Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Motorost gázolt az autó

Kapuvár, Babót - Egy súlyos és egy könnyebb sérüléssel járó motorosbaleset történ péntek este nyolc óra körül, a Kapuvárt Beleddel összekötő 8611-es út babóti leágazásánál.
A Babót felől érkező Ford vélhetően nem vette észre a főúton közlekedő motorosokat: az elsőbbséget nem adta meg, és kihajtott a főútra, ahol ütközött a Kapuvár felől érkező motorossal. A másik kétkerekű vezetője - észlelve a kihajtó autót - sikeresen félre rántotta a kormányt és az út menti árokban kötött ki.

A kiérkező mentők a súlyosabb, soproni, negyvennégy éves sérültet és a könnyebben sérült harminchét éves motorost a soproni kórházba szállították. A főút forgalmát mindkét irányba több mint egy órára lezárták.

A sérülteket a soproni kórházba szállították.
A sérülteket a soproni kórházba szállították.

Olvasóink írták

 • 17. anonyma 2008. november 06. 08:54
  „Igen, jó idő van, és az autósok továbbra is jobban figyeljenek az autósokra, és főleg tartsák be az elsőbbségadási kötelezettségüket!!!
  Hasonló baleset volt Bp.en, sterencsésebb formában, kétfelől is védett útra hajtott két autó, a motoros miküzben kitért az egyik elől, a másik nekihajtott - SZABÁLYTALANUL...
  Szerencsére nem történt komoly sérülés, a motoros óvatosságának köszönhetően.
  Moicsoda dolgo az, hogy autósok a védett útra, ráadásusl körültekintés nélkül - kihajtanak? Ez azta bizonyítja, hogy még mindig csak kampányszerű a szigorú ellenőrzés, ami nem elég.
  JÓ IDŐ VAN, TOVÁBBRA IS SOK A MOTOROS, AUTÓSOK VIGYÁZZATOK!!!!!!!!!!!!!”
 • 16. mbp 2008. július 26. 13:21
  „Ez egy okos hozzászólás volt, barátom!!!!!!”
 • 15. muccc 2008. július 26. 05:27
  „<moderálva>”
 • 14. annonymus 2008. július 20. 18:09
  „Én ott voltam.Mi értünk oda a helyszínre először.És láttam a motorost ahogy a földön hevert.”
 • 13. Bali király 2008. július 14. 20:10
  „Minden motorosnak jótanács: Motorozz ugy, mintha láthatatlan lennél. Ne számits arra, hogy elsőbbséget adnak, vagy hogy egyáltalán észrevesznek. Az autósnak egy karcolás a lökháritón, neked jó esetben 2 hét kórház! Örülj, ha utána dicsekedhetsz a sérüléseiddel. Nem veszed-észre, hogy nem vesznek-észre???”
 • 12. klmd 2008. július 13. 18:06
  „A 8611-es az nem főút!

