Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Milyen a szabadság érzése? A kerékpáros világutazó Kapuváron

Lénárt Ferenc ˝Léna˝ a Rábaközbe érkezett, és érdekes előadásokat tart 8500 km-es túrájáról, melynek célja Kőrösi Csoma Sándor indiai sírjának felkeresése volt - kerékpárral.

Biciklivel Kőrösi Csoma Sándor sírjáig című cikkünket, ami beszámol a nagy kalandról, ide kattintva találják.

˝A törökországi, iráni, pakisztáni, indiai és nepáli élményeit filmvetítéssel egybekötött élménybeszámolón hallgathatjuk meg.

Az első előadás Beledben volt, ahol a helyi érdeklődők egy izgalmas világba nyerhettek betekintést˝ - számolt be a keddi eseményről olvasónk.

- Elsősorban a szabadságérzést akarom átadni az előadásokon. Nem mindennapi történeteket mesélek az útjaimról, olyanokat, amiket ki sem lehetne találni. Mindezt nem szárazon, hanem humorral átszőve - mondta a kisalfold.hu-nak Lénárt Ferenc, aki stílszerűen kerékpárral érkezik a helyszínekre. - Másként hogyan lennék hiteles? - tette hozzá.

Lénárt Ferenc egy hindu templom papjaival Indiában, a semmi közepén.
Lénárt Ferenc egy hindu templom papjaival Indiában, a semmi közepén.

A világutazó iskolákban, földrajzórákon is tart beszámolókat. - Az a célom, hogy tudassam az ifjúsággal: van élet a számítógépen túl, sőt, ott van igazán. Játékosan tanulnak is ezeken az előadásokon, mert sokszor nem tudják, mi az a monszun, vagy ki volt például Kőrösi Csoma Sándor - fogalmazott Léna.

A kerékpáros világutazóval május 14-én Mihályiban, 15-én Kisfaludon, 16-án pedig Kapuváron (Shop-Stop, 19:00) találkozhatnak. Facebook-esemény >>
  
Lénárt Ferenc megszállott utazóként már keresztül-kasul bejárta egész Európát, Dániától Portugáliáig, Franciaországtól Romániáig. Mindezt többnyire gyalogosan vagy kerékpárral. Utazásairól több alkalommal részletesen tudósított a helyi és az országos sajtó is.
Régi szerelme Erdély, ahová már húsz éve rendszeresen visszajár.

Ízelítő Léna 2006-os filmjéből:hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villámcsapás tetézte a gyászukat

Tovább olvasom