Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Felrobbant a gázpalack

Három anyakoca és azok szaporulata égett bent abban a tűzben, mely szombaton délelőtt pusztított Rábakecölben. Feltehetően a kismalacok melegítésére használt infralámpa okozott tüzet.
Pusztító tűz: Bentégtek a disznók, az ólból is csak a falak maradtak
A berendezéstől meggyulladt az alom. A lángok olyan hevesen terjedtek el, hogy a gyorsan a helyszínre érkező kapuvári és csornai tűzoltók sem tudták megfékezni. A melléképületben három anyadisznó és harmincegy kismalac pusztult el. Az épület teljesen leégett, a disznóólból csak a falak maradtak. Tetézte még a bajt és fokozta az amúgy is igen tetemes kár mértékét, hogy az ólban egy PB-gáz-palack is volt. Ez még a tűzoltók kiérkezése előtt felrobbant. Szerencsére a rábakecöli tűzben személyi sérülés nem történt.

A rábakecöli ház körül égett bőr- és hússzag terjengett szombaton késő délelőtt. A három anyadisznó megperzselt teteme az ólban feküdt, miközben a tűzoltók a lángokkal harcoltak, a kismalacok szinte teljesen elégtek. Ám hiába dolgoztak szakszerűen és az értékeket mentve a lánglovagok – kapuváriak és csornaiak egyaránt –, munkájukat ezúttal nem kísérte siker, a melléképület teljesen leégett, csak a falak maradtak az egykori disznóólból.
Az előzetes vizsgálatok alapján valószínűsíthető, hogy a malacok melegben tartására kihelyezett infralámpa okozta a tüzet, attól kapott lángra az alom. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy az épületben más elektromos berendezés, illetve készülék nem volt, valamint a tűz keletkezésekor senki nem tartózkodott odabent. A bajt tetézte és a kár mértékét fokozta, hogy az ólban egy PB-gáz-palack is volt, mely még a tűzoltók helyszínre érkezése előtt felrobbant. Szerencsére személyi sérülés nem történt a rábakecöli tűzben, de a lángok által okozott kár így is jelentős.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eredményes gimnázium

A rábaközi középiskolák közül egyedül a kapuvári Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium szerepel az első száz… Tovább olvasom