Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Játszótér pályázatból, vállalkozói forrásból Enesén

Több mint egymillió forintos ráfordítással új játszóteret kaptak az eneseiek. A beruházás pályázati, önkormányzati és vállalkozói pénzből valósult meg.

Húszszázalékos önrésszel, 1,2 milliós ráfordítással új játszóteret kaptak az enesei gyermekek. Ahogy Mesterházy József polgármester elmondta, a Szabadság utcában felépített játszótér létrehozását még 2009-ben kezdték el szervezni, amikor a helybéli Királyné Adamicza Bernadett felvetette, az egyik gázszolgáltatóhoz be lehet adni pályázatot játszótér építésére. A több beérkezett pályázatból végül az eneseiek nyertek, és a gázszolgáltató cég előre átutalt egymillió forintjából, valamint az önkormányzat 20 százalékos hozzájárulásával önkormányzati területen megvalósulhatott a beruházás.

Mesterházy József: ˝A játszóteret pályázatból, önkormányzati és vállalkozói forrásokból építettük.˝
Mesterházy József: ˝A játszóteret pályázatból, önkormányzati és vállalkozói forrásokból építettük.˝

– A községháza a homokozót, a padokat és a játékok kiválasztását vállalta – mondta Mesterházy József polgármester. A Szabadság utcai helyszínen 8–9 éve már létezett egy játszótér, ám annak felszerelései az évek során elkoptak. Az új játszótér mellett – helyi vállalkozók jóvoltából – egy strandröplabdapályát is létesítettek.

Enese további pályázatairól szólva a polgármester elmondta, a hagyományok napja megrendezésére is van bent egy pályázatuk, a program költségeit megelőlegezte az önkormányzat, a LEADER-ben álló pályázat eredményéről azonban egyelőre nem tudnak. – Támogatásnak még nyoma sincs, ám a rendezvényen kiplakátoltatták velünk a meg sem jelent támogatás tényét – jegyezte meg Mesterházy József. Hasonlóan húzódik az Európa térre beadott pályázatuk, három éve készítették el, s még az eredményre várnak.

– Nem csak eredménytelen pályázatokról tudok beszámolni, az iskola fűtésrendszerének korszerűsítésére és a részleges nyílászárócserére nyertünk 11,2 millió forintot, melyhez a községháza húsz százalékot tett hozzá – mondta a polgármester. A tizenötmilliós beruházást azonban csak a jövő év elején kezdik el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fazakas Sándor szobrászművész

Fazakas Sándor egyedi lakos, 1993-tól él Magyarországon, előtte Erdélyben, a Margittai Bihar… Tovább olvasom