Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

Katolikus óvoda Kapuváron: kinövik lassan a bővítést is?

A nyitás, 2009 szeptembere óta közel meghatszorozódott a kapuvári katolikus óvoda gyermeklétszáma.

A megyés püspök a napokban áldotta meg az intézmény új épületét. Az óvoda vezetője szerint már most kezdhetnék a következő szárny építését, annyi a jelentkező a megüresedő helyekre.

– A kezdeti tizenhetes létszámhoz képest jelenleg 97 gyermek neveléséről gondoskodunk, ám a jelentkezők számát tekintve akár újabb szárny építését is megkezdhetnénk – fogalmazott lapunknak Giliczné Köves Beatrix, a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda óvodai részlegének vezetője. A legkisebbekkel foglalkozó intézmény újabb épülettel bővült a minap, melyet az elmúlt hétvégén dr. Pápai Lajos megyés püspök áldott meg a gyermekek, az intézmény és a város vezetőinek jelenlétében.

Az óvoda bővítését, annak finanszírozását Fodor Gyuláné igazgató indítványára az egyházmegye vállalta magára. A munkákat tavaly nyáron kezdték, majd a műszaki átvétel után napjainkra a gyermekek is birtokba vehették az új épületszárnyat, amiben új csoportszoba kapott helyet a hozzá tartozó vizesblokkal, raktárral. A régi szárny nevelői szobáját étkezőnek alakították át.

Dr. Pápai Lajos megyés püspök áldotta meg az új épületet.
Dr. Pápai Lajos megyés püspök áldotta meg az új épületet.

A kapuvári katolikus iskola vezetése még az évtized elején határozott arról, hogy a világnézeti iskolai oktatáshoz hasonlóan katolikus óvoda adná az iskola „utánpótlását". A katolikus óvodára való igény erős volt, amikor 2009 szeptemberében megnyitotta kapuit az egyház legújabb óvodája. A kezdeti létszám 17 volt, 2 óvónővel és 2 dadussal. – A 2010-es évet már 33 gyermekkel zártuk, ám szeptemberben már 75 kisgyermek járt óvodánkba, már ekkor éreztük szükségét az újabb épületszárny felépítésének – mondta Giliczné Köves Beatrix. A gyermekek mellett akkor már 6 óvónő és 3 dajka dolgozott, három csoportban. Jelenleg 100 gyermeket lát el 8 óvónő és 4 dajka és egy takarítónő.

– Úgy tűnik, kollégáim jó munkája nevet szerzett napjainkra az intézménynek, hiszen az előzetes adatok szerint ismét nem tudunk minden jelentkező gyermeket felvenni az óvodába – mondta a vezető. Hozzátette, a város lakosságszámban mérhető bővülése az oviban is megjelenik, hiszen fogadtak már gyermeket beköltöző családoktól, többek között Debrecenből is. Giliczné Köves Beatrix elmondta, világnézeti intézmény lévén fontos a gyermekek hitéleti nevelése, ám úgy tűnik, a fenntartó elképzelései a szülői igényekkel is találkoznak, melynek kiváló példája a napokban megáldott új épületszárny.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 30 éves Pántlikáról

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének csornai csoportja ˝Tiedet a tiedből – Csorna értékei˝… Tovább olvasom