Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Kapukom: tucatnyi feladat, nullszaldó közeli működés

Közel húszmillió forintos árbevételt termel Kapuváron a parkolás és a Hany Istók Centrum. Az önkormányzat cége így több évre vetítve nullszaldó közeli. A cég tucatnyi feladatot lát el a városban.

A minap a képviselő-testület előtt számolt be Németh D. László, az önkormányzati tulajdonú Kapukom Kft. ügyvezetője. Elhangzott, a cég tavaly valamivel több mint négymilliós mérleg szerinti veszteséggel zárt, ám előző évben nyereséget produkáltak. – Működésünk során rengeteg változóval kell számolnunk. Így egy százmilliós forgalmú kft. esetében ezt a tendenciát nyugodtan mondhatjuk nullszaldó közeli működésnek – jelentette ki lapunknak az ügyvezető. Hangsúlyozta, ilyen eredmények mellett a cégnek nincsenek hátrasorolt kötelezettségei, tagi kölcsöne.

A Kapukom Kft. az egykori Ipari Park Kft. jogutódjaként jött létre 2010 októberében. Ezt követően a városháza egyre több feladattal bízta meg. Utóbbi miatt a kft. gyors növekedésnek indult, így nemrég átvilágításon estek túl. Ebből személyi és feladatbeli változások is következtek.

– Jelenleg huszonhárman dolgozunk a kft.-nél, négy felső és középvezetővel, tizenkét jól körülhatárolható feladattal – mondta Németh D. László. A feladatok között a parkolás, az ipari parki ügyek, a zöldterületek gondozása, a balatonakali tábor és a Hany Istók Kerékpáros Centrum működtetése, a piac, a helyi rádió üzemeltetése szerepel.

Kapukomos munkatársak – A napokban cserélik a városban az egynyári virágokat.
Kapukomos munkatársak – A napokban cserélik a városban az egynyári virágokat.


– A parkolók évente 18 millió forintot hoznak a cégnek, nagyjából ugyanennyit számolhattunk a Hany Istókra is idáig. A kerékpáros-központtól idén többet várok – fogalmazott az ügyvezető. A centrum konferenciaterme 40–50 százalékos, a szobák feles kihasználtsággal üzemelnek, egy évre vetítve.

– Utóbbi azért lényeges kitétel, mert szezonban már kevés a centrum szobaszáma. Ennek bővítésére kész tervekkel rendelkezik a városháza – mondta Németh D. László. (Megjegyzendő: a kiadható szobák számának növelése összvárosi feladat.) Hozzátette, kiemelt szerepet szánnak a minapi, kényelmi fejlesztéseknek, az újrainduló kerékpárkölcsönzésnek és az egyre nagyobb forgalmat bonyolító étteremnek is.

– Fontosak a bevételek, hiszen önkormányzati cégről van szó, így jó gazdálkodásunkkal a város költségvetését tudjuk támogatni – hangoztatta a Kapukom vezetője.

– Az idei változások leginkább karbantartó részlegünket érintették. Munkatársaink az óvodák gondnokságához kerültek. Ezzel nemcsak feladataink, hanem központi létszámunk is csökkent – tette hozzá az ügyvezető. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KRESZ-ből versenyeztek

A szili Szent István Általános Iskola 2. b osztályos tanulói az országos KRESZ-versenyen a hetedik… Tovább olvasom