Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Európai színvonalú ügyfélfogadás

Hivatalosan is átadták Veszkényben a község lakóinak az új polgármesteri hivatalt. Az irodák az óvoda tetőterében kaptak helyet, a munkálatok csaknem tízmillió forintba kerültek.
Kilenc és fél millió forintból alakították ki Veszkény új polgármesteri hivatalát az óvoda épületének tetőterében. A munkálatok költségeit a megyei területfejlesztési tanács is támogatta, a fennmaradó részt pedig az önkormányzat saját erőből finanszírozta. Az új hivatalt pénteken délután adták át ünnepélyesen.

Átadták: A veszkényi hivatalban kulturált körülmények fogadják az ügyfeleket. Az óvoda tetőterében kapott helyet a hivatal.
A veszkényi önkormányzat még 2002-ben pályázott a megyei területfejlesztési tanácshoz az új hivatal kialakítására. Kérésük meghallgatásra talált és a testület négy és fél millió forintot adott az önkormányzatnak. Az avatóünnepségen Matzkó János arról beszélt, hogy a település vezetői mindig is törekedtek arra, hogy fejlesszék a falut. A maiak is az ősök útját járják, ennek köszönhető az új, 200 négyzetméteres polgármesteri hivatal is. Ivanics Ferenc, a körzet országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta, hogy az elkövetkező időben az eddiginél nehezebb lesz pályázati forrásokhoz jutni, hiszen hazánk uniós csatlakozása után egy bonyolultabb rendszerrel kell szembenézni. Igaz, hogy az elérhető források is magasabbak lesznek.

A polgármesteri hivatalban már csak az akadálymentesítés megoldása van hátra. Az előírások szerint lift szükséges az épületbe, beszerelésére jövő év végéig kapott haladékot az önkormányzat. A falu vezetői ehhez a munkához is szeretnének pályázati támogatást igénybe venni.
Az avatás után a veszkényi Millenniumi emlékműnél Nagyboldogasszony tiszteletére rendeztek ünnepséget, melyen fellépett az erdélyi, szentegyházi gyermekénekkar. Érdekesség, hogy a veszkényi emlékmű Bodó Leventének, az erdélyi város szobrászművészének alkotása.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megbízások a politikától független döntések

A nemrégiben fölállt Csornai Oktatási és Nevelési Központhoz öt intézmény tartozik, melyek… Tovább olvasom