogy, ezt az elvbarátaid meg is tették.....aztán úgy csinálnak, mintha ´90 után szuülettek volna. Bizony Magyarországon 9Millió ember aki nem lépett be az állampártba, vagy a kisz-be és mégis megélt.....többek között én sem voltam, se kisz- se párttag.... Te ezt már nem mondhatod el magadról.....ez bizony egy embertípus, akit én nem sokra becsülök....
  A fidesz és a jobbik között csupán stílusbeli különbség van.....amíg az egyik kimondja nyíltan, addig a másik kétértelmű utalásokkal csak sejtet....de a lényeg ugyanaz.....nem véletlen, hogy a jobbik sokszor együtt szavaz a fidesszel, és sok városban nyiltan támogatja, vagy akár koalicióra is lép vele.....nem véletlen, hogy a jobbik és a fidesz szavazók közötti átjárhatóság több mint 80%”
 • 21. 1120 2013. április 03. 00:32
  „Jaj, Vakkantó! (Jerryt meg sem említem, mert vele tényleg felesleges vitatkozni, de nagyon úgy fest, hogy veled sincs túl sok értelme...) Hát a kisz-nek én is tagja voltam, máskülönben nem mehettem volna építőtáborba! :) Te (és Jerry) 2 dolgot összekevertek (valószínűleg tudatosan). Más dolog "mezei" kisz-tagnak lenni (még akkor is, ha valaki egészen a kisz-titkárságig vitte - pl. egy középsuliban) és megint más FŐÁLLÁSÚ párt-, illetve kisz funkcionáriusnak lenni! Aki a kettőt keveri, az vagy ostoba, vagy hazug!
  Nézzétek: ezzel a "maszatolós", "falvédő szintű" agit.prop. dumával a 40 alatti korosztálynál próbálkozhattok - őket talán még át tudjátok vágni...
  Azokkal azonban nem érdemes próbálkozni, akik már az ún. rendszerváltást is felnőtt fejjel érték meg, mint jómagam is! :)
  Szélsőséges nacionalizmus?! Na ne viccelj, komám! Ezt hazudta a P.Mobilnak is Erdős et. arra válaszolva, hogy miért nem jelenhet meg a "Honfoglalás" c. lemezük (meg a többi...) Ha szélsőséges nacionalizmusra "vágysz", akkor irány a kurucinfó! Az ottani írásokhoz, hozzászólásokhoz képest az én hangom még a ma született bárányénál is szelidebb! :D (Mondom: amit te "nyomatsz" itt, az szimpla agit. prop.-os szöveg - valamikor a hetvenes évek közepéből...)”
 • 20. Vakkantó 2013. április 02. 14:09
  „Egyébként az, hogy ki, vagykinek a szülei voltak egytől-egyik párttagok, azt akkor írd le, ha valóban tudod, egyébként ez nem más mint hangulatkeltő hazugság”
 • 19. Vakkantó 2013. április 02. 14:05
  „1120, az, hogy nálad is működik a gyűlöletkeltésre, és szélsőséges nacionalizmusra alapozott demagóg politika, az tisztán "látszik". Ha nem lenne ez a rózsaszín köd a szemed előtt akkor nem csúsztatnál! A következők voltak az volt állampárt és annak ifjúsági szervezetének tagjai: Orbán, Matolcsy, Pintér, Martonyi, Rogán, Deutsch, Áder, Kövér, Járai, Kósa.....stb. A jelenlegi rezsim derékhada...... Szóval akkor ki hazudik....? Az az undorító, hogy ezek az emberek komcsiznak,az meg kifejezetten elszomorító, hogyaz ilyenek,mint te meg fenntartás nélkül hisztek,ezeknek a kétszinű erkölcsi nulláknak”
 • 18. Jerry 2013. április 02. 08:53
  „1120, ha csak egy kicsit is körülnézel a kormánypártiaknál,meglepődnél,hogy mennyinél találnál mszmp-s, vagy kisz-es múltat.Na és éppen ők azok,akik a leghangosabban komcsiznak,és legjobban félnek az elszámoltatástól.”
 • 17. 1120 2013. április 02. 00:35
  „Azt te csak hiszed, Vakkantó! Az MSZP az MSZMP jogutóda! Az ottani középgeneráció, illetve az annál idősebbek VALAMENNYIEN MSZMP-tagok voltak, a fiatalabbaknak meg a szüleik... Természetesen a Fideszben is vannak néhai (állam)párttagok, de amit te leírtál (ti., hogy ott "csoportosulnak"), az köszönő viszonyban sincs az igazsággal!
  Ha ezt tudod, akkor tudatosan dezinformálsz (csúnyábban fogalmazva: hazudsz).
  Ha viszont nem tudod, akkor meg tájékozatlan vagy...
  Ennyi.
