Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Életmentő adományok a mentőknek

Félmillió forintnyi, adományokból vásárolt életmentő műszereket kaptak a kapuvári mentők. A helyi önkormányzat, a város és környékének lakói által adományozott műszereket már az új mentőautóban is használják.

A helyi önkormányzat, valamint győri és fővárosi mentős szakemberek jelenlétében Kalmár Klára, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány irodavezetője adta át a kapuvári mentőknek azt a félmillió forint értékű ajándékcsomagot, melyet önkormányzati segítséggel, helyi és környékbeli adományokból vásárolt a mentőszolgálat alapítványa.

A csomag több darabja életmentő funkciókat lát el, melyekhez a mentősök munkáját segítő műszerek is érkeztek a kapuvári állomásra. A műszereket Orbán Dávid mentőtiszt mutatta be a város vezetőinek és az adományozók képviselőinek. Kalmár Klára a Kisalföldnek elmondta, a félmilliós adományt Kapuvár önkormányzata és magánemberek, vállalkozók adták össze.

Már az új mentőautó is szolgálatba állt Kapuváron.
Már az új mentőautó is szolgálatba állt Kapuváron.


– Az alapítvány fontosnak tartja, hogy a helyi adományok a helybéli mentőkhöz kerüljenek, ezekkel gyorsabbá, szakszerűbbé és fájdalommentesebbé tehetik a mentősök munkáját – fogalmazott az irodavezető.

Orbán Dávid mentőtiszt ismertette az új műszereket.
Orbán Dávid mentőtiszt ismertette az új műszereket.


Szabó István, a kapuvári állomás vezetője megjegyezte, a most kapott műszereket már a minap Kapuvárra érkezett új (sárga-piros) mentőautóban is hasznosítják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mátyás, az igazságos zenében

Mátyás, az igazságos címmel új rockoperát mutat be a Rábaközi Művelődési Központ március 29-én,… Tovább olvasom