Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Decemberre ötven új hely

1300 négyzetméteres gondozási egységgel bővül Pásztoriban a Felnőttkorú Fogyatékosok Otthona.
Hamarosan 355 millió forintból új, 1300 négyzetméteres gondozási egységgel bővül Pásztoriban a Felnőttkorú Fogyatékosok Otthona. A címzett állami támogatásból megvalósuló beruházás eredményeként csökken a várólistások száma.

A napokban nagyszabású beruházás kezdődött Pásztoriban a megyei önkormányzat fenntartásában működő Felnőttkorú Fogyatékosok Otthona területén. Az intézmény egy új, 1300 négyzetméter alapterületű épülettel bővül.

– Nagyon időszerű ez a beruházás, hisz meglehetősen zsúfolt az intézmény – mondta Orbán Ferencné igazgató. – Az új épületben ötvenszemélyes lakrészt alakítanak ki, ahová a régi épületből harminc lakó költözik át, húsz embert pedig a várólistáról veszünk fel. Jelenleg ugyanis negyvenen várnak arra, hogy bejussanak az intézménybe. Előfordul, hogy három-négy év is eltelik, amíg valaki az intézmény lakója lehet.

Orbán Ferencnétől megtudtuk, hogy az új épületben – amely akadálymentes lesz – két-, három- és négyágyas lakószobákat alakítanak ki. Azonkívül helyet kapnak benne a foglalkoztatóhelyiségek, a tornaszoba, az étkező, a konyha, az irodák és a dolgozói öltöző.
A beruházás címzett állami támogatásból valósul meg.
Eredetileg 423 millió forint beruházási összköltséget terveztek, ám a kormány ezt az összeget mintegy százmillióval csökkentve javasolta elfogadásra az Országgyűlésnek.

A megyei önkormányzat 34 millió forint saját forrást biztosított a beruházáshoz, a végső összköltség 355 millió forint lett. Ezért az eredeti műszaki tartalmat ennek megfelelően módosították.
Az építkezés befejezésének határideje a tervek szerint ez év december 31.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ravatalozó épül közös erővel

Tóth Kálmán, Vitnyéd polgármestere büszkén jelentette ki, hogy a település intézményeire a tanév kezdetéig mintegy nyolcmillió forintot költöttek. Ebből négy és fél millió az úgynevezett hármas iskola épületének felújítására ment, teljes tető- és külső rekonstrukcióval. Három és fél milliót költöttek idén az óvoda felújítására, a teljes beruházás ennek közel a duplájába kerül. Tovább olvasom