Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Morálisan elfogadhatatlan döntések és a gyurcsányi erkölcsök korszaka

A csornai szocialisták nyílt levélben kérdeztek rá a Fidesz szerint ˝morálisan elfogadhatatlan˝, Fidesz-többséggel megszavazott csornai döntésekre.

Gyopáros Alpár a jogi tanácsadó iroda megbízását kifogásolja. A polgármester szerint mindezt a Fidesz javasolta.

A csornai szocialisták nyílt levélben fordultak Gyopáros Alpár alpolgármesterhez a portálunkon megjelent ˝morálisan elfogadhatatlan döntések˝ miatt.

˝Ha tudta, miért nem akadályozta meg?˝

˝Tisztelt Országgyűlési Képviselő és Alpolgármester Úr! Számtalan
Turi György
Turi György
csornaival együtt megdöbbenéssel olvastuk nyilatkozatát a Kisalföldben. Ön eddig sosem beszélt arról, hogy az elmúlt négy évben az önkormányzatban morálisan elfogadhatatlan döntések születtek volna. Sőt! Minden ilyen irányú felvetésünket hevesen cáfolta! Csorna lakói érdekében felszólítjuk, hogy haladéktalanul tájékoztassa a város közvéleményét, hogy milyen morálisan elfogadhatatlan döntések születtek az önök vezetése alatt az önkormányzatban! Adjon tájékoztatást a csornaiaknak arról is, hogy ha morálisan elfogadhatatlan döntésekről tudomása volt, ezeket alpolgármesterként miért nem jelezte, miért nem akadályozta meg? A Fidesz korlátlan többségével a képviselő-testületben miért nem akadályozta meg morálisan elfogadhatatlan döntések meghozatalát? Ezzel a magatartással ön és a Fidesz csornai képviselői milyen morálisan elfogadhatatlan döntésekhez asszisztáltak?" – áll a Balogh János, Papp Imre és Balogh Csaba jegyezte MSZP-s pártközleményben.

A polgármesteri szék: Egyre hevesebb politikai viták folynak azért, hogy októbertől ki ülhessen bele.
A polgármesteri szék: Egyre hevesebb politikai viták folynak azért, hogy októbertől ki ülhessen bele.

˝Szocialista erkölcsök˝

A szocialisták nyílt levelére a megszólított helyett a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség csornai szervezete a következő választ juttatta el szerkesztőségünkhöz:

˝Megdöbbenéssel szembesültünk a szocialisták nyílt levelében azzal, hogy a szocialisták Csornán – a Jobbikhoz hasonlóan – Turi György mellett óhajtanak kampányolni a közelgő önkormányzati választáson.

Gyopáros Alpár
Gyopáros Alpár
Azon azonban már kevésbé lepődtünk meg, hogy a Fidesszel ellentétben ők egyáltalán nem tartják etikátlannak Turi György egyes döntéseit, többek között azt a – számunkra morálisan vállalhatatlan – döntését, hogy ő saját fiát, illetve az őt alkalmazó céget foglalkoztatja ügyvédként a polgármesteri hivatalban. Véleményük érthető, hiszen Turi György ebben elődje, a szocialista Papp József gyakorlatát követte, aki felesége cégének adott kommunikációs megbízást. Turi György ezzel és ehhez hasonló döntéseivel a szocialista erkölcsök világát választotta.

