Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Hetente ellenőrzés a településeken

A napokban indul Csornán és környékén a rendőrség közbiztonsági háló programja. Minden héten, minden településen igyekeznek átfogó, fokozott ellenőrzéseket tartani.

A kistérségi közbiztonsági fórum tagjait tájékoztatta a terület bűnügyi, közlekedési helyzetéről a csornai rendőrkapitány. Dr. Erdős István az Országos Rendőr-főkapitányság által elrendelt, úgynevezett közbiztonsági háló programról is beszámolt az önkormányzati vezetőknek, polgárőröknek, intézményvezetőknek. Mint mondta: rövidesen elkezdik az átfogó, mindenre kiterjedő ellenőrzéseket.

Erdős alezredes elöljáróban kijelentette: az országos adatokhoz viszonyítva a kapitányság negyven települése rendőrségi szempontból nem veszélyeztetett. Ugyanakkor nyugodtan hátradőlni sincs okuk. A kisebb súlyú, vagyonellenes bűncselekmények fordulnak elő leginkább. A közbiztonsági háló program része lesz, hogy a tervek szerint az átfogó ellenőrzést minden héten, minden településen megtartják. Ezekben részt vesznek a csornai kapitányság munkatársai, a megyei rendőr-főkapitányság egységei és szükség szerint a helyi polgárőrök is.

˝Mind bűnügyi, mind közlekedésbiztonsági szempontból elvégezzük a fokozott ellenőrzést˝ – tájékoztatott dr. Erdős István.
˝Mind bűnügyi, mind közlekedésbiztonsági szempontból elvégezzük a fokozott ellenőrzést˝ – tájékoztatott dr. Erdős István.

– Mind bűnügyi, mind közlekedésbiztonsági szempontból elvégezzük a fokozott ellenőrzést – tájékoztatott dr. Erdős István. – Igyekszünk kiszűrni a területen átutazó bűnözőket, természetesen az ittas járművezetőket és a gyorshajtókat is. Célunk, hogy a helybeliek biztonságérzete erősödjön, a közbiztonság javuljon.

A rendőrkapitány hozzátette: a program első üteme május 31-ig tart. Az eredményeket, tapasztalatokat megismerve döntenek majd a folytatásról. Az alezredes kérte: a közbiztonsági fórum tagjai segítsék a rendőrök munkáját és támogassák a program megvalósítását.

Olvasóink írták

 • 14. tejfelesszájú 2010. március 19. 11:46
  „Célunk, hogy a helybeliek biztonságérzete erősödjön

  1. ezek szerint elismerik hogy szar a közbiztonság érzetünk?
  2. nem ez lenne a napi feladata a yard-nak? Miért csak bizonyos akciók keretében végzik ezt a munkát?
  3. a pénzbehajtás mióta javítja a biztonság érzetet? Maximum a sünök biztonság érzetét javítja, hogy megvan a következő fizetésre a lóvé.”
 • 13. nüs 2010. március 17. 20:14
  „Az egész mögött az van, hogy a rendőrségnek 2010-ben nagyjából kétszer annyi bevételt kell produkálni mint 2009-ben volt.
  Ez a nagy igazság, nem kell itt mindenféle hálókról hülyíteni a népet.”
 • 12. drakon44 2010. március 17. 16:38
  „Hehe, most már volt a soproni, csornai, mosonmagyaróvári kapitányságok PR meséje, hiányzik még Kapuvár és Győr.
  Izgatottan várom, hogy a ctrl+c - ctrl+v kívül tudnak -e új PR szöveget lenyomni :))”
 • 11. TBK 2010. március 17. 16:32
  „Bírságolnak, hogy legyen fizetésük

  http://tmrsz.hu/sajto/842-negyvenezer-rendor-bererol-nincs-megallapodas.html”
 • 10. franc-i 2010. március 17. 15:29
  „Hát mi lesz akkor ha lesz még + 3000 rendőr! Ne legyenek illúzióitok azok is a közuton lesznek, ott a legkönnyebb pénzt behajtani!”
 • 9. TBK 2010. március 13. 07:50
  „Szépen eltűntek a hozzászólások onnan valóban, mi az mégse olyan nagy az a tekintély?

  Én csak azt kérdem miért a választások előtt hálóznak olyan hevesen?
  Mindenhol erről hangos a sajtó.
  Az elmúlt években hol volt az a háló? Nem volt talán megszőve?

  Amúgy meg szerintem is csak pénzbehajtás lesz az egésznek a vége.”
 • 8. janika 2010. március 13. 06:03
  „A rábapatonai "narancssárga-autós" fuvaros család meg nyugodtan csaphatja be a tüzifa megrenbdelőit! Főleg a sötétség leple alatt szállítanak mert, akkor nem lehet ellenőrizni a tüzifa mennyiségét! A Rendőrség ezeket nem ellenőrzi? És miért nem? Nincs akik kiüldi Őket? Pedig Jó lenne megdícsérni főleg a szép szál leányzót akihez már nem is lehet hozzászólni sem!”
 • 7. Mátyásfeketeserege 2010. március 12. 12:43
  „Ebből majd az lesz hogy a falusi emberek lesznek agyon büntetve mert nincs öve, vagy mert túl magas a pótkocsin a bála...
  Mert bűnmegelőzés így nem lesz...”
 • 6. drakon44 2010. március 10. 16:55
  „Valamiből ki kell termelni azt a fizetést.”
 • 5. janika 2010. március 09. 05:55
  „Addig örüljünk míg csak így szedik a sápot! Mi lesz, ha még a fing sebesség, hangszintje mérését is elrendelik?
  Naná, hogy megtehetik és meg is fogják! Már gyártják a számláló berendezéseket, amit majd kötelző vétel és hassználati elrenhdeléseket alkotnak az önkormányzatok, sőt ez is törvényerejü lesz! A légszennyezés és a környezet védelem égisze mindenek flett e rendszerben!”
 • 4. Gery83 2010. március 08. 10:46
  „Dávid! Mára már abból mérnek és onnan, ahonnan akarnak. El is bújhatnak, úgy, hogy jól figyelj! :) Egyébként, szerintem nem rossz ötlet! Jöjjenek csak!”
 • 3. musicnummer1 2010. március 08. 10:13
  „Halihóóóóóó !! Nem mindegy,milyen autóba szerelik be???? 50-es tempóban kell menni és akkor ott állhatnak naphosszan.....ennek lélektani hatása van, amikor ott állnak fotózni,mindenki szép lassan megy.....”
 • 2. Dávid1908 2010. március 08. 09:30
  „Sebességmérő berendezésket bármilyen típusú gépjárművekbe beszerelhetnek? Azt tudom, hogy bokor mögé nem bújhatnak, az autó típusára nincsenek előírások? Mindenből fényképeznek- Skoda, Seat, Opel...”
 • 1. sont 2010. március 08. 09:05
  „Pénzbehajtás lesz csak belőle.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bontakozóban a 70 éves Töreki Imre nagy álma

˝A fiatal táncosok elhiszik, hogy értéket képviselnek. Akkor lennék nyugodt, ha a maiaknak a… Tovább olvasom