Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Képek a tükörszobából

Gülch Csaba újságíró nyitotta meg a minap a kapuvári Rábaközi Művelődési Központ kiállítótermében Kurcsis László grafikusművész tárlatát.
Kurcsis László
A művész munkásságát méltatva Gülch Csaba elmondta: Kurcsis László nem akar átlátni a próbáló ködön, nem senyved, hanem rögzíti a valóságot. P az, aki bátor, mégsem hal bele, aki nem változik, mégis mindig új, aki nem csinál forradalmat, mégis folyton előrelép, aki keveset alszik, mégis örökké álmokat épít, magának és nekünk.
Sajátos mitológiája ezer gyökérből táplálkozik: a távoli – azték, maja – arcok csendje ölelkezik a mediterrán oszlopok bölcs méltóságával. Harcosok állnak furcsa vigyázzban, miközben egy-egy láthatatlan angyal suhan át a nap és a hold között. Mosolyok, maszkok, emlékek, torzók és töredékek, szédítő örvény, itt-ott vérző rongyfigurák. Minden egy gerinc köré épül, minden egy akaratból teremtetett.
– Ha Kurcsis Laci barátom eddigi életéből a már öntudattal vállalt harmincöt-negyven esztendejére visszatekint, tiszta a kép: ennyi az élet értéke. Ennyi pihenő után indulhatunk tovább, de soha ne feledjük az általa megalkotott tükörszoba üzenetét, és olykor-olykor mi is bátran nézzünk szembe önmagunkkal – hangsúlyozta megnyitójában Gülch Csaba.
A grafikusművész tárlatát a hónap végéig tekinthetik meg az érdeklődők a művelődési központ kiállítótermében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromnapos búcsú lesz

A csornai önkormányzat képviselő-testülete áprilisi ülésén döntött a csornai búcsúi idei… Tovább olvasom