Úgy véljük, ezek után nincs abban semmi megdöbbentő, hogy a Fidesz a ciklus lejártával megvonta tőle a bizalmát. Tisztelettel szeretnénk a szocialisták figyelmébe ajánlani a korábbi közleményünkben is jelzetteket: a gyurcsányi erkölcsök korszaka most valóban véget ért, és a jövőben sok minden nem lesz folytatható, még akkor sem, ha az épp nem ütközik törvénybe, de ellentétes a jó erkölccsel, méltatlan Csorna város tiszteletre méltó hagyományaihoz és a sikeres jövőhöz, ami előtt most áll a város.˝

A Fidesz–KDNP javasolta az ügyvédi irodát

A Fidesz levelében említett, ügyvédi irodai megbízás kapcsán újra megkerestük Turi György csornai polgármestert. Ő kijelentette, az ifjabb Turi Györgyöt alkalmazó ügyvédi iroda megbízási szerződését Csorna képviselő-testülete 2007-ben 13 igen és 2 tartózkodó szavazat mellett fogadta el, a Fidesz–KDNP frakció előterjesztésére és támogatásával.

– A döntés előtt a testületnek jeleztem, hogy fiam az említett cégnél dolgozik, bejelentésemről jegyzőkönyv is készült – mondta Turi György.

A polgármester tájékoztatása szerint az említett ügyvédi iroda az elődjével megegyező megbízási díj mellett vállalta a munkát. – Hangsúlyoznom kell azonban, hogy lezártnak tekintem az ügyet, a továbbiakban nem kívánok reagálni a nemtelen rágalmakra – fogalmazott a csornai polgármester.

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. huszárkapitány 2010. augusztus 05. 21:47
  „Mazsinak: most néztem utána a net-en.A csornai önkormányzat 2005-ben adta el a termálkutat a külföldi tulajdonos Park Kft-nek .Aki nem hiszi járjon utána.Ja hogy hozzá tartozott a kertészet is,az csak hab a tortán.”
 • 54. huszárkapitány 2010. augusztus 05. 21:20
  „Mazsinak tényleg? Akkor hogy adta el az MSZP-s polgármester mert a TSZ-é volt /Kertészeté/ üdv egy régi ott dolgozó.”
 • 53. dörmi 2010. augusztus 05. 16:47
  „45. Igen tudom,hogy minden normális társadalomban így van ez.Költői kérdés volt csupán.Gyopárosnak mindenképpen kell a polgármesterség,mert biztosabbnak,könnyebben emészthetőnek tűnik talán számára,mint a parlament.Vagy nagyon rövid idő alatt a lehető legtöbbet akarja megkeresni. Gyms szerint ezt a józan paraszti ész diktálja,hogy ő kell pm.-nek.Egyszer már írtam más cikknél,de megismétlem.Két lovat nem lehet egy seggel megülni!Ez a józan paraszti ész!”
 • 52. MacGyver 2010. augusztus 04. 20:48
  „51.

  Á.J. beszédes politikus tettek nélkül, valószínű többet rá se szavazna senki.”
 • 51. mazsi 2010. augusztus 04. 14:46
  „bocs de amunkahelyek megtartása és ujak létrehozása az önkormányzat feladata? de volt nekünk akkor is csornainak mondott ogy képviselőnk is aki fideszes volt ma pedig brüsszelbe ül a seggén,,,”
 • 50. rick_ 2010. augusztus 04. 12:27
  „49.

