Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Csornai napközi konyha: a kért emelés alig felével is megelégedtek

14,2 százalékos áremelést kért, aztán 6 százalékossal is megelégedett a csornai központi konyhát üzemeltető vállalat. Háncs Károly szerint elfogadhatatlan ez a hozzáállás.

A csornai napközi konyha üzemeltetésének megpályáztatását javasolta a legutóbbi testületi ülésen Háncs Károly. A gazdasági bizottság elnöke szerint a jelenlegi működtető hozzáállása elfogadhatatlan volt. A Nyugat-magyarországi Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Zrt. legutóbb ugyanis 14,2 százalékos áremelésre tett javaslatot. Végül a városvezetőkkel történt egyeztetés után belementek a 6 százalékos díjemelésbe is.

– Ha megelégedtek a végén hat százalékkal, ugyan miért akartak eredetileg több mint kétszeres emelést? – teszi fel a kérdést Háncs Károly. – A zrt. indoklása számomra elfogadhatatlan. Azzal érveltek ugyanis, hogy a cég tőkekockázati tényezőjének alakulása és a rentabilitás megőrzése érdekében van szükség ilyen mértékű változtatásra. Én viszont azt mondom, a szolgáltató ne a gyerekek, illetve szüleik bőrén akarja a vállalatot rentábilissá tenni.

Háncs Károly harminc éve vendége a napközi konyhának. Most sem a minőség miatt van kifogása.
Háncs Károly harminc éve vendége a napközi konyhának. Most sem a minőség miatt van kifogása.

A Nyugat-magyarországi zrt.-t határozatlan idejű szerződés köti a városhoz és a központi konyhához. Háncs Károly viszont azt javasolta, mielőbb írjanak ki pályázatot.

– Harminc éve étkezem a napközi konyhán, és elégedett vagyok a kiszolgálással, a minőséggel – tette hozzá a képviselő. – Ennek ellenére a mai helyzetben nem szabad megengedni, hogy a cégek ily módon próbáljanak hasznot húzni a kiszolgáltatott helyzetben lévő szülőkből. A mérsékelt, 6 százalékos emelés is eléggé megterhelő lesz nekik. A kért 14 százalékos irreális volt. Emiatt kértem, hogy a konyha működtetését pályáztassuk meg.

Olvasóink írták

 • 6. sziszifusz 2010. április 02. 08:30
  „A képviselő úr logikája analóg a vélelmezett cégi logikával és egyiknek sincs semmi köze sem a becsülethez sem az üzlethez.”
 • 5. Noire 2010. március 30. 20:51
  „még egy apró megjegyzés ... valamilyen adóbevételből fizetni kell a felelőtlen szülők gyerekeinek taníttatását is, hogy erkölcsi nevelést is kapjanak valahol és itt az idézet "A háromtagú etikai bizottság azóta befejezte a munkáját, s elnöke, Abdai Imre a múlt heti ülésen azt jelentette a képviselő-testületnek, hogy ,,etikai vétség nem történt". Háncs Károly a vizsgálat idején nem kívánt nyilatkozni. Most viszont készségesen válaszolt a Kisalföld kérdéseire, sőt, bejelentette: rágalmazásért feljelentette Papp Józsefet.
  - Azt, ami megtörtént, korábban sem akartam és most sem kívánom meg nem történtté tenni - kezdte a képviselő. - Erre talán az a legjobb bizonyíték, hogy mindjárt az ügy kipattanása után több mint negyven kollégám elé kiálltam, és elmondtam az esetet. Jóleső érzéssel tapasztaltam, hogy a kollégák döntő többsége megértett és mellém állt.
  - Valójában mi történt abban a bizonyos győri áruházban?
  - A fiam az olcsóbb árukról a drágábbakra - magnókazetta, fürdőnadrág és dzsoggingnadrág - cserélte át az árcédulát. A pénztártól való távozás után a biztonsági szolgálat kérte, menjen be az irodába, ahol átvizsgálták az árut, de előtte megkérdezték, hogy mi történt. A gyerek mindent pontosan elmondott. Az eseményről jegyzőkönyvet vettek fel, de az áruház sem büntető-, sem szabálysértési eljárást nem indított. A gyerek őszintén megbánta, amit tett, s vélhetően ezért nem kezdeményeztek szabálysértési eljárást. Egyébként az árkülönbözet 8103 forint volt, amit a feleségem a helyszínen ki is fizetett. S ami ugyancsak fontos; nem lopás történt, hanem - miként a jegyzőkönyvben olvasható - csalás alapos gyanúja merült fel..... "”
 • 4. Noire 2010. március 30. 20:44
  „szimplán egy paraszt ez a szerencsétlen .... ott vigyorog a kezében a dupla adag étellel ... az amiről ez a tahográf beszél /tőke kockázati ára stb. / számára felfoghatatlan mert körülbelül annyit ért ebből mint ebből a kínai neki szóló üzenetből ?????????... másrészt üdvözlöm "Tisztelt Képvisleő Úr" a kapitalizmusban”
 • 3. balassaz 2010. március 29. 19:33
  „Valamiért megorrolhatott a ,,képviselőúr" hogy ilyent mond, csak akkor a rekultívval szemben miért nem javasolja ugyanezt az eljárást???”
 • 2. Goldman 2010. március 29. 11:08
  „A 14-ből lehetett alkudni. Vagy kapásból a 6-ot kellett volna említeniük, hogy csak 3-at kapjanak? Ugyan már...
  De azért a képviselő úr elég termetes adagot kapott. Talán nem véletlenül...:)”
 • 1. TGX 2010. március 29. 10:53
  „Egyetértek mutassa meg valaki melyik gyerek eszi meg ezt az összeget.
  A többi az talán korrupció?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvár támogatja a HPV-oltást

A kapuvári önkormányzat – a képviselő-testület egyhangú döntése alapján – támogatja a… Tovább olvasom