Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Izraeli énekkar, Edda és ökörsütés Kapuváron

Elkezdődik a kapuvári fesztiválszezon is. Újdonság lesz idén az ökörsütés, és az előzetes hírekkel ellentétben mégis megtartják a Sás utcai fesztivált.

Az elmúlt évekkel ellentétben csak a nyári hónapokra koncentrálódik idén a kapuvári fesztiválszezon. A márciusi tél miatt elmaradt böllérmájfesztivált csak júniusban követte az első igazán városi megmozdulás, a második alkalommal megtartott cseh sörnapok. A július beköszöntével azonban „meglódulnak" a programok a rábaközi kisvárosban.

Izraeli énekkart köszönthetünk a Szent Anna-templomban július 8-án, hétfőn este hét órakor. A kórus a hagyományos bécsi ifjúsági világtalálkozóról látogat a Rábaközbe, a bécsi szervezők jóvoltából. Érdekesség, hogy a kórus már koncertet adott XVI. Benedek pápa előtt is. A rendezvények sorát a belvárosi feIújítások avatóünnepsége folytatja, július 12-én a várárokban felépült színpadon.

Ezt követően a hónap végén a hagyományos Anna-napi lovasnapokra várják a látogatókat a Bem utcai sportpályára. Mint a szervezőktől megtudtuk, a programok július 26-án, pénteken kezdődnek a lovasok mellett az Edda együttes koncertjével. Szombaton a hátaslovasok versenyére, valamint egyéb programokra számíthatnak a kapuváriak és az ide látogatók. Lesznek rábaközi tájételek, ezek készítése, kiállítása, vagy éppen mezőgazdasági fórum – Lezsák Sándorral – is.

Az Anna-napok mellett párhuzamosan futnak a gazdanapok rendezvényei, szintén a Bem utcai pályán, ahol szombat este mulatós fesztiválra, vasárnap délután pedig rábaközi néptáncgálára várják a látogatókat. Vasárnap a fogatok versenyét nézhetik meg a lovassportok szerelmesei.

A városban számos alkalommal merült fel egy másik hagyományos rendezvény sorsa. A Sás utcai fesztivált azonban információink szerint mégiscsak megtartják, mégpedig eredeti helyszínen, a Táncsics utcában rendezik augusztus 10-én, szombaton.

Egy héttel ezután háromszázötvenedik évfordulóját ünnepli a déli városrész, Garta. Augusztus 17-től egészen 20-ig tartanak a programok, olyan különlegességekkel, mint a szabadtéri ökörsütés, a motoros- vagy lovasprogramok. A Gartáért Alapítvány vezetésével emlékbizottság jött létre a jubileum megünneplésére. Ők szervezik a világi és egyházi programokat is.

Olvasóink írták

 • 7. levente0304 2013. július 08. 12:44
  „1120
  Hm-hm”
 • 6. 1120 2013. július 06. 02:06
  „Levente0304...

  Egy agresszív nadrágszíjparcellán semmi áldanivaló nincs - szerintem.
  Maradjunk a csodálatos élménynél...”
 • 5. Legs 2013. július 05. 19:06
  „Volt sült malac is?”
 • 4. oxana 2013. július 03. 09:05
  „2. nagyonfááj

  Lehet politika nélkül is élvezni egy énekkart (ha van rá igény). Ha nincs, nem kell odamenni.”
 • 3. levente0304 2013. július 03. 07:06
  „Az izraeli énekkar fellépése a csod?latos élményen tul, remélem ?ld?st is hoz a v?rosnak ! ?ldj?tok Izraelt és ?ldottak lesztek Ti is !”
 • 2. nagyonfááj 2013. július 02. 17:52
  „Izraeli énnekkart azt ki szeretné???? Jah tudom már a <moderálva> önkormányzat!!!!”
 • 1. kuller 2013. július 02. 14:41
  „Olyan rég volt EDDA úgyis :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportos fejlesztést alapoznak a helyi cégekre Csornán

Klubépülete fejlesztésére készül a Csornai Sportegyesület (CSSE). Tovább olvasom