Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Még mindig igazgató kerestetik a kórházba

Csorna - Október 28-án, szerdán délután három órától ülésezik a képviselő-testület a városháza nagytermében.

Napirenden szerepel a megyei kereskedelmi és iparkamara beszámolója a rábaközi térség munkájáról, valamint az ipari fejlődésének lehetőségeiről. Tájékoztatja a testületet tevékenységükről a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ igazgatója is. Döntenek az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és helyiségek bérletéről, az elektronikus kapcsolattartás kizárásáról.

Tájékoztatót hallgatnak meg a képviselők a 2006-os irányított betegellátási rendszerrel kapcsolatos per lehetőségéről és a vizsgálat eredményéről, illetve szó lesz a Margit Kórház igazgatói pályázatának kiírásáról. Várhatóan módosítják a város intézményeinek idei közbeszerzési tervét, döntenek közlekedésszervezési kérdésekben.

Napirenden lesz a városközpont felújítására és revitalizációjára vonatkozó pályázat, és a köztisztasági és parkgondozási feladatok ellátását célzó közbeszerzés elindítása.

Olvasóink írták

 • 12. pinquin 2009. október 29. 12:07
  „Én nagyon remélem, hogy Csornán a jövőben is megmarad az aktív ellátás.
  Nekünk nagy szükségünk lenne rá! Márai :))”
 • 11. MacGyver 2009. október 27. 20:39
  „Drága Pinquin!

  Sajnálom, hogy már kora reggel is miattam kellett a klaviatúrához fáradnod, és a szeretett családod melegét mellőznöd. Remélem értékelték a 0. órás szereplésed, és a csúszód is megkaptad érte.
  Képzeld én is dolgozom, nem 8 órát, többet is, de van aki meló közben bagózik, pletyózik stb. Amint látom, Rick kollégával sincs probléma aktivitás terén, dicséretes a munkamegosztásotok.
  A sok "féligazságra" egy jólfizetett aktakukac, hogy is látna át a dolgok másik, számodra valószínűleg ismeretlen, gyakorlati valós oldalára.. Persze Te meg ilyen vagy, megváltozni már valószínűleg nehéz lesz..
  "Sz.tem nagyon sok önjelölt kapitány van erre a " szándékosan meglékelt, sülyedő szép nagy hajóra " " Ezt nem is így írtam, már másolni sem tudsz rendesen. Sebaj, betudom annak, hogy korán volt még reggel.
  Ezt a címet amúgy fent láttad? : "Még mindig igazgató kerestetik a kórházba"
  Ezt ismered? : "Megint lejtőre került a csornai kórház"
  Cs. Kovács Attila
  2009.09.10. 08:01

  qeu 2009.09.11. 14:53
  "Ne vitázzatok!
  Ahol nincs pénz és ebből adódóan ember - orvos és ápoló - és műszer hiány van, ez a következménye.
  Állam ezt a kórházat le akarja nullázni, én engedném neki, mert ezt finanszírozni nem szabad a csornai adófizetők pénzzéből, akkor amikor máshonnan ezért folyamatosan von el, vagy nem ad a város, illtve nem annyit ad amennyit kellene.
  Sajna következő - más - kormány sem segítő jobbot nyújtani, mivel nem lesz miből, márt csak ezért sem, mert a súlyponti kórházak - pl. Győr - ki nem fizetett adóssága az egeket veri - pl győr: 2 Milliár forint -. Tehát a kicsiknél roló lehúzva.
  Addig kell meglépni a leépítést és meg kell nézni, hogy lehet korszerű járóbeteg ellátást és egynapos sebészetet összehozni. Ennek van jelenleg jövője.
  Egykét gép műszer eladásából pedig rendezni lehet a tartozást."

