Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Kétezer punkra számítanak a fesztivál alatt

Kapuvár - Egy tizenhét éves fiatal balesetével kezdődött a kapuvári punkfesztivál. A szervezők akár kétezer vendégre is számítanak és úgy vélik, a szerda éjjeli eseten kívül nem lesz más gond a háromnapos rendezvényen.
Kapuváron az önkormányzat nem gördített akadályt a fesztivál elé

Még igazán el sem kezdődött a csütörtöktől szombatig tartó kapuvári punkfesztivál, maga a tény azonban már megosztotta a rábaközieket. Szerda éjjel súlyosan megsérült egy, a fesztiválra tartó fiatalember.

A csütörtökön kezdődött punkfesztiválra érkezett egy tizenéves társaság. A három fiatal nem a szervezők által javasolt útvonalon ment a fesztivál helyszínére, hanem szándékaik szerint lerövidítették volna azt, ezért a vasúti töltésen gyalogoltak. Nem vették észre a Győr felől érkező szerelvényt. Egyiküket a vonat elsodorta. A tizenhét éves kunszentmártoni fiú súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

– Sajnálattal értesültünk a szerda éjjeli balesetről, ám azt gondolom, az eset nem tekinthető általánosnak egy ilyen rendezvényen – mondta a háromnapos program szervezője. Lukács Ferenc hozzátette, útbaigazító táblákkal segítik az eligazodást Kapuváron, minden érkező vonatról kisbusszal szállítják a fesztivál látogatóit.

Néhány éves kihagyás után indították újra útjára a punkfesztivált. Előtte néhány alkalommal Abdán is rendeztek hasonló jellegű zenei programsorozatot, ám egy ottani sajnálatos haláleset után leálltak a szervezéssel. – Kapuváron a helyszín is megfelelő és az önkormányzat sem gördített akadályt a fesztivál elé – tette hozzá. A városházának egyetlen kikötése volt, hogy a szomszédos Bem utcaiakkal írassanak alá egy hozzájáruló nyilatkozatot, amit meg is tettek.

Szalai Lilian és Imre Lilla: Punkkellékek nélkül, visszafogott stílusban buliznak Kapuváron.
Szalai Lilian és Imre Lilla: Punkkellékek nélkül, visszafogott stílusban buliznak Kapuváron.


Lukács Ferenc az előző évek tapasztalataira alapozva kijelentette, a látogatottság hatszáztól akár két és fél ezerig is terjedhet a három nap alatt.

Csütörtök délben már megkezdődött a sátorverés az úgynevezett Medosz-pálya mellett. Ottjártunkkor mintegy száz-százötven fiatal kezdte meg a programokat, csütörtökön délben még csak vízi focival és szolidabb kocsmázással. A fényképezőgép azonban nem volt túl népszerű a látogatók körében, így lapunknak meg kellett elégednie néhány szóbeli élménybeszámolóval. A szervezők szerint az ország távolabbi részéből is érkeztek vendégek. A Csipszi néven bemutatkozó fiú például Ózdról jött. Gyakorlott fesztivállátogatónak számít, Abdán is megfordult néhányszor. A fiatalember szerint a szülei csak ilyen rendezvényre engedik el.

A szerdai balesetről lapunk munkatársától hallott, ám hozzátette, nem egy balhés társasággal érkezett Kapuvárra. Vasárnapig maradnak.
A szombathelyi, tizenkilenc éves Szalai Lilian csak egy napot marad Kapuváron, mint mondta, a hét végén már vizsgázik. A fesztivál szubkultúrájának kellékei hiányoztak a szombathelyi vendégről, ám Lilian hozzátette, az egyetemen nem néznék jó szemmel a punkkellékeket. Hasonlóan disztingvált külsővel érkezett a tizenhét éves Imre Lilla is, aki elmondta, elsősorban barátnőjét kíséri, ám nem veti meg a punkfesztivál zenei stílusát sem.

