Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Iskola épült Csornán

Bő hétszázmilliós költséggel új iskola épült Csornán. A kor követelmé-
nyeinek megfelelő körülmények között gyarapíthatja tudását kétszáz, enyhe fokban sérült, valamint középsúlyos értelmi fogyatékos tanulója.
Az épületek: 212 tonna betonacélt, 70 ezer téglát építettek be és 2000 köbméter betont használtak fel.
Kedden délelőtt ünnepélyesen átadták Csornán az Arany János Általános Iskola és Speciális Szakiskola Erzsébet királyné és Arany János utcai új épületeit. A megyei önkormányzat az építéshez 2001 decemberében 687,5 millió forint címzett támogatást nyert, melyhez 31 millió forint saját erővel járult hozzá.

Az alapkő letételére tizenegy hónappal ezelőtt, 2003 áprilisában került sor. Lechner Aranka igazgató örömmel mondott köszönetet azért, hogy a korábbinál összehasonlíthatatlanul jobb körülmények között végezhetik ezentúl munkájukat.

Firtl Mátyás, a megyei önkormányzat általános alelnöke a beruházás fontosabb adatait, állomásait idézte fel, és azt hangsúlyozta: a beruházás rekordgyorsasággal és költségkereteken belül valósult meg.
Áder János országgyűlési képviselő – aki fontos szerepet vállalt a beruházás megvalósításában – többek között arról beszélt, hogy a méltatlan körülményeket európai szintű elhelyezés váltotta fel. Mint fogalmazott: a kitartó munka, az összefogás, a hit és a remény megőrzése meghozta gyümölcsét.

Zsohár János, a kivitelező Strabag Rt. területi igazgatója szerint az épületekbe 212 tonna betonacélt, 70 ezer téglát építettek be és 2000 köbméter betont használtak fel. Ahhoz, hogy az épületek elkészüljenek, 154.317 órát töltöttek munkával az építők. Kedves gesztusként Zsohár János az iskolának kettőszázezer forintos támogatást és ajándéktárgyakat adott át az igazgatónak, valamint az építkezés műszaki ellenőrének és építésvezetőjének.

Az új létesítmény kulcsát Szabó Miklós, a megyei közgyűlés oktatásért felelős alelnöke és Lechner Aranka igazgató vették át. Szabó Miklós úgy vélte, egy épület attól lesz valójában iskolává, ha a tantestület, a szülők, a gyerekek, a szűkebb és tágabb közösség egy célért dolgoznak. Azért, hogy a tanulók a legtöbbet kapják.

Ezután Németh László plébános és Tubán József evangélikus lelkész megáldotta az új épületet. Az ünnepség kedves színfoltjaként az Arany diákjai Horváthné Budai Ibolya vezetésével műsorral kedveskedtek az egybegyűlteknek, akik ezt követően megtekintették az intézményt.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Környezetvédelem és EU-elvárás

Csornán harminc évvel ezelőtt kezdődött a szennyvíztisztítás. Három évtized múltán a térség… Tovább olvasom