Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Csornán pártnézőpontokból értékelnek

Eltérőek a vélemények Csorna utóbbi kétévbeli fejlődéséről a csornai képviselő-testület tagjai között.
A többséget adó koalícióban út- és intézményfelújításokról, az ipari park fejlődéséről, a Vilmos parki projektekről beszélnek, míg az ellenzékiek a látható fejlődést, az előrelépést hiányolják. Sérelmezik, hogy nem sok beleszólásuk van a döntésekbe.

Abdai Imre: – Pozitívan értékelem, hogy az elmúlt két évben erősödött az önkormányzat és a civil szervezetek közti kapcsolat, nőtt a támogatásuk. Siker a gimnázium és a Széchenyi-iskola várható felújítása, remélem, hogy a Vilmos parki egészségturisztikai központ pályázata is eredményes lesz. Bízom benne, hogy mielőbb elkészül az elkerülő útszakasz és az ipari park jóvoltából új munkahelyek is lesznek. Negatív tapasztalatom, hogy az itt élők között is tovább mélyültek a két nagy párt jóvoltából az árkok, a kulturált párbeszédet hiányolom a közéletből.

Balogh János: – A pénzügyi bizottság elnökeként számomra lényeges, hogy az elmúlt két évet az önkormányzat pozitív eredménnyel zárta, az évfordulókon nem volt folyószámlahitelünk, megtartottuk fizetőképességünket. Jelentős bevétel volt a Rekultív Kft.-től kapott 84 millió forint, a piactér eladásából származó 53 millió, a Csukás-pályáért előlegként kapott 9 millió. Telekértékesítésből jött be 54, építési telekből 20, lakásértékesítésből 11 millió forint. Eredmény volt, hogy 2003-ban 20 millió forintot tudtunk intézményeinknek gyorssegélyként kiutalni. Jó lenne, ha ezt a későbbiekben is biztosíthatnánk. További bevételekre számítunk elsősorban a Csukás-pálya eladásából, de legfontosabb a működőképesség megőrzése. Szeretnénk jövőre a közalkalmazottak béremelését is kigazdálkodni.

Farkas Lajos: – Örülök neki, hogy a város fejlődését érintő döntésekben részt vettem (ipari park, Vilmos parki bevásárlóközpontok). Jutott pénz az úthálózatra, időszerű az Arany János utca felújítása, de nem sikerült megoldani a József Attila utca tehermentesítését, amiben az elkerülőút megépítése segíthet. Ugyanitt jó lenne az útpadkák felújítása. A város egészét illetően siker a gimnázium várható felújítása, nagyon fontos a Vilmos parki projekt megvalósítása, a művelődési központ rendbetétele és a munkahelyteremtés.

Dr. Gulyás Zoltán: – Eredményekről nem lehet beszámolni, mert semmi nem történt Csornán az elmúlt két évben. Halvány próbálkozások voltak csak. A költségvetési források egyre szűkülnek, a város adósságot görget maga előtt, eladható vagyon már nincs. Tervezni persze lehet, de a megvalósításra nincs pénz, befektetőket pedig nem sikerült találni. Kínlódik a város.

Háncs Károly: – A választási eredmények nyomán nagy beleszólásunk nincs a város irányításába. A körzetemben élők kisebb-nagyobb gondjait igyekeztem megoldani, eddig több mint ötven alkalommal. Eredménynek tartom a Petőfi és az Uszoda utca felújítását, a Nap utca rendbetételére még idén sor kerülhet. Nagyon hiányolom viszont, hogy járdaépítésre nem került fedezet. A jövőben legfontosabbak, hogy legyenek munkahelyteremtő beruházások.

Horváth János Zoltánné: – Ami az elmúlt két évben történt, az csapatmunka eredménye: út- és járdafelújítások, bérlakások építése, buszvárók létrehozása. Megújult a Szent Antal-temető kápolnája, bővült a vízhálózat, padokat helyeztünk ki, új játszótérre pályáztunk, a lehetőségeket megragadtuk. Fontos a Vilmos parki projekt, az intézményfelújítások. Tervezzük hulladékudvar kialakítását, kilencven hulladékgyűjtőt és huszonöt padot helyeztünk ki. El kell érni, hogy jó útjaink, szép játszótereink és jól működő intézményeink legyenek.


