Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 21°C Még több cikk.

Máltais segítség

Csorna - Pénzbeni és természetbeni támogatásokkal segíti a rászorulókat és az intézményeket a Máltai Szeretetszolgálat csornai csoportja. Idén ötmillió forint értékben.

Megtartotta éves közgyűlését a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csornai csoportja. Varga József, a csoport vezetője arról számolt be, hogy a szervezet tavaly a rászorulóknak négy és fél millió forint értékben tudott támogatást nyújtani. Az intézmények támogatására közel félmilliót fordítottak.

– Mint minden évben, tavaly is természetbeni és pénzbeni adományokat gyűjtöttünk – tájékoztatta a Kisalföldet is Varga József.
– Gondoskodtunk róla, hogy céljaink és az adományozók szándékai szerint használjuk fel a támogatásokat. Közcélra és az intézmények működési és ellátási feltételeinek javítására fordítottuk az adományokat. Magánszemélyek, vállalatok, önkormányzatok segítségével tudtuk munkánkat ellátni. Élelemmel, pénzadományokkal járultak hozzá mind a lakosság segélyezéséhez, mind az intézmények támogatásához. Jó szándékukat ezúton is nagyon köszönjük.

A máltaisok többek között rendszeres ruhaosztással, élelmiszercsomagokkal segítik a rászorulókat. Bútorokkal, munkaruhákkal támogatják a helyi intézményeket. Munkájuk elismertségét jelzi, hogy  tizenegyen kérték felvételüket a csornai csoportba. A megalakulásuk óta eltelt tizenhat év karitatív tevékenységének elismeréseként a csoport vezetője, Varga József Csorna Városért Emlékéremben, valamint Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért kitüntetésben részesült.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az óvodás gyermekekért báloztak

Kapuvár - A Kapuvári Óvodáskorú Gyermekekért Alapítvány a hét végén tartotta jótékonysági bálját,… Tovább olvasom