Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Kérik, de adják is a sárga mellényt

Kapuvár - Annak ellenére, hogy kevés a kerékpáros- és gyalogosbaleset Kapuváron és környékén, a helyi rendőrkapitányság munkatársai fokozott ellenőrzést tartanak a következő két hónapban.
Október elejétől fokozott rendőri ellenőrzést tapasztalhatnak meg a kapuvári és környékbeli kerékpárosok és gyalogosok.

– Ez utóbbiak sajnos egyre több munkát adnak kollégáimnak az elmúlt hétvégéken – mondta Kovács Miklós őrnagy. A Kapuvári Rendőrkapitányság közrendvédelmi és közlekedésbiztonsági osztályának helyettes vezetője szerint hétvégente a kapuvári szórakozóhelyekre járó fiatalok egy része gyalog indul haza a környező településekre. – Épp a legutóbbi szombat éjjel találtunk egy, a 8611-es főút mentén gyalogló fiatalt, akin semmilyen láthatóságot segítő felszerelés nem volt. De mondhattam volna a rábakecöli búcsút is, ahonnan a belediek szintén mellény nélkül gyalogoltak hazafelé – jelentette ki az őrnagy. Hozzátette, a gyalogosoknak és a kerékpárosoknak is kötelező a láthatósági mellény éjjel és rossz látási viszonyok közt. A kerékpárosok esetében azonban a világítást és annak működését is ellenőrzik a rend őrei, ezenkívül az iskolák kérésére a helyszínen is megvizsgálják a tanulók kerékpárjait.

Ellenőrzés: A hibátlanul közlekedőknek sárga mellény jár.
Ellenőrzés: A hibátlanul közlekedőknek sárga mellény jár.

Az ellenőrzést annak ellenére is elvégzik, hogy a gyalogos- és kerékpáros-balesetek nem jellemzőek a környéken. Az idén a 85-ös főút kapuvári belterületi szakaszán nem volt kerékpáros-baleset, a város más területein összesen négyet helyszíneltek a rendőrök. Kapuváron kívül egy halálos baleset volt Vitnyéden, valamint egy súlyos és egy könnyebb sérüléssel végződött eset a környék településein. Gyalogosbalesethez egy esetben Beledbe, két esetben Kapuvárra mentek ki a rendőrök idén.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. matriné 2008. október 14. 08:52
  „Na már töketlen is vagy? Akkor neked kell a sárga mellény mellé egy sárga gatya is?”
 • 24. Patyomkin 2008. október 13. 15:12
  „matriné!
  Ha most vitatkoznék veled, lesüllyednék a Te szintedre, ezért nem teszem. További okoskodást!”
 • 23. matriné 2008. október 13. 12:52
  „Kedves "páncélos" Az, hogy ki a lökött arról lehetne beszélni!De lehet, hogy pösze vagy és azért írtad a" Patyomkin"-t az "P" és "ty" betűkkel "f" és "sz" helyett! De, ha kinn is felejtetted, akkor tedd el mert még valami "kóbor kutya" le találja harapni.”
 • 22. Patyomkin 2008. október 13. 11:59
  „Kedves matriné!!!!!
  Ha valaki megmondja, hogy lökött vagy, az rögtön Gyurcsány embere? Ilyen alapon akkor akik ismernek Tégedet azok mind mszp-sek? D:D”
 • 21. matriné 2008. október 12. 18:37
  „Úgy látszik a Gyurcsány mégis csak kedveli a "kóbor kutyákat" ,mert még mindig itt csahol egy! A pajzsos kopóit nem uszítja rá, mivel ez az orrát is beleüti ahova a nyelve ér!”
 • 20. kóbor kutya 2008. október 12. 11:34
  „T. matriné !
  Még szerencse, hogy semmi nem mulik rajtad! Én annak is örülnék, ha az orrodat rendesen megtudnád törölni!”
 • 19. matriné 2008. október 12. 09:26
  „Ha rajtam múlna szkafandert és ólmos (búvár) csizma viselést rendelném el a "kóbor kutyákra és a számozott kapuváriakra"!”
 • 18. kóbor kutya 2008. október 12. 09:13
  „T. matriné !
  Az attól is függ nagymértékbe mi lesz a jelentése az általad emlitett csillagnak, vagy névtáblának! Mertha a gyagyákat jelzi, akkor jó esélyed van rá, hogy te ilyet fogsz viselni!”
 • 17. kapuvári2 2008. október 11. 20:09
  „matriné! ezt komolyan gondoltad? ennyire hülye manapság nem lehet egy ember!”
 • 16. matriné 2008. október 11. 18:51
  „Ma még csak a sárga mellényt adják és követelik a viselését!Reméljük nem lesz belőle csillag is, vagy névtábla elől hátul.”
 • 15. tódi 2008. október 11. 15:43
  „Szerintetek az a rendőr aki igazoltat saját magának találja ki a napi programot , vagy előkap 10 mellényt hogy ezt na most szétosztom ?

