Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Himod választott: függetlenek nyertek

Négy jelölt indult a himodi időközi önkormányzati választáson a helyi képviselő-testület három megüresedett helyére. Független jelöltek nyertek.
A tegnap rendezett himodi időközi önkormányzati választáson a négy induló jelöltből Kocsis Zoltánt, Kovács Bélát és Teráz Andrást választották be az ötfős képviselő-testületbe. A függetlenként induló jelöltek győzelméhez a település 561 választásra jogosult polgárából 143-an járultak az urnákhoz (öt érvénytelen szavazat volt). Maga a szavazás vasárnap reggel hattól este hét óráig tartott a polgármesteri hivatalban.

A himodi időközi választást a testület három tagjának májusi lemondása indokolta. Ezzel az ötfős plénumban ketten maradtak, Módos Ferenc polgármester és Garabné Gulyás Mária alpolgármester. Lapunk akkoriban utánajárt az esetnek, ám a testület lemondott tagjai nem kívánták kommentálni a történteket.

A Rábaközben az utóbbi évben több helyen is időközi választásokat tartottak és tartanak. Rábatamásiban és Kisbaboton már megtörtént az új testület megválasztása, a minap Bogyoszlón oszlatta fel magát a helyi képviselő-testület. Utóbbi helyszínen három hónapon belül kell megtartani az időközi választásokat, itt nemcsak a képviselőket, hanem a polgármestert is újraválasztják.

Olvasóink írták

  • 2. krieghofnyuszi 2012. június 26. 07:24
    „Ki a túró az a Teráz András?
    A másik kettő stimm.....
    Kiváncsi leszek,ők mikor lépnek vissza....”
  • 1. steke 2012. június 25. 21:17
    „Tekinthetjük ezt a jövő zálogának?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent Iván éji tűzugrás Kapuváron - fotók

Nézze meg fotós összeállításunkat a Szent Iván éji tűzugrásról! Tovább olvasom