Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Húszezres csomagokat kaptak a kapuvári ovisok

A Kapuvári Óvodáskorú Gyermekekért Alapítvány napjainkig összesen nyolcmillió forintot költött a városi óvodák technikai, személyi és tárgyi feltételeinek fejlesztésére. Év végi akciójukban több mint húszezres csomagot kaptak a helyi óvodák csoportjai.

A Kapuvári Óvodáskorú Gyermekekért Alapítvány minapi kuratóriumi ülésére meghívták a helyi és a társult óvodák vezetőit, a társult települések polgármestereit. Megnyitójában Hámori György kapuvári polgármester elmondta, a jelen helyzetben nagy szükség van az olyan segítő szervezetekre, mint az alapítvány. A kuratórium elnöke, Licskainé Stipkovits Erika elmondta, a 2004-ben alapított civil szervezet céljai közt az intézmények környezetének csinosítása, eszközbeszerzés, rendezvények szervezése, a pedagógusok továbbképzése és elismerése szerepel. – Minden a bögrékkel kezdődött – jegyezte meg a kuratóriumi elnök, utalva az alapítvány első beszerzéseire, 150 darab pohárra. Az alapítvány 2005-től jótékonysági bálokon próbál forrásokat szerezni az óvodáknak, 2006-tól a ˝Gyermekekért˝ díjjal jutalmazza a segítő cégeket, személyeket (a díj pénzjutalommal is jár), ugyanezen évtől szervezik adventi koncertjeiket is.

Karácsonyi ajándékok: Az alapítvány jóvoltából húszezres csomagokat kaptak az ovisok, akik azonnal birtokba vették az eszközöket.
Karácsonyi ajándékok: Az alapítvány jóvoltából húszezres csomagokat kaptak az ovisok, akik azonnal birtokba vették az eszközöket.

– 2007-ben külső játékokat készíttettünk az óvodáknak, 2008-ban pedig elindítottuk – azóta egyre nagyobb sikerrel járó – vízhez szoktatási programunkat – mondta Licskainé Stipkovits Erika. Hozzátette, a programot évente értékelik a szülők és az óvónők bevonásával. A vízhez szoktatási programba tavaly bekapcsolódott a Páli Szent Vince Katolikus Óvoda is. Még tavaly kapott játékokat a kapuvári bölcsőde, idén pedig bútorokkal és eszközökkel segítették a gartai tagóvodát.

A mostani ülésen egyenként több mint húszezer forint értékben kaptak csomagokat a Király-tó Óvoda és Bölcsőde, valamint a társult településeken a katolikus óvoda gyerekcsoportjai. ¨

A helyi intézményekről Szanati Jánosné intézményvezető elmondta, 9 telephelyen, mintegy 451 gyermekkel dolgozik a 71 pedagógus. A katolikus oviban 75 gyermekre vigyáznak. A kapuvári és társult óvodákról szólva Szanati Jánosné kijelentette, két és fél éves kortól veszik fel a gyermekeket, jelenleg stagnál a létszámuk. A gyermeklétszám mellett a csoportlétszám is változatlan maradhat jövőre. Kapuváron 13, Babóton, Himodon és Osliban 1–1, Veszkényben és Vitnyéden 2–2 csoport várja a kicsiket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Melléképületre döntött a szél egy fát Kapuváron

Melléképületre döntött a szél egy fát Kapuváron a Vasút soron csütörtökön fél kilenckor. Tovább olvasom