  Pontosan tudja mindenki ,hogy őket éppen oda állitották -ahol vannak

  Aki volt katona az emlékezhet ott is igy ment .
  A rendőrök sem örömükben igazoltatnak

  --szerintem --
  De inkább többet mint kevesebbet !”
 • 14. 13. István 2008. október 11. 09:56
  „Nagyon helyes a rendőrség jelenléte javaslnám a zebrák környekét is ,mert amit egyes kerépárosok művelnek a gyalogosok elsőbbségére hivatkozva az már nem szabálysértés hanem
  büntett. Igenis tessék legalább figyelmeztetni ,ha nem megy büntetni”
 • 13. Kóbor Kutya 2008. október 09. 06:45
  „Én kimondottan örülök a folyamatos rendőri jelenlétnek.
  Kapuvári!! Neked meg csak továbbra is azt tudom javasolni, ha gáz helyben pszihológushoz menni, keresd fel Dr.Csernust! DDD”
 • 12. aquila 2008. október 08. 21:22
  „Kedves Kapuvári.
  Te egyszerűen nevetséges vagy. Erre kár is több szót vesztegetni.”
 • 11. kapuvári2 2008. október 08. 21:13
  „Kedves Kapuvári! Emlékszem még arra, hogy pár évvel ezelőtt egyesek azért sírtak-ríttak kapuváron, hogy a rendőrök nem csinálnak semmit, nem is ellenőriznek! Most, amikor vannak elegen, és folyamatosan tudnak ellenőrizni, akkor meg az a baj? Engem is állítottak meg már a MOL kútnál, majd egy percmúlva a fő téri templomnál. Amikor kérte a kat csak mosolyogtam, de mivel nálam rendben van minden papír, nem morogtam, idegeskedtem, sőt , arra gondoltam hogy mennyivel jobb, hogy a sok tahó gyorshajtó ezen a szakaszon nemtud száguldozni. Mellesleg olyan utcákban találkozom rendőrökkel, ahol előtte még sosem. Hála istennek, ezzel csak a kapuvári közbiztonság javul! Csak így tovább fiúk,lányok! Kedves kapuvári! Neked meg csak annyit, hogy tedd rendbe a papírjaidat, ne járj tilosban és nem fogod zaklatásnak venni ha egy rendőr megkérdezi, hogy hétközben, hajnal kettőkor mi csinálsz az utcán!”
 • 10. Kapuvári 2008. október 08. 20:48
  „Patyomkin!
  Ha kicsit felnyitod a szemed és körbenézel mi zajlik Kapuvár belvárosában nappal és éjjel, akkro most nem ámulnál!
  Menj be éjjel 2kor a városba egy átlagos hétköznap akár gyalog, kerékpárral vagy autóval, próbálj áthaladni úgy a főtéren, hogy valamelyik fakabát ne menjen oda hozzád igazoltatni. Mert nekik az gyanús, ha éjjel a városban vagy, nem kell semmi gyanúsat csinálnod, de akkor is odajönnek! Ennyit a rendőri intézkedésekről...folyt köv.!”
 • 9. Patyomkin 2008. október 08. 17:39
  „Tisztelt Kapuvári!
  Hozzászólásaidon csak ámulok! Kérlek magad és mindannyiunk érdekében fogadd meg Kóbor Kutya tanácsát, és keress fel egy pszihológust.”
 • 8. Kapuvári 2008. október 08. 15:30
  „még annyit... hogy ha az ellenőrzések nagymértékűek lennének, és nem csak a belvárosban állítgatnák meg a rend őrei az autósokat, akkor nem fordulhatna az elő, hogy vasárnap éjjelente a höveji erdőnél cikázva hol felezővonal-hol padka széle, 35km/h sebességgel. Kicsit sem látszik, hogy a beledi diszkóból hazajövők 70%-a ittas állapotban vezet! Ha észreveszik a rendőröket, leállnak a kocsival, vagy elkerülve érnek be Kvárra! Ennyit a zsidókról!”
 • 7. Kapuvári 2008. október 08. 15:26
  „Persze mert a képen látható szőke fejű rendőr játssza az agyát, mert kell neki a jelvényre a sok bírság, még nem tud semmit felmutatni!
  Az igazoltatások meg nem a szabályosan közlekedőknél szükségesek, hanem a folyamat alatt elcikázó 3m magasan megpakolt piros LADA, száguldozó kamionok, és éjjelente a 85-öst versenypályának néző fiatalok-nál lenne fontos! De kis naívak vagyunk, nem baj előre, büntessük a bringásokat! Részeg sofőr nem látja meg a bringást még mellénybe sem, szal erről ennyit!”
 • 6. klmd 2008. október 08. 12:35
  „EZ NEM HIR!!!!”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarosan jönnek a csekkek a kórházért

Csorna - Most küldik ki a Rábaközben élőknek azt a csekket, mellyel a csornai Margit Kórházat tudják… Tovább olvasom