Kertész Károly: – Eredmény, hogy jó néhány szociális bérlakás épült, folytatódott az utak felújítása, létrejött az ipari park, a szűkös költségvetés mellett eredményesen működnek az intézmények, pályázati pénzből megújul a Hunyadi-gimnázium és megalapozódtak a Vilmos parki egészségturisztikai centrum létrehozásának feltételei. További feladat az ipari park benépesítése, a munkahelyteremtés, az intézmények működtetése, a pályázati lehetőségek kihasználása. Folytatni kell az útfelújításokat, és fontos, hogy a várost elkerülő út mielőbb megépüljön és előbbre kell lépnünk az idegenforgalom-turisztika területén.


Király Jánosné: – Számos lakossági megkeresésem volt, ezek megoldásában eredményes voltam. Fontos volt körzetemben a Premontrei park közvilágításának felújítása, a hulladékgyűjtők és padok kihelyezése, a buszmegálló átadása. Körzetemben telkeket alakítottunk ki. Hátravan a lakótelepi játszótér felújítása.

Kiss Ottó: – Sok sikerünk nem volt az elmúlt két évben. Körzetemben a járdafelújítást nem szavazták meg a pénzhiány és a képviselő-testületi többség miatt. Jó lenne az utakat felújítani, így az Erzsébet királyné utcában a szervizutat is.

Kovácsné Varga Ildikó: – A szociális bizottság elnökeként eredményként értékelem a Botond utcai húsz szociális bérlakás átadását, az ott élők lakbértámogatását, további lakásokat alakítottunk ki a Petőfi-lakótelepen és az Erzsébet királyné utcában, de vásároltunk lakást az Andrássy utcában is. Ma már működik nálunk fogszabályzó szakorvos, folyamatosak a szociális juttatások és új támogatási formákat is bevezettünk.

Segítjük az egészségügyi rendezvényeket. Hamarosan a volt laktanyában is átadunk tizenhat bérlakást, tervezzük a jelzőrendszeres házigondozás kiépítését. Hiányzik viszont a hajléktalanszálló, illetve az utcai szociális munka. A kistérség keretében létrehoztuk Magyarkeresztúron az idősek átmeneti otthonát. A jövőben várható a szociális ágazat nagyobb támogatása és előrelépés a kábítószeres-fórum elindítása.

Németh Balázs: – Siker a Hunyadi-gimnázium és a kollégium várható felújítása. Elhamarkodott, nem megfelelően előkészített lépés volt viszont a városi intézmények integrációja, rossz hatásai a későbbiekben jelentkezhetnek. Körzetemben eredmény a főút menti buszmegálló megépítése, de jó lenne az utcák, járdák felújítását is elérni. Kértem új padok és hulladéktárolók kihelyezését. Fontos a munkahelyteremtés, az ipari park fejlesztése és a Vilmos parki projekt megvalósítása.

Papp Imre: –
Örülök, hogy részem volt az ipari park cím elnyerésében, siker, hogy körzetemben az elmúlt két évben annyi utat és járdát sikerült felújítani, mint amennyit korábban nyolc év alatt sem. Idén megszerveztük a kis-csornai nyárutót, a bevételeiből az óvoda fejlesztését és a focipálya karbantartását segítettük. Számomra siker, hogy az itt élők gyakran fordulnak hozzám, de kudarcként élem meg, ha jogos igényeik kielégítésében külső okokból nem tudok segíteni. Kudarcként viselem, ha egy pályázati forrás elmarad, s ezáltal a feladat is. Szeretném elérni, hogy takarékos gazdálkodással a városon látszódjék, hogy jó gazdái vagyunk: fejlődjön az ipari park, valósuljon meg a Vilmos park, javuljon az úthálózat.

Póczik János: – Eredmény körzetemben a Vadász és a Sport utca aszfaltozása és a Várnai utca rendbetétele, kudarc viszont, hogy a Vilmos parki beruházásból eddig még semmi nem valósult meg. Jó lenne a Toldi utcát is felújítani.

Dr. Turi György: – Az elmúlt két évben a jobboldali képviselőknek semmilyen javaslatát nem hallgatták meg, Nekem nagyon fájt, amit az önkormányzat az acsalagi iskolával, a földszigeti gyerekekkel kapcsolatban csinált. A körzetemen belül semmi nem történt, kéréseim nem találtak meghallgatásra. Pénzhiányra hivatkozva semmit nem kapunk.
Kapui Ferenc, Kovács Tamás és Maurer János képviselők egyelőre nem fogalmazták meg véleményüket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álellenőrök járják a településeket

Ál-villanyóraleolvasók, gázszivárgás-ellenőrök és illegális favágók járják Rábaköz … Tovább olvasom