Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 11°C | 24°C Még több cikk.

Közlekedésbiztonsági versenyek a csornai rendőrségen

Csorna - Óvodások, általános iskolások és középiskolások versenyeztek a KRESZ elméleti kérdéseiből a közelmúltban a Csornai Rendőrkapitányságon.
A Nemzedékek Biztonságáért Alapítvány idén is meghirdette Mini KRESZ elnevezésű vetélkedőjét. A versenyre nagycsoportos óvodások, illetve első és második osztályosok jelentkezhettek.

A csornai selejtezőt a helyi rendőrkapitányságon tartották meg hat, nyolc-nyolc tagú csapat részvételével. Dr. Pásztor Tibor őrnagy, a kapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője lapunknak elmondta: egy, a koruknak megfelelően összeállított feladatlapot töltöttek ki a gyerekek, illetve közúti jelzőtáblák ábráit kellett kiszínezniük.

A versenyt a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola csapata nyerte meg. Tagjai: Stift Máté, Németh Bianka, Szabó Bence, Roncs Viktória, Novák Márta, Nagy Kristóf, Csík Balázs, Szalay Krisztián. Ők szereztek jogot, hogy a várost a megyei döntőn képviseljék.

Dr. Pásztor őrnagy arról is beszámolt, hogy a kapitányságon a középiskolásoknak a Közlekedésbiztonsági-kupa városi selejtezőjét rendezték meg a napokban. A diákok három kategóriában nevezhettek: kerékpár, segédmotor és személygépkocsi. Nekik szintén feladatlapot kellett kitölteniük, gyakorlati tudásukból majd a megyei versenyen adnak számot. A csornai selejtezőt személygépkocsi kategóriában Ádám Krisztián (Kossuth-szakiskola) nyerte meg, „segédmotorból" Pityer Szabolcs (Csukás) lett a legjobb, a kerékpáros kategóriában pedig Balogh András (Hunyadi-gimnázium).

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2008. március 13. 09:23
    „Nagyon helyes, csak igy tovább! Az, hogy a KERSZ oktatást akár kötelező tantárgyként is kellen oktatni az még mindíg kevés illetékesnek jutott az eszébe. Persz hisz oly korban élünk, amikor az ember élet ér a leg kevesebbet az olyan illetékesek szemében akik ezt nemlátják be! A lényeg itt az, hogy a tudásért minék több pénzt lehessen kihúzni az embereki zsebéből. Viszont, ha már a suliban megtanúlnák a KRESZ jogszabályait is, akkor nem lenne módja a kizsebelőknek ismételten Pl. "Árufuvarozói tanfolyamra és vizsgára" köteleni a tehergépjármű vezetőket! Hisz abból már egyszer vizsgáztak a jogosítvány megszerzésénél! Aki viszont nem vezet járművet annak sem árt megtanúlni közelezően a KRESZ-t.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ültetvény a szekrényben

Kapuvár - A kapuvári nyomozók vadkenderültetvényre bukkantak egy családi házban. Varga Krisztián… Tovább olvasom