Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C

Együttműködik a várossal a kapuvári húsüzem

Újabb, banki szakemberekkel bővült a Kapuvári Hús Zrt. felügyelőbizottsága. A cég már a válság utáni időkre készül és együttműködési megállapodást kötöttek a városi vezetőkkel.
- A felügyelőbizottság (fb) átalakítása is egyike azon lépéseknek, melyeket a cég jövőbeni stabilizációs terveinek megvalósítása miatt tettünk meg – mondta Foltányi Árpád, a Kapuvári Hús Zrt. gazdasági igazgatója, a cég igazgatótanácsának (it) elnöke. Az it legutóbbi ülésén megerősítették annak tagjait, az fb azonban az eddigi három helyett öt tagra bővült.

– Az új tagok a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) pénzügyi szakemberei, akiknek jelenléte biztosítja, hogy a cég gazdálkodása a jövőben is zökkenőmentes legyen – mondta az it-elnök. Az MFB két vezető tisztségviselőjének jelenléte és a bank élelmiszer-ipari garanciaprogramja a finanszírozás biztonságát is előrevetíti a nagy múltú kapuvári cég számára.

– Úgy vélem, ezen lépések már a jövőbeni „építkezés" jeleiként foghatók fel, hiszen a kapuvári gyár már a válság utáni stratégiáján dolgozik – mondta Foltányi Árpád. Hozzátette, a hazai élelmiszeripar helyzete napjainkban sem könnyű, ám a kapuváriak már eredménnyel zárták az év első negyedét. – Sikerült az értékesítési szerkezetünkben egy váltást elvégezni, helyzetünket stabilizáltuk, így a következő években olyan fejlődési pályára állhat a Kapuvári Hús Zrt., mely az itt dolgozóknak is hosszú távú perspektívát biztosít – jelentette ki az it elnöke.
Terveikről szólva kiemelte az úgynevezett „Rábaközi sertéságazat kooperációs programja" címet viselő tervezetüket, mely a húsgyár stratégiájába bevonja a környék termelőit is.

– Ebben a munkában a gyár számít a Rábaközi Vidékfejlesztési Egyesület (RVE) segítségére is – mondta Hámori György, a szervezet elnöke, kapuvári polgármester. Hangsúlyozta, a helyi hústermelői rendszer – mely napjainkban kidolgozás alatt áll – nemcsak a gyár, hanem a környék gazdálkodóinak is tervezhető jövőt biztosít. – Polgármesterként azt kell mondanom, hogy nekünk fontos a gyár jelenléte és jó működése – mondta Hámori György.

A rábaközi hústermelésről szóló tervezet megemlíti: a gyár évente 350 ezer sertés feldolgozását végzi el, melynek 70 százaléka hazai alapanyagból származik. Utóbbi arány esetleges növelésére és a környék gazdasági adottságainak kihasználására terveznek egy térségi együttműködési rendszert, mely tartalmazza mind új sertéstelepek kialakítását, régiek feltámasztását, mind a kisebb gazdálkodók bevonását a termelésbe. Mindezt megtámogatva a kapuvári húsgyár feldolgozókapacitásával egy olyan integrált termelési egység jöhet létre, mely példája lehet a halódó magyar sertéságazat jövőbeni fejlesztésének.

A gyár évente 350 ezer sertés feldolgozását végzi el, melynek 70 százaléka hazai alapanyagból származik.
A gyár évente 350 ezer sertés feldolgozását végzi el, melynek 70 százaléka hazai alapanyagból származik.


A feldolgozott sertéshús 70 százaléka hazai alapanyagból származik. Ennek esetleges növelésére és a környék gazdasági adottságainak kihasználására terveznek egy térségi együttműködési rendszert.

Olvasóink írták

  • 2. mosonmegye 2011. június 30. 14:45
    „Meg a pártbizottságiaknak”
  • 1. janika 2011. június 30. 12:32
    „No lesz is helye a toros csomagoknak ismét! Volt, amikor csak az exportra jelölő állatorvosnak volt pakkja.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítások saját forrásból

Több intézményvezetői beosztásról, a kórház helyzetéről és a helyi utcák javításáról tárgyalt a… Tovább olvasom