A szervezők szerint a fesztivál csúcspontja a holnap este fellépő Business nevű angol zenekar lesz, amire a legtöbb látogatót várják.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. Kapuvári 2008. június 24. 18:42
  „P. mester jó szívást,és buziskodást!Terád van szüksége az országnak!”
 • 43. P. mester 2008. június 24. 10:56
  „ennek meg észt adj, Istenünk!”
 • 42. Kapuvári 2008. június 23. 20:24
  „Vége a drogos szdszes fesztiválnak,nyakunkon a buzifesztivál...zajlik az élet!Ny...s kormányt adj nekünk Istenünk!”
 • 41. szivecske 2008. június 22. 21:32
  „segiteni kellett volna öket nem mocskolni,eljöttek ide a mesziségbe ahol talán még jó páran nem is jártak,és rágalmakat kapnak! milyen dolog ez? 1/2 jó tanácsra biztos szükségük lett volna........no comment!!”
 • 40. anonimus 2008. június 22. 21:03
  „baba21,szivecske:egyetértek veletek!!!S.Boynak üzenem: remélem jövöre is itt lesz ez a fesztivál, volt egy kis élet ebbe az utcába...nem kell megfutamodni egy-két nagyszájú itt lakótól aki maga is eleget hangoskodik éven át....igen is megkell mutatni,hogy nektek is ugyan úgy helyetek van ebbe a világba!!!Jövőre is várunk benneteket!!!!!!!!”
 • 39. baba21 2008. június 22. 19:10
  „nem egészen bem utcai vok......de halljuk mi is nagyon is nem lehet aludni tölük..... az ien ne legyen felhaborodva......hát igen ez kapuvár.....”
 • 38. szivecske 2008. június 22. 17:50
  „kedves baba 21!! megelőztél!! de örülök,sok álmatlan éjszakánk volt egyes emberkék miatt,akik önfeledten hujjogattak énekeltek üvöltöttek az éjszakában,nem törődve azzal ,hogy más szegény ember fia reggeltől ,estig dolgozik,hogy megéljen a családja!! ezek a gyerekek akik itt voltak semmi rosszat nem tettek!!tilos őket bántani!! (punk fiatalok)minden rendben ment!jobb lenne ha azok akiknek ez nem tetszett menjenek többet dolgozni,próbáljanak leszállni a magas lóról!!ugyanis kurva nagyot lehet esni!!hangsúlyozom,minket egyáltalán nem zavart semmi!!na és hogy nem igazán aludtunk,,.......mások miatt sem...a polgármester urat meg hagyják békében!!!kit érdekel az aláirás!!legalább volt látni való!!nézzen körül az illetékes felháborodó,vagy felháborodók!!vagy terpeszkedjenek a piásüveg mellett a cempingszékben ,reggeltől estig! ezt értik!!utóirat...ezeknek a fiataloknak csak jelenthetsz te felháborodó,,.tanult gyerekek!!!üdv,természetesen..bem j utcai ,nönemü lény!szióóó!”
 • 37. linxlány 2008. június 22. 12:44
  „...kicsit bosszantó olvasgatni ezeket a butaságokat...nem értem miért kell a másik ember életmódját vlágnézetét kontrolálni! a sznobok meg itt teszik az agyukat hogy ilyen helyre nem mennének meg blabla...nem is hivta öket senki és csak szeretnének ilyen összetartó közösségbe tartozni mint ami a 7végén ezen a fesztiválon volt...ennyit róluk... Punk´s not Dead!!”
 • 36. baba21 2008. június 22. 11:11
  „s.boy!! örulnenk ha itt lenne jövöre is!!! nem kell foglalkozni a bunkokkal....akikkel en eddig kint beszelgettem nagyon normalisak es rendesek voltak (punkok).... egyebkent az utcaba szoktak dáridozni hajnalig csak anyi kulömbseggel hogy nincs kiseret....es megis ök voltak jobban felháborodva....”
 • 35. S.Boy 2008. június 22. 11:05
  „baba21!Neked köszönöm.Végre aki igazat ad nekem.Jővőre nem tudom hol lesz.Bár a Mi társaságunk is kivette részét a szervezésből de nem tudujuk hol lesz legközelebb.De az is lehet hogy ugyanott.Amugy a lakóknak csak annyit üzenek hogy ne a sok barom viselkedése alapján nézzenek a másikra.

