Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Idén több pénz jut a civil szervezeteknek

A csornai önkormányzat idén 27 millió forinttal támogatja a város civil szervezeteit.
Csorna költségvetésében ebben az évben 27 millió forintot különített el a képviselő-testület a civil társadalom támogatására. Az összeg elosztásáról Abdai Imre, az önkormányzat társadalmi kapcsolatokért felelős tanácsnoka tájékoztatta a Kisalföldet.

Hétmillió forinttal több

– A város idei költségvetése véleményem szerint jó és rossz is egyszerre. Rossz, mert nagyon sok nem kötelező, önként vállalt feladatot kell ellátnia az önkormányzatnak, és jó, mert ezek ellenére működhet a város – mondta elöljáróban Abdai Imre. – Öröm az is, hogy a civil szféra idén összesen hétmillió forinttal többet kap a tavalyinál.

A huszonhétmillió forintot tizenhét szervezet között osztjuk szét, a képviselő-testület határozata szerint. Ez az összeg jelzi, hogy az önkormányzat a civilek mögött áll, támogatja munkájukat és nem mostohagyerekként kezeli őket. Ha úgy számoljuk, hogy a városi támogatás egy-egy pályázat önrészeként is használható, ez a pénz többszöröse is lehet.

Új név a sorban

A tanácsnok a támogatottak sorából kiemelte a csornai sportegyesületet, amely ebben az évben 15 millió forintra számíthat. Igaz, ebből állják majd az öltözőépület felújítására benyújtott pályázat önrészét is. Új név a sorban a horgászegyesület, amelyik most kap először a városi kasszából, de több pénzhez jutnak az önkéntes tűzoltók is, idén 1,4 millióval gazdálkodhatnak. A civil rendezvények támogatására további 1 millió forintot különített el az önkormányzat. Ez a forma 2003 óta működik Abdai Imre javaslatára.

A 35. évfordulóra

– A korábbi gyakorlatnak megfelelően pályázattal lehet ebből az összegből támogatást nyerni. Kulturális, sport-, szabadidős rendezvények megszervezését segíti elő az alap – folytatta az önkormányzati tanácsnok. – Szintén külön keretet különítettünk el a nyári kulturális eseményekre, 4 millió forintot. Ebből finanszírozzuk a május 1-jei programokat és júniusban a csornai csata emléknapját, illetve a Csorna várossá válásának 35. évfordulójához kapcsolódó megemlékezéseket. Szintén részesülhetnek a civil szervezetek a képviselő-testület oktatási, kulturális és sportbizottságánál meghagyott 600 ezer forintból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az önkormányzatok tartják fenn az egyesületeket

A hivatásos tűzoltók szerint önkéntes segítőikre nagy szükség van. Főleg mostanában, amikor egyre több műszaki mentéshez, tűzesethez kell vonulniuk. Az „ötések” nemcsak a helyszíni munkákból veszik ki a részüket, de szükség esetén a parancsnokságokon is ügyeletet tartanak. A Kisalföld annak járt utána, hogy a kistelepülések önkéntesei milyen feltételek mellett látják el feladataikat. Tovább olvasom