Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Felújítások 32 millió forintból

Farád - Akadálymentesítésre közel tizenkilencmillió forintot nyert pályázaton a farádi iskola, melyet a helyi önkormányzat még közel tizennégymillió forinttal toldott meg. Az intézményben egyéb fejlesztések is voltak és egy játszótér is elkészült.

A farádi általános iskola tanévzáróján számos ünnepelnivalóról számoltak be.

Ahogy azt Tompos Béla polgármester hangsúlyozta, fontos lépés volt a megnyert közel tizenkilencmillió forint, amihez a helyi önkormányzat majd tizennégymillió forintot tett hozzá.

A pénzből megvalósították az intézmény teljes akadálymentesítését, valamint felújították a vizesblokkokat és korszerűsítették a világítást is.

Márczisné Varga Lívia intézményvezető ehhez hozzátette, utóbbi felújításokhoz nagyban hozzájárultak a farádiak is. Az évzárón elhangzott, az iskola minapi fejlesztései az utóbbi évek legnagyobb intézményi beruházása Farádon, ám a polgármester hozzátette, további iskolai fejlesztéseket is terveznek, ezek forrásait is pályázati pénzekből teremtenék elő.

Szintén a helybéliek adakozó kedvét dicséri az iskola udvarán felépített játszótér is, melyet több mint hatszázezer forintnyi alapítványi támogatásból és több százezer forintot érő társadalmi felajánlásokból építettek fel, a helyi gyermekek legnagyobb örömére. A játszótér létesítéséhez segítséget adtak a lakosokon kívül farádi civil szervezetek és vállalkozók is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

I. Hagyományok Napja Enesén

Először rendezik meg Enesén a Hagyományok Napját június 27-én, szombaton. Tovább olvasom