Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Macskát kötöztek a Kapuvár táblára

Kapuvárról a Pomogy felé vezető út Damjanich utca végi szakaszán a várostáblára valaki egy lábainál összekötözött macskát erősített fel. A rendőrség lapunk megkeresése után a helyszínen még egy elpusztított jószágot is talált.
illusztráció
Magyar Zoltán vállalkozó tegnap délelőtt talált rá a Kapuvár várostáblára felkötözött macskára. Az Öntésmajorba tartó fiatalember elmondta: a szerencsétlen állat hátsó lábait összekötözve találta, mellső lábainál fogva függesztette fel valaki a Kapuvár településhatárát jelző táblára. Vélhetően az eset hétfőre virradó éjjel történhetett, mivel a kapuvári vállalkozó vasárnap este hazafelé még nem látott ott semmit. Az állaton külsérelmi nyomot nem látott, így nem valószínű, hogy elütötték.

Magyar Zoltán vállalkozó szedte le a tábláról a jobb sorsra érdemes állatot. Érdeklődésünk nyomán a Kapuvári Rendőrkapitányság munkatársai a helyszínen nemcsak a felkötözött macska tetemét találták meg, hanem egy másik állatot is a KRESZ-tábla közelében. A kihívott állatorvos, dr. Keresztény Péter megállapította: a macskatetemek már legalább egy napja a helyszínen lehettek és már a felkötözés előtt kimúltak.

Az állatorvos véleménye szerint, miután nem tapasztalt rajtuk külsérelmi nyomot, valószínűleg méreggel pusztították el a négylábúakat. Miután az új állatvédelmi törvény szerint az állatkínzás bűncselekménynek minősül, a kapuvári rendőrség tovább vizsgálja az esetet.
Biró Péter polgármester szerint a városban nem lehet minden vandál mellé rendőrt állítani.

– A történteket nem ép eszű ember tehette, de úgy látszik, ez lesz az új divat Kapuváron. Nemrég ugyanis a szabadtéri színpadot és a parkok padjait látogatták meg hasonló mentalitású emberek. Különösen szomorúnak tartom az esetet, hiszen a határ felé tartó úton, a városunkba látogató külföldiek szeme előtt történt mindez. Ha tréfának szánták, elég rossz tréfa volt – nyilatkozta Kapuvár polgármestere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Malom épül és beruházókkal tárgyalnak

Megvalósult és megvalósítandó tervekről esett szó azon a csornai közmeghallgatáson, ahol… Tovább olvasom