  Hát nem irigylem azt a "sok" önjelölt kapitányt, de lehet azóta csoda történt.. Mária :)”
 • 10. pinquin 2009. október 27. 06:16
  „MacGyver-nek, kora reggel...
  Bocs de tegnap este már nem volt kedvem válaszolni arra a sok "féligazságra" amit írtál, mert én keményen dolgozom, és sajnos nincs annyi időm netezni, mint Neked...
  Amiről írtál, és amiben persze igazság is van, szerintem csak a dolgok egyik oldala, illetve a dolgok egyoldalú meglátása... Sajnálom, ha Te a dolgokat csak egy oldalról tudod meglátni. Te ilyen vagy, megváltozni már v.színűleg nem is fogsz...
  Ettől függetlenül persze másnak lehet más a véleménye.., és azt úgy kell ezen a helyen elfogadni.
  Sz.tem nagyon sok önjelölt kapitány van erre a " szándékosan meglékelt, sülyedő szép nagy hajóra "”
 • 9. MacGyver 2009. október 26. 20:25
  „Pinquin "Mindaddig, amíg az import árú olcsóbb, mint a hazai ( hogy mitől, abba most ne menjünk bele...) " Szerintem pedig érdemes belemenni. Azért olcsóbb a nyugati portéka a hazai boltokban, mert ezzel szándékosan mesterségesen szabályozzák, manipulálják a kínálati piacot. Az ügyeskedéseik által pedig megfojtják, ellehetetlenítik a Magyar árut és termelőjét is. Nem kell sokat várni és már választani sem kell a polcon, hogy a Hazai vagy az "olcsóbb" külföldi ízetlen ki tudja milyen vackokat teszed a kosaradba. Ha kidől a Magyar árú és a Magyar termelője, mert nem bírja az aljas "mű nyomott árú" vacakkal a tisztességtelen versenyt, csodálkozni fogsz, hogy hirtelen milyen drága lesz az olcsó szemét is. ( Olyan mint a drog, olcsón beetetnek vele, majd már mást nem is kapsz csak a drága drogot )
  "a magyar vásárlónál nem kérdéses, hogy melyiket válassza..." Nagyon is kérdés, de ennek csak később iszod meg a keserű levét!
  Ott vannak a hitelek. Szegény gazdákat jól bele ugrasztották, hogy felvegyék az új gépekre, berendezésekre. Csak a bibi az, hogy a felvásárlók, a tudatosan manipulált szabályozott piac kénye kedvére játszik a termelő gazdák idegeivel, türelmével, pénzével. Gabona átvétel.. Megvizsgálják a terményt és "leosztályozzák", hogy "gyenge" a minősége. A gazda kap érte valami "mű" nyomott árat. Jön egy másik gazda akinek extra jó a terménye. Azt is kifizetik X "mű" áron.. Majd jön a markoló és egy kanál a gyengébb gabonából és egy kanál az extra jó terményből.. Szépen összekeverik a két terményt, és simán lesz belőle 2x annyi jó minőségű gabona, amit nem kell mondani milyen jó áron értékesítenek majd tovább. Persze itt sem az gazdagszik meg, aki lelkiismeretesen megtermelte. Hát így lehet pénzt csinálni, más dolgos embert kifosztani, kisemmizni.
  Elhiszed azt, hogy az ország gazdasága úgy ment 2008-ban, hogy az EURO 230 alá is úszott? Mese! Elhiszed, hogy a mezőgazdasági termények felvásárlási árai egyik évben soha nem látott mesés árakba szöknek, mint a szöcske a régi mezőn? Míg a másik évben semmi ára sincs már? A gazdák pedig felvették a hiteleket sajnos, de ha nincs biztos bevételük, nincs biztos piacuk, akkor nem tudják a felvett hiteleket törleszteni sem! Vetőmag, műtrágya, vegyszer, üzemanyag, gépalkatrész kell, ha nincs anyagi tartalékuk, jön a hitelező, de ha nem fizetik ki a gazdákat a terményeiért, állataiért, hiteleit sem tudja vissza fizetni. A termelő dolgos Magyar emberek elfáradnak az állandó örökös bizonytalanságban. A bank pedig jön, és elvisz mindent. Ingatlant, gépet, Magyar földet. A Magyar földet ki veszi meg az ügyes banktól? A külföldi tőkeerős gazda, mellényzsebéből kifizeti röhögve.
  Vitnyédi sajtnapon egy tészta készítő is árulta termékeit. Ahhoz, hogy a terméke egy multi üzlet polcára felkerülhessen komoly pénzekbe kerül ma Magyarországon. Osan, Metro, TESCO pl. 1 milla/év és akkor még nem garantált, hogy a vásárló vesz is belőle! Plusz még a % minden eladott db után a multié.. Ügyes mi, csak aki dolgozik érte, az nem lát belőle tisztességes hasznot. Aki meg nem dolgozik, az meg busásan meggazdagodik más kemény szorgalmas munkájából. Lehetne sorolni, hány sebből vérzik az ország. Ezt a vezetők pedig szép csendben hagyják. Ébresztő. Nagy baj van.
