Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Már fogadják a vendégeket

A kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén többször is felmerült a helyi strand további működése.
illusztráció
A városatyák felhatalmazták a polgármestert az együttműködési megállapodás aláírására az Első Magyar Projekt Ház Kft.-vel. A szerződés keretében a pesti cég a strand területén vagy környékén létesülő beruházásokról tárgyalhat a kapuvári önkormányzat nevében is.

Új helyen lehet a bejárat

A testületi ülésen is felmerült a strand esetleges új – keleti oldali – bejáratának terve. (Jelenleg a déli oldalon járnak be a vendégek.) Az új elképzelés szerint a bejárat a parkoló felől épülne, a létesítmény magában foglalna egy szolgáltatóházat is. A tervezést, kivitelezést a fürdő bérlője, a Flóra Gyógyfürdő Kft. vállalná magára. A cég ügyvezetője, Csőrés Balázs a Kisalföldnek elmondta: a társaság nevét a múlt év szeptemberében változtatták meg, mivel a kapuváriak a RAS névről a fűtési szolgáltatóra asszociáltak.

A testületi ülésen végül nem döntöttek a strand tulajdonosi szerkezetének megváltoztatásáról. Az ügyvezető kijelentette, négy éve írták alá az önkormányzattal a tíz évre szóló bérleti szerződést, de tárgyalnak a várossal esetleges tulajdonszerzésről is.

Gyógyászati épület

A hivatalos átadás már korábban megtörtént, csütörtöktől azonban már vendégeket is fogad a strand mögött felépült gyógyászati épület. Ezzel a fürdő egész évben kihasználható lesz, sőt, ezt egy újabb beruházással is elősegíti a Flóra kft. Több mint ötmilliós ráfordítással összekötik a meleg vizes medencét a gyógyászati épülettel. A folyosó kivitelezése a napokban kezdődik, a téli hónapokra be is fejezik. A folyosó kerítésként is funkcionál, a strandot választja el a mögötte lévő lakóparktól.
Csőrés Balázs elmondta, a gyógyászati centrum jelenleg hat embernek ad munkát, a fürdési idényre – a május eleji nyitás után – ezt a számot tíz fölé emelik. Az épületben már megkezdődtek a járulékos szolgáltatások, a gyógyászatra azonban néhány napot várni kell. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral már felvették a kapcsolatot, az együttműködést – a térítéses gyógyászatról – a közeljövőben tető alá hozzák.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenőriztetik a Jószív kft.-t

Akár kenyértörésre is sor kerülhet a kapuvári önkormányzat és a Jószív Temetkezési Kft. között. A képviselő-testület független könyvvizsgálóval ellenőrizteti a temetőfenntartó pénzügyi beszámolóját és a szerződést is átnézetik. Tovább olvasom