  (Azt meg inkább nem is minősíteném, hogy szerinted én valaha is rávehető leszek arra, hogy ennek az általam mélyen megvetett társaságnak valaha is aláírjak BÁRMIT! Ennél még annak is több esélye van, hogy én leszek Pirézia következő elnöke! :)”
 • 16. Vakkantó 2013. március 30. 22:50
  „1120 a leszáradt kezedhez kezdhetsz hozzászokni..... Egyébként meg az elvtársak épp a te hőn szeretett kormánypártodban csoportosulnak...... Tudod, ahogy Hofi mondta "ahol <moderálva> van, ott veréb is van"”
 • 15. 1120 2013. március 30. 21:46
  „Már csak a kormánypárt majmolására futja, elvtársak? Száradjon le a kezem, ha nektek valaha is aláírok - bármit... Hazaárulók!”
 • 14. kukszi 2013. március 30. 17:28
  „Na Vakkantó sorold már fel azokat a cégeket amelyek veszteséget termeltek.
  Kérem a veszteséges cégek mellé sorold fel a vezérek, tisztségviselők horror jövedelmeit is.
  Ugye tudod egy céget úgyis lehet veszteségessé tenni, hogy bizonyos csatornákon kiszivattyúzzák a zsetont.
  Attól ne félj, hogy a szolgáltatók kivonulnak, nagyon jól meg lesznek azok a 10%-os rezsi csökkentés után is.”
 • 13. Vakkantó 2013. március 30. 16:20
  „Kukszi, azért nálad termékeny talajra talált a fideszes demagógia. Ha nem tudnád a különadóknak hála az elmúlt két évben nemhogy extraprofitot nem termeltek az energiaszolgáltatók, hanem 22 Milliárd Ft veszteséget könyveltek el. Persze nem az energiaszolgáltatókat sajnálom, de valószínűleg neked lesz a legnagyobb a pofád, ha egy bizonyos idő után nem lesz villany. Az élelmiszerek árának jelentős csökkenése az ami valódi segítséget tudna nyújtani a rászorulóknak. Hogy miből? Pl. Abból a párszáz Milliárdból amit focistadionokra, meg egyéb felesleges presztizs-beruházásokra költenek el Orbánék. Esetleg egy 35%-os adó az évi 10 Milliós jövedelmekre, és bizony lenne még sok normális megoldás, de ezt a fidesz vallás hívei nem igazán értik. Nekik az is érthetetlen, hogy 1+1az 2”
 • 12. oxana 2013. március 30. 15:26
  „11. kukszi Akkor mért örülnek az emberek az áfacsökkentésnek, ha más téren adóemeléssel kell számolni? Ill. nem csak számolni kell vele, hanem jönni fog, mindegy, milyen formában. Akkor minek a csökkentés? Szerintem ez parasztvakítás. Igazad van, a rezsicsökkentés más. De mit gondolsz, meddig türik a szolgáltatók, hogy csökken a profitjuk? Egy szép napon azt mondják viszlát és kivonulnak ill.továbbvonulnak keletebbre vagy délebbre. Nem tudom, mért jó ez nekünk? Ill. ugye közeledik a választás? Más országok se különbek, ilyen módon szavazatokat nyerni sunyi, söt megalázó a választókkal szemben, akikkel mindent elhitetnének, még azt is, hogy a nap forog a föld körül. A választás után meg vissza Miatyánk.”
 • 11. kukszi 2013. március 30. 14:57
  „Az tény ,hogy az ÁFA csökkentés költségvetési hiányt eredményez amelyet valahonnan pótolni kell, legegyszerűbb pótlás az adó emelés.
  A rezsi csökkentés,viszont a szolgáltatók extra profitját csökkenti,kicsit kevesebb prémiumot osztanak vagy visznek ki az országból. A kettő között óriási különbség van.”
 • 10. oxana 2013. március 30. 14:39
  „Kérek szépen felvilágosítást, azokat a milliárdos lyukakat, amiket a rezsi és áfacsökkentés a költségvetésben okoz(na), hogyan akarnánk megszüntetni? Van valakinek ötlete? Azonkívül, hogy akkor többet tudnánk vásárolni, mert azt nem nagyon hiszem el. A nettóár felfog szökni az égig, a csökkentésböl nem marad semmi.”
 • 9. csak-egy-olvasó 2013. március 30. 13:40
  „kukszi, valamit félreértesz. A rezsicsökkentéssel egyetértenek! A baj "csak" az, hogy a javaslat szerint már megint nem az fog jól járni, aki valóban rászorul.”
 • 8. kukszi 2013. március 30. 10:32
  „Mit kevernek már megint ezek a szocik ???
  Volt nyolc évük akkor kellett volna tenni valamit,de nem tettek semmit !!,illetve egyesek keményen lopták az állam pénzét.
  Más zsebére könnyű osztogatni, ígérgetni,de úgy sem hisz nekik senki !!

  Ha a szociknak nem kell a rezsi csökkentés jelezzék és hagyják az állam kasszában és ezt kilehetne osztani a rászorulóknak, de ezt nem teszi meg egy szoci sem, csak a szájúkat tépik,majdnem bekapják a mikrofont.”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Térségfejlesztés kétszáznyolcvanmillióból

Tovább olvasom