Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Burkolatfelbontás – engedélyköteles

Csornán az utóbbi időben elterjedt az engedély nélküli közterületi burkolatfelbontás.
Kellemetlen élményben lehet részük azoknak az autósoknak és kerékpárosoknak, akik a csornai Arany János utca belvárosi szakaszán közlekednek. A most épülő lakások és üzletek előtt ugyanis jókora gödrök, illetve árkok teremtenek veszélyhelyzetet. Az utat a közművek miatt „vágatta át" a kivitelező. Mint megtudtuk, a polgármesteri hivatal rövidesen felszólítja a helyreállításra.

Az eset nem egyedi, tudtuk meg Stipkovits Tamástól, a polgármesteri hivatal városfejlesztési és -üzemeltetési osztályának vezetőjétől. A településen ugyanis „népszerű" lett a közterületek felbontása, sokszor engedély nélkül is.

– Engedély nélkül csak veszély, sürgős hibaelhárítás miatt lehet a közterületet felbontani – tájékoztatott Stipkovits Tamás.
– Feltételek azonban akkor is vannak, mivel a közműszolgáltatónak a munkáról értesítenie kell a hivatalt és az eredeti állapotokat természetesen vissza kell állítania. Sajnos, az utóbbi időben elterjedt Csornán az engedély nélküli bontás, a szolgáltatókat a napokban értesítettük a szabályokról, előírásokról. Felszólítottuk a társaságokat, hogy jelentsék be a hibaelhárításokat, mivel így tudjuk ellenőrizni az utómunkákat is – tette hozzá az osztályvezető.

Legutóbb a városban a Szent István téren és a templom mellett a Pannon-Víz rt. munkatársainak kellett hibát elhárítaniuk, az áramszolgáltató pedig a nyilvános illemhely környékén bontotta meg burkolatot. Stipkovits Tamásnak példaként hoztuk fel az Arany János utca belvárosi szakaszát, ahol az épülő lakóház és üzletek előtt fúrták át az úttestet. A munkák, úgy néz ki, hogy befejeződtek, mégsem történt semmi: az utcában vaslemezeket fektettek le a gödrökre, amik így is balesetveszélyesek.

– Ha nem sürgős javításról van szó, hanem megtervezett közműfektetésről, a tevékenység, a közterület felbontása engedélyköteles – folytatta az osztályvezető. – Nemrégiben erről is tájékoztattuk a szolgáltatókat, vagyis a helyreállítás számon kérhető. Az Arany János utcában engedélyezett bontás történt, még télen. Ebben az időszakban viszont nem lehet véglegesen helyreállítani a burkolatot, csak ideiglenesen. Információink szerint az aszfaltüzem napokon belül megkezdi működését, azaz ez nem lehet akadálya a munkának. Felszólítjuk az építtetőt, hogy mielőbb végezze el a helyreállítást, és állítsa vissza az eredeti állapotokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zenélő autók tisztázatlan jogszabályi háttérrel

A vidéki településeken egyre több mozgó boltos, árus jelenik meg. A járművek különféle hangjelzésekkel hívják fel magukra a figyelmet. Ma már házhoz viszik a tejet, tejtermékeket, kenyeret, péksüteményeket, a jégkrémet, a gázpalackot, a tápot, süteményt. A szolgáltatás egyre népszerűbb, egyelőre viszont jogszabályi háttér nélkül. Tovább olvasom