Kisalföld logö

2018. 09. 20. csütörtök - Friderika 15°C | 26°C Még több cikk.

Járdára, útra fordítják a pénzt Osliban

Közel 13 millió forintot kapott Osli utak és járdák építésére. A községházát 22 millióból korszerűsítik.
 
Utak és járdák felújítására készül idén az osli önkormányzat. Lesznek területek, ahol önerőből finanszírozzák a fejlesztést, de pályázati támogatást is kaptak. A Belügyminisztériumtól kapott 12,7 millió forintot is erre a célra költik.

– Egy faluban minden fillérre szükség van, így az év végi állami támogatás is nagyon jól jön – mondta a Kisalföldnek Fodor József, Osli polgármestere. 

– Járdákra, utakra fordítjuk a pénzt, a tervek szerint a Pozsonyi, a Horváth Vince és a Kossuth Lajos utcában is dolgoznak majd a gépek. Önerőből a buszmegállókat alakítjuk át, illetve egy megyei pályázaton nyertünk még 1,2 millió forintot, szintén járdaépítésre. 
A polgármesteri hivatal épületét idén korszerűsítik, pályázati segítséggel.

A községvezető hozzátette: tavaly sikeresek voltak a pályázataik. Benyújtott igényük kilencven százalékát támogatták a döntéshozók. Az egyik legnagyobb beruházásuk ebben az évben a községháza energetikai korszerűsítése lesz. Ehhez 22 millió forintos támogatást kapott a falu. Egy másik pályázatukkal kulturális rendezvényekhez nyertek anyagi segítséget, illetve még a sportöltöző rendbetételét is abból fedezi az önkormányzat.

– Mint mondtam, egy ekkora falunak, mint Osli is, minden fillér jókor és jól jön. Éppen ezért a 2017-es siker nem tesz elégedetté bennünket, inkább buzdít. Ezért idén is keressük a lehetőségeket és forrásokat a fejlesztésekhez, beruházásokhoz. Munka ugyanis a sok szép eredmény ellenére is van – jegyezte meg Fodor József.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Égő autóról terjedt át a tűz egy melléképületre Csornán

Égő autóról terjedt át a tűz egy melléképületre Csornán
Egy személygépkocsi karosszériája égett az Erkel Ferenc utcában. Tovább olvasom