Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Életeket mentett a szerencse

Egy kisbusz mozdonnyal ütközött a vitnyédi vasúti átjáróban. Sérülés nélkül úszták meg a balesetet.
Kisbuszuk mozdonnyal ütközött, de mindannyian sérülés nélkül úszták meg a balesetet. A vakszerencsének köszönheti életét az a három fiatalember, akiknek kisbusza csütörtök mozdonnyal karambolozott Vitnyéden. A csermajori úti vasúti átjáróban a Hyundai vezetője nem vette észre a tilos jelzést és az érkező vonatot. Csak a mozdony hangjelzésére lépett a fékre, de így is a szerelvény elé csúszott.

A balesetet szerencsésen túlélő sofőr szerint a délutáni, szembesütő napfény miatt nem látta tisztán a fénysorompó jelzését.
– Azzal voltam elfoglalva, hogy milyen a jelzés, amikor hallottam a mozdony dudáját – idézte fel a borzalmas perceket a fertődi férfi. – A fékre léptem és miután a síneken megálltunk, igyekeztem tolatni. Már láttam, hogy jön a vonat, de abban a pillanatban semmire nem gondoltam, csak hogy megtaláljam a sebességet. Sajnos nem sikerült.

A személyvonat nem túl nagy sebességgel érkezett az átjáróba, mivel következő megállója Vitnyéd volt. A mozdony ütközői a kisbusz jobb oldali elejét kapták el, és a motorteret teljesen összetörték. A szerencse az volt, hogy a járművet nem maga alá gyűrte, hanem a sínek mellé dobta ki. Ellenkező esetben szinte biztos, hogy a sofőr utasaival együtt nem éli túl a szörnyű karambolt.

A Hyundaiban utazott egy csáfordjánosfai és egy fertőszéplaki fiatalember. Nevük elhallgatását kérve elmondták: egy biztonságtechnikai cég munkatársaiként Hövejre igyekeztek dolgozni.

– Csak azt vettük észre, hogy állunk a síneken, a vonat pedig kürtöl és közelít felénk. Megijedni sem volt időnk, olyan gyorsan történt minden – emlékezett egyikük. – Aztán csak a két hatalmas ütköző volt a szemünk előtt és a csattanást hallottuk, majd autóstól kirepültünk a sín mellé. Az a néhány perc, vagy talán csak másodperc volt a legborzasztóbb, amikor a szerelvény mögöttünk elhaladt, hiszen a kocsik súrolták a hátsó ajtónkat.

– Újjászülettünk, az biztos, ha nincs szerencsénk, most három hullazsákra lett volna szükség. Egyelőre gondolkodni sem tudunk, a munka mára, de lehet, hogy egész hétre is elmarad. Fel kell fognunk, hogy min is mentünk keresztül, de senkinek nem kívánom ezt az érzést – jegyezte meg a másik szerencsés túlélő.

A helyszínelést végző Böröcz Péter főhadnagy tájékoztatása szerint a gépjármű vezetője ellen a Csornai Rendőrkapitányság közlekedési osztálya a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétsége miatt indít eljárást. Az ügyben két héten belül bírósági ítélet születhet, mivel gyorsított eljárással vizsgálják a baleset körülményeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállnak a Margit Kórházért

A csornai Margit Kórház önkormányzati biztosa az adósság növekedésének megállítása és a működőképesség megőrzése érdekében szigorú költségcsökkentő intézkedésekre kényszerült. A legfájdalmasabb a 24 dolgozó elbocsátása. Tovább olvasom