  Bocs, lemaradtam valamiről? 1998-2002 között fideszes önkormányzat volt...?”
 • 49. mazsi 2010. augusztus 04. 11:53
  „na még valami!! a csornai mofém 1998-2002 között épült le és megszünt 500 munkahely rrről halgat a fidesz pedig nem is volt válság.... 1000 munkahely a laktanya területén ? fidesz igéret 2000-ből hol van? igérgetni tudnak de tenni valamit???????????”
 • 48. mazsi 2010. augusztus 04. 11:46
  „huszárkapitánynak.... ha nem tudnád a termálkút soha nem volt a városé .... hülyeséget ne irogass egy régi termálos üdv!!!!!”
 • 47. xen 2010. augusztus 03. 20:22
  „Ki akar itt szállítani? Mit vesz meg a GYSEV? KI vesztette el a munkáját?
  Blöff ,hazugság, és a buta népek megtévesztése! Amúgy elő a bukszával, oszt megy a vonat!”
 • 46. janka 2010. augusztus 03. 18:16
  „Hát sajnos ez egy parttalan vita .Igazából szerintem egyik sem Jó Csornának.Ha a Turi nyer A fidesz alátesz minden igyekezetének. Ha a Gyopi arra gondolni se jó. Igy is nagy királyok az aktivisták hát még úgy .Olyan hogy ember nem létezik csak fideszes és a többiek .Tehát aki nem fidesztag le van tudva.GYSM mit jelen Gyopi Mindenem Seretlek???”
 • 45. huszárkapitány 2010. augusztus 03. 17:42
  „Dörmi: egy normális társadalomban nem lenne kérdés hogy igen T Gy a polgármester Gyopáros A .pedig minden erejével és tudásával segítené a várost .Miért kell neki még a városvezetés is? Különben nem megy?Hogy is van ez.?De itt köpködni,mocskolódni kell mert aki hatalomra kerül mindent akar....MAGÁNAK.Méltatlan és arcátlan Gyopitól csalódtam benne.Volt már nekünk ilyenünk Pap József személyében.Csak feledékenyek vagyunk...”
 • 44. dörmi 2010. augusztus 03. 10:56
  „Engem az érdekelne,ha T.Gy. maradna a polgármester továbbra is,akkor mit tenne Gy.A.?Akadályozná Csorna fejlődését,vagy segítené a polgármester munkáját.Tiszta lelkiismerettel,a legjobb tudása szerint képviselné e választóit a parlamentben akkor is?”
 • 43. huszárkapitány 2010. augusztus 02. 23:05
  „Huncutkajutka:ha jobban utána néznél a termál kutat az előző polgármester Pap Józsi adta el/arról én is többet szeretnék tudni/ha tudsz osszd meg velünk légyszíves.És szintén ő szavazott a kórház és az elkerülő ut ellen emlékezz a másik csornai Molnárral eggyetértésben.A kórház lepusztítása még az Mszp műve.A Fidesz csak a kórház leépítésében segítkezett,lásd osztályok összevonása, Egészségház miatt.Nem szeretem ismételni magam de ahol Fideszes önkormányzat volt ott meg is csinálták.Vajon miért?Nem ám hogy T Gy az oka még annak is ami az elmúlt 8 évben történt.Mi van akkor ha nem tudott semmit csinálni,nem csak ő hanem a testület sem.Én ezt szeretném hinni.Pénz-pénz pénz...”
 • 42. pinquin 2010. augusztus 02. 16:13
  „Aki nincs Velünk, az nincs !
  Pillanatnyilag úgy néz ki, hogy drTGY. nincs Velünk!
  Ám van egy olyan sejtésem, hogy csak idő kérdése és GYA is lapátra kerül!
  Gondolj Apádra, mikor rákerülsz a lapátra! ( HG után szabadon )
  csak1pinquin.”
 • 41. rick_ 2010. augusztus 02. 12:06
  „A Fidesz 4 éve a siker érdekében, biztonsági játékkal megpróbált egy kevéssé pártvonalas, szakmailag elismert embert indítani. Sikerült, bár utólag mindenki tudja, hogy majdnem bárki nyert volna.

  TGY az elmúlt évek során nem váltotta be a Fidesz hozzá fűzött reményeit, de valljuk be, mi csornaiak se vagyunk igazán elégedettek az elért eredményeivel. Talán csak a Fidesz támadását érezzük egy picit nemtelennek, de ha jól belegondolunk Turi sem éppen korrekt csapatjátékos.

  A Fidesz most korrigálni kíván, az ellenlábasok pedig nyilván szűkölnek és megpróbálják minden eszközzel a nekik kedvezőbb gyenge polgármester esélyeit javítani, már a 2014-es választásra gondolva.

