Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Megújult a páli kultúrház

Szombaton falunapot tartottak Páliban. A sokféle program közül kiemelkedett az öt és fél millió forintért felújított kultúrház ünnepélyes átadása. A költségeket pályázati pénzből és saját forrásból fedezték.
A megszépült kultúrház felújítása 5,5 millió forintba került, melyből 2,5 milliót pályázaton nyertek, a többit saját forrásból fedezték.
Tavaly elkezdték, idén fejezték be Páliban a kultúrház felújítását.
A több mint harmincéves épületre igencsak ráfért a renoválás, hisz fennállása óta ez volt az első jelentős beavatkozás az állagmegóvás érdekében.

Póczik András polgármestertől a Kisalföld megtudta, hogy az elmúlt évben a gyakran beázott lapostetőt szigeteltették le. Ennek költsége 1,3 millió forint volt. Ebben az esztendőben kicseréltették az ablakokat, a székeket, az esőcsatornát, elvégeztették a külső vakolást, a színezést, a belső festést.

Rendbe tetették a vizesblokkot és parkosították az épület környékét. Erre 4,2 millió forintot költöttek, s így összesen 5,5 millió forintba került a kultúrház felújítása. Az összegből 2,5 millió forintot a megyei területfejlesztési tanács pályázatán nyertek, a többi saját forrásból származik. A település vezetője szerint most az lesz a feladat, hogy vonzó programokat szervezzenek a megszépült házban.

A polgármesteri hivatal következik

Az infrastrukturális beruházásokat követően az intézményi épületek felújítását veszik sorra. A tervek szerint a kultúrház után a polgármesteri hivatal rekonstrukciója következik.

Az önkormányzatok felelőssége

Az ünnepségen Kara Ákos, a megyei közgyűlés elnökének kabinetfőnöke beszédében kifejtette, hogy a megyében a százhatvan közművelődési tevékenységet folytató intézmény közül száznegyvennyolc önkormányzati fenntartásban működik. Tehát a helyi kulturális élet szervezésében, a feltételek biztosításában az önkormányzatok szerepe és felelőssége a legnagyobb. Beszéde végén azt kívánta a helybelieknek, hogy az elkövetkező évek során sok örömet találjanak a kultúra megszépült házában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét szabad a fürdés

A bősárkányi Szávíz vízicentrum-strandfürdő vízminősége megfelelő. A tisztiorvosi szolgálat és a… Tovább olvasom