Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Három lakószobával bővítettek

Minisztériumi támogatással bővítették a Bágyogszováti Időskorúak Gondozóházát. A két új szobát, illetve a kiszolgálóhelyiségeket szombaton adták az idős lakóknak, a beruházás 7,2 millió forintba került.
Befejeződött a felújítás.
A Bágyogszováti Időskorúak Gondozóháza még 2002-ben nyújtott be pályázatot a Szociális és Családügyi Minisztériumhoz épületének bővítésére. Tervüket a tárca 3,5 millió forinttal támogatta, amit a fenntartó önkormányzat kiegészített, így a kivitelezés összesen 7,2 millióba került.

Az öregek napközi otthona Bágyogszováton 1984-ben kezdte meg működését, tizenöt taggal. Négy évvel később már bentlakást is tudtak biztosítani az elsősorban helybeli, rászoruló idős embereknek.

Az intézmény életében 2002 volt az újabb mérföldkő, amikor a szaktárca pályázatán nyert pénzből megkezdhették az épület felújítását, bővítését. Ennek köszönhetően szombaton két új lakószobát, a mozgásukban akadályozottak számára fürdőszobát, illetve a dolgozók munkakörülményeinek javítására öltözőt és fürdőt adtak át.

Emellett az épület felújított szárnyában helyet szorítottak egy vegyi raktárnak is. A pályázatban vállalt kötelezettségeken túl a bágyogszováti önkormányzat saját erőből még egy lakószobát tetetett rendbe, kicseréltette az étkező padlózatát és az otthon külső homlokzata is megszépülhetett. A berendezéseket a hasonló intézményeket már többször segítő Elke Kincse Alapítvány adományozta.

A szombati ünnepségen az otthon vezetője, Szabóné Németh Mária és a község polgármestere, Takács Csaba köszöntötte a meghívott vendégeket, köztük a beruházást elkezdő korábbi képviselő-testület tagjait. Az ünnepi műsorban a helyi Borostyán nyugdíjasklub kórusa szórakoztatta a résztvevőket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázati pénzből szépül Veszkény

A veszkényi önkormányzat a Környezetvédelmi Minisztériumtól pályázaton nyert 3,6 millió forintból… Tovább olvasom