  By: S. Boy
  GYŐR!!!”
 • 34. baba21 2008. június 22. 10:58
  „kapuvari!!!! te nagyobb majom vagy!!!!!”
 • 33. baba21 2008. június 22. 10:55
  „s.boy! igazad van ugyan olyan emberek vagytok attol meg mint mi...ne foglalkozzaok olyan patkany emberekkel ai kritizal bennetek..hianyozni fogtok...nekunk legalabbis...jok vagytok...tod s.boy az olyan ember ne pattogjon itt aki nemtudja mi a troger melo es megis kurva gazdag es szabad neki mindent...nem rad ertettem felre ne erts...aki meg egesz eletebe trogerol az az ember a szar...es lenezik....ugy hogy lekell szarni az ien ember fejet...ne foglalkozzatok veluk!!!!!!!kapjak bééééé!!!!és jövöre is varunk vissza bennetek!!!!!!!!csak igy tovabb cukik voltatok....”
 • 32. Kapuvári 2008. június 22. 10:53
  „Vége a drogos, tarkamadár kiállításnak!volt egy-két majom is!költözik a cirkusz tovább!”
 • 31. S.Boy 2008. június 22. 10:24
  „Szevasztok!
  Én is ott voltam a Fesztiválon és aki ezeket a kritikákat irja annak csak annyiba van igaza hogy attól hogy valaki föl vesz 1 Ploited pólót attól még nem punk.Vagy mert tarajba van nyírva a haja ugyszintén nem feltétlen punk.Ez nem az 1. fesztiválom és láttam már sok dolgot ami kiábrándító.12-13 évesen kezdtem a punkot de soha nem voltam olyan igénytelen mint a sok 14-15 éves aki saját hányásában fekszik és ő ettől PUNK .Igazából az ilyenek miatt van az hogy nem ugy néznek ránk mint az emberek által elfogad Normális emberekre.Amugy semmivel sem vagyunk rosszabbak mint más.Belölünk is vannak olyanok akik Egyetemre járnak .Akik igényesek.De lehetne azokat is kritizálni akik Rabolnak,ölnek,megrontják a gyereked stb.Őroluk mi a véleményetek...???????Inkább erről beszéljetek.Mert hogy valaki Punk,Skinhead,Hard Core-os vagy Underground-os nem árt senkinek.MIND EZ CSAK ESZME!!!!!!(Válaszokat várok)
  u.i.:Ja és azt is lehetne utálni,kritizálni,szidni aki KIZSÁKMÁNYOLNAK TITEKET mert azok nem mi vagyunk!!!!!!!!!”
 • 30. baba21 2008. június 22. 10:09
  „ien bunko parasztoktol van tele kapuvar mint te vagy.... boldog lehetsz vége a fesztivalnak.... dáridozhatsz te...szerepelhetsz...bunkóóó....”
 • 29. énmagam 2008. június 21. 22:15
  „baba21: sajnáltam is, hogy elolvastam, elvett 10 másodpercet az életemből. Büszke lehetsz arra, hogy dedós szinten vagy. De majd biztos eltart valaki.”
 • 28. Kapuvári 2008. június 21. 20:52
  „P. mester igazad van!te vagy a legnagyobb marha!”
 • 27. P. mester 2008. június 21. 13:52
  „Csak szólok, Kapuvár is alföld, bár butaságban valóban hegyek magasodnak.”
 • 26. baba21 2008. június 21. 12:58
  „énmagam... ha nem tetszik ahogy irok ne olvasd el... egyebként sincs semmi közöd hozzá hogy ki hogyan ir....nem kell itt ugatni...foghatod a fejed nyugodtan ha levágod se érdekel,ugy könnyebb fogni sztem...”
 • 25. Kapuvári 2008. június 21. 12:36
  „Drogtól fetrengő alföldi parasztgyerekek Kapuváron!ez kell nekünk,nincs elég bajunk!hámori takarodj!”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A punkfesztivál első sérültje

Kapuvár - Súlyos sérüléssel végződő baleset történt szerda este kilenc óra után Kapuvár… Tovább olvasom