Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Kegyelem és felülvizsgálat

Kovács Géza volt kapuvári rendőrkapitány és Hegymegi Edit volt beledi őrsparancsnok jogerős ítéletük alapján májusban börtönbe vonulnak. Igazukat bizonyítandó azonban kegyelmi kérvényt és felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be.
Kovács Géza
Kovács Géza volt rendőr alezredest a megyei bíróság jogerősen másfél évi, Hegymegi Edit századost egy év, két hónapi letöltendő szabadságvesztésre ítélte kényszervallatásért. Börtönbeli idézésük májusra szól.

Március 12-én

– Március 12-én ügyvédemmel, Koszorú Istvánnal kegyelmi kérvényt nyújtottunk be Mádl köztársasági elnök úrnak – mondta el a Kisalföldnek Kovács Géza. – Tettük mindezt igazunk és ártatlanságunk teljes tudatában. Ezzel még esélyt látok arra, hogy megszabaduljak attól, amit kaptam, mert nem követtem el semmit.
A volt rendőr alezredes hozzátette: tudomása szerint kérvényüket nyolc napon belül továbbítania kellett volna az elsőfokú bíróságnak. A kegyelmi kérvénynél sürgősséggel kell eljárnia és fölterjeszteni azt az igazságügyi miniszteren keresztül a köztársasági elnökhöz. Ez azonban szerinte nem történt meg időben, mert nála csak április 1-jén jártak a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai a kérvényhez szükséges környezettanulmány készítése céljából. Kovács Géza azt sem tudja, kegyelmi kérvénye mára célt ért-e.

Visszásságok

Megtudtuk azt is, hogy Koszorú István révén a Legfelsőbb Bírósághoz felülvizsgálati kérelmet is beadtak az elítélt rendőrök, mivel szerintük a periratok visszásságait a bíróság – noha az akták ellentmondásai bizonyító erejűek – nem bizonyítékként kezelte.
Az elmondása szerint egészségileg is megrendült és anyagilag is tönkrement volt kapuvári kapitány szerint per-újrafelvételi kérelem benyújtására viszont csak akkor lenne esélyük, ha valakinek megszólalna a lelkiismerete, s új tényeket tárna a igazságszolgáltatás elé.
Arra a kérdésünkre, hogy mennyi esélyt lát arra, hogy helyt adjanak kegyelmi és felülvizsgálati kérelmének, Kovács Géza annyit mondott: „Ha objektív lett volna az igazságszolgáltatás, akkor nem lett volna szabad ide jutnom."

Kapcsolódó cikk >>

Elítélték a volt rendőrkapitányt (2002-06-19) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakmai háttér hatmilliárd forintból

Az európai uniós pályázatok elkészítéséhez nyújt segítséget a Miniszterelnöki Hivatal által… Tovább olvasom