Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Építkezés folyamatos ellátással

A kapuvári kórház átalakítási munkái közepette is folyamatos a betegellátás. Az osztályokon folyó munkálatok idején ideiglenesen helyezik el az ápoltakat.

A kapuvári kórházban folyó átalakítási munkák miatt több osztály betegeit is ideiglenes helyre költöztették. Mind a kórház vezetői, mind a betegek szerint a Lumniczer-kórházban zavartalan az ellátás. Az új angiológiai osztály építése mellett a régi épületeket több helyen is átalakítják, fejlesztik. Dr. Benedek Zoltán igazgató főorvos tájékoztatta portálunkat.

– A szülészeti osztály emeletén, ahol két műtő, szülőszoba és inkubátorhelyiség is van, komoly átalakítások lesznek, akárcsak a földszinten – mondta az igazgató. Az angiológiai osztály vizesblokkokkal ellátott szobái és egyes mozgássérülteknek szóló helyiségek kerülnek ebbe az épületbe, melynek akadálymentesítését is elvégzik. A régi belgyógyászati és sebészeti épületek felét újítják fel a most folyó munkák alatt. Ugyanígy a C és B épületek kapcsolódó része is megújul a munkák során. Az úgynevezett G, igazgatási épületben található étterem is új külsőt kap, az emeleten lévő igazgatási irodák viszont teljesen más helyre kerülnek.

Deák Ferencné: ˝Az ellátás színvonalán nem érződik a kórházi építkezés.˝
Deák Ferencné: ˝Az ellátás színvonalán nem érződik a kórházi építkezés.˝

– A kórház vezetésének irodái a jelenlegi rendelőintézet emeletén kapnak majd helyet, a járóbeteg-ellátó központ fejlesztésének keretében – mondta dr. Benedek Zoltán. Az igazgatás helyén fekvőbeteg-ellátó részt alakítanak ki, az angiológiához kapcsolódva.

A kórházi átalakítás során az első, A épület is új külsőt és belsőt kap, a járóbeteg-ellátó központhoz kapcsolódóan alul szakrendelőket alakítanak ki, az emeleten pedig az úgynevezett nappali kórház és az egynapos sebészet helyiségeit.

– A lakossági ellátást az osztályok átalakítása mellett is folyamatosan biztosítjuk úgy, hogy az osztályvezetőkkel és kollégáimmal egyeztetve ideiglenes termekben helyezzük el a betegeket – tette hozzá Benedek főorvos. Az ideiglenes osztályokat a lehető legkevesebb ideig veszik igénybe, az ott fekvő betegek minden igényét az átalakítás alatt is kielégítik.

Erről a hatvannégy éves Deák Ferencné több alkalommal is meggyőződött. – Sajnos az utóbbi időben többször is igénybe vettem a helyi kórházat, legutóbb több mint tíz napja feküdtem be a Lumniczerbe – mondta a kapuvári asszony. Jelenleg az egyik ideiglenes osztályon fekszik, ám hangsúlyozta, sem a körülményeken, sem a kórház dolgozóinak munkáján nem észleli az ideiglenességet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem érezték meg a válság hatásait

Szany - Emelkedő árbevétellel, bővülő üzemmel és létszámmal éli mindennapjait a válság idején az… Tovább olvasom