Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Kapuvár levédette a gyógyító kádat

Az utolsó simításokat végzik a kapuvári Lumniczer-kórház érrehabilitációs központjának kilencszázmilliós beruházásán. A város levédette az eljárás kádjait, jelenleg az eszközbeszerzés folyik.

A kapuvári Lumniczer-kórházban az utolsó simításokat végzik az érrehabilitációs (angiológiai) központ beruházásán. Nyílt napon mutatták meg az érdeklődőknek az utóbbi évtizedek legnagyobb mérvű kapuvári beruházásának jelenlegi állapotát.

Ahogy a tájékoztatón elhangzott, a kapuváriak összefogása megteremtette annak lehetőségét, hogy az angiológiai beruházással a város létrehozza a gyógyturisztikai fejlesztések alapjait.

A nyílt napon a csoportoknak bemutatták az Európa-szerte egyedülálló kezelés módszereit.
– Az Európában is egyedülálló kezelés méltó körülmények közé költözhet a beruházás megvalósulásával – hangzott el a tájékoztatón. A beruházáshoz a város 750 millió forint pályázati támogatást kapott, a beruházás összértéke napjainkra már eléri a kilencszázmillió forintot. – Az építkezés került hatszázmillióba, informatikára költöttek harmincmillió forintot, de ugyanennyibe került a bútorzat is és a terápiás eszközökre, valamint a kiegészítőkre is százmillió forintot költöttek – mondta Hermann Judit koordinátor.

A Ballagi-féle kád.
A Ballagi-féle kád.

– Az intézmény környékén fellelhető ingatlanok, telkek, területek már napjainkban is felértékelődtek, egyre több az érdeklődő – jegyezte meg Hámori György polgármester. Hangsúlyozta, számos hírrel ellentétben a város nem adja ki a kezéből a beruházás végeztével induló kezelést, sőt, magát az eljárást és a hozzá használatos kádat Kapuvár le is védette.

Dr. Benedek Zoltán főigazgató elmondta, az eljáráshoz használatos kádakat az intézmény egykori vezetője, dr. Ballagi Farkas fejlesztette tovább és immáron ezek kifejezetten a kapuvári intézménynek készülnek. A főigazgató hozzátette, az új és a régi épületek összeköttetésével megvalósulhat a teljes kórház bejárása úgy, hogy a betegeket nem kell kitenni az időjárás viszontagságainak.

Olvasóink írták

 • 5. bíró 2010. október 10. 18:19
  „A co fürdő feltalálója dr M.Schwartz Pál főorvos volt. Az egész Mihályiból indult.A" szénsavhót" ma is innét szállítják.Csak kiegészítésként!”
 • 4. Tapmancs 2010. szeptember 29. 10:46
  „Megnéztem volna hogy néz ki ez a kád, de a kép ellenére nem lettem okosabb.”
 • 3. Erneszto 2010. szeptember 29. 09:40
  „Még a régi kádakban kaptam több kezelési ciklusban co gázfürdő kezelést, az eredmény a csodával határos!!! Kár, hogy az ország túlsó felében sokkal nagyobb a kapuvári kezelések híre és ismertsége mint a saját megyénkben! Csak gratulálni tudok!!! Egy soproni érszűkűletes, aki már másfél évtizede kompenzált állapotú a kezeléseknek köszönhetően!!!!!!”
 • 2. qeu 2010. szeptember 28. 21:51
  „Gratulálok!!!!!”
 • 1. frenkycom 2010. szeptember 28. 16:49
  „Csak igy tovább.:-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

417 millió járna vissza a kórházaknak

Pert nyert a csornai kórház a kapuvárival és a mosonmagyaróvárival együtt az Országos… Tovább olvasom