  Az adóság képletbe gazdák helyett, polgárok, cégek, vállalatok, egészségügy, kórházak is betehetők és jön a daráló. Vajon miért van az, hogy a TB egy adott gyógyszer 5-6 ezres árát csak 2-3 ezerben téríti a felhasználó kórháznak? Így eleve mínuszos az egész ellátás. Egy szándékosan meglékelt, süllyedő szép nagy hajóra nehéz lesz kapitányt találni.”
 • 8. Goldman 2009. október 26. 16:46
  „MacGyver: A 3-as hozzászólásodhoz: már egy-két hozzászólásomban ezekről tettem említést. Változás? Semmi
  "Egy nagy család. Érdekes dolgok ezek." És ez így igaz.”
 • 7. pinquin 2009. október 26. 16:08
  „McGyver-nek: Mindaddig amíg az import árú olcsóbb mint a hazai ( hogy mitől, abba most ne menjünk bele...), a magyar vásárlónál nem kérdéses, hogy melyiket válassza...
  Egyébként teljesen rendben van amit írtál, egyet értek vele!”
 • 6. MacGyver 2009. október 26. 15:44
  „Rábaköz: Öt jelölt a listán. Olvasd el, a hozzászólásokat is, mert érdemes.”
 • 5. hokiel 2009. október 26. 15:39
  „Ha tud valaki válaszoljon: Áder helyett csak két jelölt van az időközi képviselő választáson: a Fidesz és a Jobbik? ezeken kívül sehol senki? Miért? helyből felteszik a kezüket a többiek?”
 • 4. MacGyver 2009. október 26. 15:38
  „Az EU-ban sem értik vajon mitől szárnyal a Lengyel gazdaság a válság ellenére még mindig, és mitől működik a belső piaca olyan jól. Valószínű a hazai termékeket vásárolják, így életben tartva a Lengyel ipart és kereskedelmet.
  Magyar ember vegyen, keressen Magyar terméket. A Magyar élelmiszer, gyümölcs, zöldség ízletes, nem felfújt nyugati kényszerérett ízetlen ki tudja miből van valami. Biztos Jakupcsek zsebét is lefizették, hogy úgy mosolyog a Danone Activia-tól.
  Azzal, hogy a nyugati behozott termékeket pakolják a kosarukba, a magyar termék termelői elől veszik el a megélhetést. A csökkenő magyar termelő kevesebb bevételt tud produkálni. A külföldi termékek a külföldi tulajdonosaikat gazdagítják, így pénz visznek ki folyamatosan az országból. Jó nagy a zsák, és sok helyen lyukas már, de ha nem tesznek bele vissza, csak folyton kivesznek, a nagy zsák is kiürül egyszer csak. Üres zsákból pedig nyugdíj sem lesz, kár a megszerzett babérokon nyugodtan csücsülni.
  Mi magunk is szabályozhatjuk, vagy élénkíthetjük a belső gazdaságot. Persze ésszel, nem kell minden szép mesének folyamatosan bedőlni, ész nélkül dönteni, vásárolni.”
 • 3. MacGyver 2009. október 26. 14:52
  „Több komoly iskolát is végzett ismerősöm érdekes dolgot mondott el. Egy ekkora méretű, lakosú település törvényben előírt maximális önkormányzati létszáma: 30 fő, a portástól a polgármesterig bezárólag. Pár hónapja még a létszámbővítést is megszavazták. Egy nagy család. Érdekes dolgok ezek.”
 • 2. pinquin 2009. október 26. 14:43
  „Egyetértve az előttem hozzászólóval, szeretném mindenki szíves figyelmébe ajánlani, hogy nem csak Csornán, hanem Magyarországon, sőt egész Európában, hovatovább az egész világon a munkahely teremtés lenne a második legfontosabb dolog. Az első: a piacok megteremtése !
  Kérem tehát a Tisztelt csornai önkörmányzatot, hogy sürgősen oldja meg a gazdasági vilásgválságot, azonnal teremtes új piacokat, és ezáltal elsők között tud új munkahelyeket teremteni, és nem kell többet unalomig olvasni a munkahely teremtési számonkéréseket...”
 • 1. miro132 2009. október 26. 12:39
  „munkahelyteremtés?? az nem lesz téma tisztelt városvezetés?????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkapták a behajtókat: autós üldözés a kapuvári éjszakában

A kapuvári rendőrség és a polgárőrök elfogtak egy szlovák és egy magyar férfit, akik ellen… Tovább olvasom