Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Mobilposták: A Rábaközben is követnék Komlóska példáját

Komlóska–Rábaköz - A komlóskai önkormányzat „legyőzte" a Magyar Posta Zrt.-t. A vállalat öt év után elismerte, hogy nem a törvény szerint alakították ki a zempléni község postai szolgáltatását. A faluban most a helyiek új postát építenek. A rábaközieket is elgondolkodtatja az ítélet.
Sikeres volt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Komlóska önkormányzatának harca a helyi postahivatalért. Négy bírósági határozat után a Magyar Posta Zrt. végre elismerte, hogy nem a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt el, amikor mobilpostai szolgáltatást indított a községben. Köteles László polgármester arról beszélt a Kisalföldnek, hogy saját erőből most új postát építenek, ahol várhatóan teljes körű szolgáltatást kapnak a helyiek.

A Magyar Posta nem a törvények szerint járt el. Ezt most Komlóskán elismerte.
A Magyar Posta nem a törvények szerint járt el. Ezt most Komlóskán elismerte.

– Megmentettük a postahivatalt, aminek nagyon örülünk – mondta Köteles László. – A szomorú az, hogy öt évet kellett várni arra, hogy ezt a cég is elismerje. Négy jogerős bírósági ítéletre volt ehhez szükség. Most a Hírközlési Hatóság is megállapította a törvénysértéseket és a posta a közelmúltban levélben értesítette a falubelieket arról, hogy szolgáltatása törvénybe ütközött. Köteles László úgy véli, azokon a településeken, ahol az elmúlt években változott a postai szolgáltatás színvonala, érdemes lenne megvizsgálni, hogy az ott élőknek megfelelő-e.

Takács Lajos
Takács Lajos
A Rábaközben Takács Lajos dénesfai polgármester is a „postamentő" községvezetők közé tartozik. Náluk a mobilposta mellett 8–10 óráig működik a hivatal is.

– Nagyon örülök a komlóskaiak sikerének – reagált érdeklődésünkre Takács Lajos. – A kistelepülések naponta küzdenek a felülről jövő intézkedések ellen, akár az iskola, akár az óvoda vagy éppen az egészségügyet érintő kérdésekben. Komlóska most ebben a harcban megnyert egy csatát, és örvendetes, hogy a kisközség „legyőzte" a multicéget. A dénesfai helyzetről szólva hozzátette: ha a faluban így marad a szolgáltatás, elégedettek leszünk. „Egy órával hosszabb nyitva tartás persze jobb lenne, de az tény, hogy ekkora faluban nyolcórás hivatalra nincs szükség" – jegyezte meg.

Szabó András
Szabó András
Árpáson néhány évvel ezelőtt megszűnt a fix posta, most Szabó András polgármester úgy látja, érdemes lenne újra „elővenni" az ügyet.

– A mobilposta szolgáltatásával az idősek elégedettek, de akik nem tartózkodnak egész nap itthon, már kevésbé – mondta el a Kisalföldnek.
Alaposan körül kellene járni, hogy milyen lehetőségeink lehetnek, de az biztos, hogy önkormányzatunk anyagi áldozatot nem tud vállalni.Balázs József
Balázs József
Balázs József, Rábaszentandrás polgármestere úgy vélekedett, hogy a komlóskaiak sikere hallatán el kell gondolkodniuk, hogy ők is lépjenek-e. A faluban négy éve zárták be a hivatalt. A képviselő-testülettel tárgyalunk a kérdésről és közösen döntünk a továbbiakról.

Olvasóink írták

 • 4. Zsebenci Klopédia 2008. szeptember 28. 18:00
  „Gratulálok mindenkinek!

  Nekem csak egy kérdésem van a fenti Urakhoz:

  Jó, hogy az otthon lévőket eléri az állandó, illetve a mobil posta. De aki dolgozik, annak miért jobb az állandó. Nekem soxor napokba telik, mire át tudom venni az ajánlott levelemet. Mert én is akkor vagyok a munkahelyemen, amikor a posta nyitva tart. Árpáson ezt hogyan oldják meg? este kiviszi a postás az ajánlott levelet. Ja és még egy. nagyon soxor az utcabeliek osztják el újra a sima leveleket, mert mindig más kapja meg.
  A helyi mosolyintézményekbe kellene telepíteni a postahivatalokat. Az mindig megvárja az utolsó buszt, vagy vonatot. (Forgalmat is generálna nekik.)”
 • 3. másik postás 2008. szeptember 28. 14:52
  „gratula komlóska lakóinak s vezetőinek.a mobil posta nagyon sok helyen nem vált be s fog beválni.nekünk postai munkavállaloknak is jobb a fix helyen és időben ellátnunk a szolgálatot.szerintem.”
 • 2. ŰGYFÉL 2008. szeptember 28. 12:16
  „NA,TOMECSKÓ TOMIKA, ELLEHET MENNI DOLGÓZNI,NEM CSAK A POFÁNKAT JÁRATJUK,ÉS NYALJUK A SEGGET.SZÓVIVŐ-HOZÓ-KÉNT
  KI LEHET ÁLNI AZ ORSZÁG ELÉ ÉS BOCSÁNATOT KÉRNI AMIÉRT ÁT-
  CSESZTŰK AZOKAT AKIKBŐL ÉLŰNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  GRATULÁLOK KOMLÓSKA ŐNKORMÁNYZATÁNAK,CSAK IGY TOVÁBB!”
 • 1. Postás 2008. szeptember 27. 08:13
  „Sajnos jelenleg a posta lezüllesztése folyik, hogy a privatizációnál minél olcsóbban lehessen átpasszolni a haveroknak. Így aztán aki igénybe akarja venni a szolgáltatásokat, az szív, aki meg rendesen akar dolgozni, azt leugatják.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lomisok elégetik a felesleget

Csorna - A csornai önkormányzat visszaszorítaná a környezetszennyező lomis égetéseket a városban. A… Tovább olvasom