Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Kapuvári romapanasz

Roma fiatalok azt álllítják, hiába akartak bejutni nemrégiben az egyik kapuvári szórakozóhelyre.

Az elmúlt szombaton este tíz óra környékén hat-nyolc főből álló roma társaság akart bemenni az egyik kapuvári szórakozóhelyre, ám a rendezők nem engedték be őket. A fiatalok úgy vélték, származásuk akadályozta a bejutást.

Lapunk megkereste a romák képviselőit, de a kisebbségi önkormányzat vezetője elzárkózott a nyilatkozattól, és erre biztatta a hétvégi szóváltás résztvevőit is.

A diszkó tulajdonosa szintén nem kommentálta az esetet. Információink szerint azonban nincs szó megkülönböztetésről, hiszen a szórakozóhelyen több alkalommal jártak kapuvári, pápai és szanyi romák is. Néhány esetben renitens magatartás miatt tiltottak ki látogatókat a szórakozóhelyről, köztük nem csak a kisebbséghez tartozók fordultak elő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harcolnak az anyaggödörért

A dénesfaiak már a miniszterelnök segítségét kérik: járjon közbe, hogy megkaphassák a falu határában elterülő anyaggödör, az illegális szemétlerakó tulajdonjogát. A területet kezelő Nemzeti Földalapkezelő Szervezettel (NFA) ugyanis ebben nem jutottak közös nevezőre. A jegyző által megbírságolt, illetve a hulladék elszállítására felszólított NFA közben intézkedett a terület megtisztításáról Tovább olvasom