Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Kiállnak a Margit Kórházért

A csornai Margit Kórházban 24 dolgozót bocsátanak el, az adósság csökkentése érdekében.
Csorna önkormányzata a Margit Kórház élére március 1-jétől önkormányzati biztos kirendeléséről határozott. A döntést az tette szükségessé, hogy az intézmény 60 napon túli kifizetetlen számlaállománya átlépte a 100 millió forintos határt. A biztosi teendők ellátásával az önkormányzat a budapesti Perfekt Gazdasági Tanácsadó, Oktató és Kiadó Részvénytársaságot bízta meg.

Az eddig meghozott és az ezután várható intézkedésekről Tasnádi Zoltán önkormányzati biztos, a Perfekt rt. tanácsadási igazgatója elmondta: a Margit Kórház pénzügyi helyzete azonnali intézkedések meghozatalát tette szükségessé. Céljuk az adósságállomány növekedésének megállításával a Kórház működőképességének megőrzése úgy, hogy ez a betegellátást ne veszélyeztesse. Ennek érdekében szigorú költségcsökkentő intézkedésekre kényszerültek.

A legfájdalmasabb döntés a határozott idejű munkaszerződéses 24 dolgozó elbocsátása. Ugyanakkor ügyelnek arra, hogy döntéseikkel semmiképpen ne veszélyeztessék a betegellátás színvonalát. A Kórházban a napi munka változatlanul folyik, mind a fekvőbeteg-osztályok, mind a járóbeteg-szakrendelések az eddigi munkarend alapján fogadják a betegeket.

– Az önkormányzat és Papp József polgármester segítségével sikerült a legsürgetőbb gondokat megoldani, a Kórház dolgozói maradéktalanul megkapták bérüket. Munkánkat nagymértékben segíti, hogy Csorna önkormányzata elkötelezett a Margit megtartása mellett, és mindent megtesz a kialakult helyzet mielőbb rendezéséért – jelentette ki Tasnádi Zoltán. Hozzátette: eddig 50 millió forintot különítettek el a városi céltartalékból a pénzügyi feszültség enyhítésére, az átalakítások költségeinek fedezetére. Rövidesen elkészül a Kórház teljes körű szakmai és gazdasági átvilágítása. Ennek alapján teszik meg javaslatukat a tulajdonos önkormányzatnak a szükséges és lehetséges közép- és hosszú távú intézkedésekről.

– Nyilván szükség lesz szervezeti és strukturális változásokra, de biztos vagyok benne, hogy Csorna a jövőben sem marad önkormányzati tulajdonú Kórház nélkül – fogalmazott Tasnádi.

Papp József polgármestertől megtudtuk, az önkormányzat április közepén tárgyalja a Perfekt jelentését. Tartalmáról és a város döntéseiről is beszámolunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olcsóbb lenne egy új kazánház

A kapuvári képviselő-testület a költségvetés elfogadása után városbejárást
tartott. Tovább olvasom