Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Megszépült Bősárkány főtere

Tizennégymillió forintból újították fel Bősárkány főterét. Megszépült a tér burkolata és új világítást is kapott.
Példás összefogással, a helyi önkormányzat, az egyházközség és a faluban működő gazdasági társaság együttműködésével szépülhetett meg Bősárkány főtere. A 14 millió forintos beruházást a hétvégén adták át a helyieknek. A templom megvilágítása a kivitelező ajándéka.
A falu központjában élelmiszerboltot üzemeltető gazdasági társaság vezetői gondoltak először arra, hogy üzletük környezetét megszépítik. A kezdeményezéshez az önkormányzat is azonnal csatlakozott. Kicserélték a burkolatot és elkészült a díszkivilágítás is.

A kivitelező hat kandelábert állított fel, ráadásként pedig vállalta, hogy a Fő téren álló templom díszkivilágítását is kiépíti, ingyen. Ezzel mintegy ötmillió forintos adománnyal járult hozzá az isteni hajlék környezetének hangulatához. Szalay Imre polgármestertől megtudtuk: az önkormányzat a főtér megvilágítására 4,2 millió forintot költött, a díszburkolat lefektetése szintén ennyibe került, amit a gazdasági vállalkozás finanszírozott.

Az új beruházást Maráz Sándor esperes, helyi plébános szentelte fel. „Az új fények tartsák távol a gonosz szándékot és mutassák meg a jó utat az alatta elhaladóknak" – fogalmazott a mórichidai prépost.

A helyiek természetesen örömmel vették az ajándékot. Az ünnepségen a nyolcvanesztendős Nagy Győző megjegyezte: „Csakhogy ezt is megérhettem, nem kell szégyenkeznie falunknak, most már olyan a főterünk, hogy akármelyik város megirigyelhetné. A templom díszkivilágítása pedig egyszerűen csodálatos, remélem, sokáig élvezhetjük még a látványát." A szintén nyolcvanadik életévében járó Szabó Ferenc kortársához hasonlóan vélekedett: „A falu többi része is épül és szépül, de szükség is van rá, hiszen nagy nálunk az átmenő forgalom. Most már a templom mellett is láthatják, hogy mire képesek a bősárkányiak. Remélem, minél többen megállnak mellette, mindenkinek hála, aki részt vett a munkákban."

Az ünnep alkalmából kettős keresztet is állítottak a településen. Szalay Imre szerint régi adósságukat törlesztették a településen élők felé, hiszen annak idején kettős keresztet nem, hanem székely kaput készítettek és kegyeleti parkot alakítottak ki. Most a polgármesteri hivatal mellett hármas halom veszi körbe az emlékhelyet. A területet az önkormányzat bocsátotta rendelkezésre, a kivitelezésre az egyházközségnek volt gondja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ragaszkodjunk gyökereinkhez

Az új kenyér ünnepén Kapuváron átadták a város önkormányzatának elismeréseit. Tovább olvasom