  KLMD”
 • 11. ARC 2008. július 13. 11:16
  „Itt a legtöbb esetben nem a féktelen száguldozás vezet balesethez, nem is azért, mert "motoros" szabálytalankodik, hanem az évek alatt szerzett rutinnal, ami sok vezetőnek (motoros és autós egyaránt beleértve) nincs meg a kellő vezetési morál, és egy adott helyzetben leblokkol, nem tudja mit kell tenni-e, hogy kell egy esetleges koccanást, balesetet elhárítani! Ezt a szabályosan közlekedő autósokra értem főként, mert általában ők halnak meg vétlenül, hoába szabályosak, ha nem adják meg nekik az elsőbbséget, akkor a manőverezés, ami megmentheti az életét!
  Általában elmondhatjuk, hogy a fiatal motorosok, akik alig multak el 18-19 évesen, húzzák a gázt, száguldoznak, de sajnos nem mérlegelik a veszélyt, nincs meg az ismeretük a becsmérelni tudásuk a fizikális erőkre, illetve a gravitációval kapcsolatban.... Nem kell gyorsan menni, volt már halálos baleset 30 km/h-s sebességnél is, erről a sebességről átlépve a 0 km/h-ba egy szempillantás alatt is végzetes lehet, illetve hatalmas erők szabadulnak fel, mely ellentétesen visszahat a motorosra a már eddig megszokott haladási iránnyal ellentétesen.... Egy gerinctörés, és többé eszébe sem jut nem odafigyelni a dolgokra!”
 • 10. fazer 2008. július 13. 00:10
  „Goldmund teljesen egyetértek veled, ha lehetett volna, bíróság előtt folytatodott volna az ügy. Akkor nem voltam magamnál, örültem, hogy épségben megúsztam az árokban való landolást. (zárójelben merem megjegyezni, hogy a rendőr pont az én rokonom volt......)
  A baleset helyszínéről, kocsikról nem is engedtek fényképet készíteni.
  Csike pontosan ahogy írtad, ahelyett hogy szidnánk és hibáztatnánk a másikat, pont abból kellene kiindulni amit írtál. Sajnos ma hiányzik nem csak az utakon: a tolerancia....”
 • 9. csike 2008. július 12. 21:57
  „Én már csak autóval veszek rész a forgalomba, de motoroztam és valahol tudom hogy milyen oriási különbség van a két dolog között,
  az egyik a szabadság fantasztikus élménye, a másik a kényelem biztonság érzése ! Sajnos a motorosok a jelentős sebesség túllépéssel (már aki) hozzák kivédhetetlen helyzetbe a forgalomba
  résztvevőket és közvetve felekősök a baleset bekövetkezéséért,
  ettől függetlenül akik kinn vagyunk az úton igenis tolerálnunk kell egymás hibáit,mert ma én, holnap te hibázol!!!!!!!!!!”
 • 8. Goldmund 2008. július 12. 20:21
  „6.hsz-ra.
  Sajnos a rendőrök nagy marhaságokat képesek összehozni helyszínelésnél! Tudniillik, az elsőbbségi jog nem abszolút! A másikat nem kényszerítheted sebessége vagy haladási iránya HIRTELEN (!!!) megváltoztatására. Az pedig a bizalmi elvből következik, hogy joggal számíthatsz rá, hogy ahol 90 km/h a sebességkorlátozás, ott nem megy senki 120-140-nel.
  Valószínű bíróság előtt egy jó ügyvéddel ezt érvényesíteni tudná az ember, de rendőr előtt aligha (pláne egy ekkora városban, ahol ki tudja kinek a kicsodája a rendőr).”
 • 7. Csóka Miklós 2008. július 12. 18:16
  „Én motorozok is autózok is,tiszteletben tartom a másikat.Aki
  közlekedik,minden előfordulhat!A sérülteknek mielöbbi
  gyógyulást.”
 • 6. fazer 2008. július 12. 16:57
  „Kedves Csike!
  Nekem 3 évvel ezelőtt volt egy balesetem, sávot váltottam kocsival, miközben hátulról belémrohantak. A probléma az egészben az volt , hogy a másik autó 120-140 között jött. (A sávváltás kezdése és az ütközés között eltelt idő és távolság alapján.) A kiérkező rendőr egy mondattal zárta le az egészet, teljesen mindegy, hogy mennyivel jött, nem adtam elsőbbséget, ha egy ferrarival jön, az se számít. Úgyhogy az egész balhé az enyém lett, még meg is büntettek. Akkor adott helyzetben, nem tudtam mit kellett volna tennem, utólag már könnyű okosnak lenni. (50% feletti sebességtúllépésnál már más a helyzet.)”
 • 5. Egy anya 2008. július 12. 15:56
  „Mielöbbi gyógyulást kivánok a két motorosnak!!Remélem az autósok minél kevesebbet szidalmazzák a motorosokat!!Közlekedők !!Jobban figyeljünk embertársainkra!!”
 • 4. ragga 2008. július 12. 15:34
  „Jobbulást a két motorosnak! Sajnos egyre gyakoribb az ilyen baleset és ha betartja a sebességhatárt,akkor is adódhat nagy baleset.Főleg ha nagy sebességgel hajt ki elé egy autó. Én is motoros vagyok,mindíg betartom a sebességet és a táblákat is figyelem,de naponta legalább 4-szer összetudnám törni magam,ha nem figyelek eléggé.Sajnos levegőnek nézi sok autós a motorost,persze mindkét oldalon vannak kivételek.Na meg az autósnak azt kéne felfogni hogy motoron csak két kerékre számíthat az ember és nem olyan stabil mint egy autó 4 keréken.Az a fontos hogy 70%-ban a körülöttünk levő forgalmat figyeljük,hogy idejében észrevegyük a bajt.Mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánok és sok türelmet ebben a nagy melegben!”
 • 3. soproni 2008. július 12. 14:25
  „csike! Nem vagyok szakértő,sőt szemtanú sem voltam.A lányom lakott területen 50-el ment(400-as Kawasakival),amikor szabálytalanul kikanyarodott elé egy autós. Nem volt gyors a tempó,talán ennek is köszönhette,hogy 2 hónap alatt alatt felépült,de a sérülései sajnos maradandóak. A motor totálkáros lett ,pedig nem volt nagy a sebesség. Véleményt nem tudok alkotni a cikkben szereplőkről,hisz amint már azt említettem,nem vagyok szakértő. Évekkel ezelőtt én is sokat motoroztam(utasként),megértem,hogy miért szeretik a két kereket egyre többen,az elrettentő balesetek ellenére is. Elítélem az itt fórumozók közt azokat,akik csak szidni képesek a motorosokat,pedig a baleseti statisztikákat nem csak ők növelik. Velük ellentétben az én véleményem az,hogy bárkivel előfordulhat,hogy a másodperc töredéke alatt kell helyesen reagálnia a váratlan helyzetekre és bárki hibázhat.”
 • 2. csike 2008. július 12. 12:35
  „Jobbulást a motorosoknak !!! "soproni" csak egy kérdésem lenne
  szerinted a megengedett 70 km/ó sebességgel megy a motoros
  akkor lett volna esélye a megállásra ?”
 • 1. soproni 2008. július 12. 11:23
  „Nos? Mi a véleménye a motorosokat szidalmazóknak? Gondolom a sok "szakértő "addig magyarázza,amig kiderül,hogy nem is az autós volt a hibás!
  Javulást a sérülteknek,ezúttal szerencséjük volt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvár és Győr között a hétvégén vonatpótló buszok járnak

Győr-Kapuvár - Pályaépítési munkálatok miatt július 12-én 19.30 órától július 13-a üzemzárásig… Tovább olvasom