  Ennyi a történet.”
 • 40. Huncutkajutka 2010. augusztus 02. 11:10
  „Vegyétek észre, hogy az elmúlt 4 évben semmi kézzel fogható változás nem történt Csornán! A várost a PM vezeti. Hiába gondolja, hogy majd ő megváltja a világot, ha olyan fafejű makacs, hogy egyszerűen képtelen rá! Ehhez a tétlen várakozáshoz nincs szükség polgármesterre, a hivatal is elvégzi a dolgát! A testület a fejét a falba verheti, ha Turi György Őfelsége kitalálja, hogy úgy lesz, akkor úgy lesz! A kórház és a termál példája nagyon jól mutatja ezt. Nem volt ember a világon, aki meg tudta volna magyarázni neki, hogy hülyeségeket csinál! Semmi politikai érzéke nincsen! A Fidesz helyében én sem indítanám újra! Ha nem lenne mellette a családja, sajnos még itt se tartana a város... Ébredjetek!! Ilyen PM kell nektek?????”
 • 39. GYMS 2010. augusztus 02. 10:53
  „33.! (xen)

  1. Az, hogy "senki által nem használt" a Pápa-Csorna vasútvonal-hazugság. (Szerintem szívesen elbeszélgetnének veled erről azok, akik a vonal megszűnése miatt vesztették el a munkahelyüket, mert busszal "csak" 10 perccel később értek be, a munkahelyen meg erre azt mondták, hogy "Köszönjük!")
  2. A teherszállítás is ott van az újraindítás indokai között! (A magára hagyott vasutat ugyanis előbb utóbb "szétlopják", így aztán semmiféle szállítás már nincs azon egy idő után...)
  3. Ha ennyire felesleges lenne ez a vonal, akkor miért akarta megvenni (többek között) ezt is a GYSEV? http://nol.hu/gazdasag/20091031-a_mav_leallhat__nyugat-magyarorszagon
  4. A "hab a tordádon": azért nem kell a vasút, mert azt keresztezné az elkerülő és az (mint minden) pénzbe kerül. Színtiszta demagógia!”
 • 38. GYMS 2010. augusztus 02. 10:35
  „Bodom! Így van... Ha 2006-ban a Turi Úr neve mellett nem áll ott, hogy "Fidesz", akkor ma nem ő a polgármester. Ezért nem lesz folytatás a számára 2010-től.
  A városban pedig nyílt titok, hogy valamennyi hosszabb beszédét mások írják, amelyet ő csak felolvas (eléggé "nyökögve"...)”
 • 37. GYMS 2010. augusztus 02. 10:31
  „34.! (huszárkapitány)

  Ennyire nem lehetsz "egyszerű"... a Fidesz honlapjáról bárki letölthet normális képet az összes képviselőről. Az, hogy te csak ilyen előnytelen képeket láttál róla, nos az bizonyítja a legjobban, hogy a Kisalföld egyfolytában csak előnytelen fotókat közöl róla.
  A másik: egyszer majd számold meg, hogy hányan "ülnek meg több lovat". Botka Lászlónak pl. a 175 ezres Szeged mellett (Csorna 10 ezres) kell helytállnia a Parlamentben. Ja, hogy ő MSZP-s és az más? A fideszes polgármester-képviselők meg álláshalmozók, igaz? No, hát erről van itt szó, semmi másról...”
 • 36. Bodom 2010. augusztus 02. 10:02
  „Áve!

  Xen 27. hozzászólásához. Hallottad volna a Gyurit 4 éve, egy mondatot nem bírt elmondani 5 embernél több fős "tömeg" előtt. Most sem nagyon megy. Ez lenne a rutin, muhaha? Háttér? Vajon ki juttatta ide, ahol most van? Hát nem a szocik, meg a maradék, hanem a Fidesz. Ezt kéne már végre megérteni.”
55 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felüljárók az új enesei elkerülőn

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Zrt. tájékoztatása szerint év végéig átadhatják az enesei… Tovább olvasom