Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Brutális verekedés a kapuvári Berg-szakiskolában

Kapuvár - Két szakiskolai tanuló verekedett össze hétfőn a Berg-iskolában. Az agyrázkódást, valamint arccsont repedést szenvedett tizenhét éves tanulónak az orrából folyt a vér. A felügyelő tanár azt javasolta az odaérkező anyának, vizsgáltassa ki a gyereket.

Hétfőn délután a Berg Gusztáv szakiskola tanműhelyében összeszólalkozott két tizenhét év körüli diák. A nézeteltérésből verekedés lett, melynek végén egyikük olyan erővel ütötte meg társát, hogy annak - az elsődleges orvosi vélemény szerint - arccsont törése keletkezett. A sérült fiút édesanyja vitte délután kórházba. A rendőrség, szakértők bevonásával folytatja a vizsgálatot.

Az esetről a Berg Gusztáv szakiskola igazgatója érdeklődésünkre elmondta: az ügynek lesz következménye, hiszen hasonló brutális verekedés még nem volt az iskola falai közt. Nagyné Szabó Nikoletta a kisalfold.hu-t megerősítette: ilyen durva agresszivitással még nem találkozott a pedagógus pályája során. Úgy véli azonban, mindkét részről túlzott agresszióról, indokolatlan felindultságról beszélhetünk.

– A verekedés miatt kedden délelőtt rendkívüli tantestületi ülést hívtam össze, melynek eredményeként a vétkes - információink szerint Fertő környéki - fiút kizárjuk az iskolából, már csak azért is, mivel van már egy felfüggesztett fegyelmi ügye - mondta az igazgató.

Berg tanműhely. A osztátyársak között még mindig a hétfői brutális verekedés volt a téma.
Berg tanműhely. A osztátyársak között még mindig a hétfői brutális verekedés volt a téma.


A tanműhelyben a sérült fiú osztálytársait foglalkoztatja a hétfői eset. Az egyik szemtanú kérdésünkre elmondta: az egész ügy egy műanyag kóláspalack eldobásával kezdődött. Ezen a két fiú összeveszett, a verekedés közben a későbbi sértett elkapta társa nyakát, aki azonnal visszaütött, halántékon találva társát. A sértett, tizenhét éves iváni fiú ekkor a fejéhez kapott. Eközben társai mondták neki, hogy orrából folyik a vér, ekkora azonban már a sértett nem tudott magáról. – Azt, hogy a mentőket egyáltalán értesítette volna valaki, arról nem tudok, a sérült fiút édesanyja vitte kórházba - mondta a diák.

A sérült névtelenséget kérő édesanyja lapunknak elmondta, őt fia hívta fel az iskolából, hogy verekedtek és vérzik az orra. – Mire odaértem, fiamnak már felduzzadt az arca, vérzett az orra és osztálytársai említették, hogy érkezésem előtt hányt is - mondta az anya. Hozzátette, a fiú gyakorlati tanára javasolta, hogy vigye gyermekét kivizsgálásra. A diákot végül először a kapuvári kórházba szállították, ahol azonnal megröntgenezték, majd a kezelő orvos javasolta a soproni kórházi megfigyelést is. Ennek eredményéről az anya elmondta, fiának arccsont repedése és agyrázkódása van, Sopronban tartják a hét végéig. Tanára már érdeklődött a fiú állapota felől és az anyuka elmondta, nem tervez intézkedést sem a tanárral, sem az iskolával szemben.

A tanműhelyi oktató, Kiss László elmondta, az eset után a fiú telefonált az édesanyjának, aki rövid időn belül megérkezett. Az anya és a tanár úgy vélték, a sérülések (halántéki zúzódás nyoma, orrvérzés) nem olyan súlyúak, hogy mentőt kelljen hívni, így az édesanya vitte fiát a kórházba.

– Harminc éves oktatói pályámon még nem találkoztam hasonlóan súlyos esettel, ám azt hozzá kell tennem, hogy ilyen gyors lefolyású verekedés szinte elkerülhetetlen és a mai fiatalok amúgy is hirtelen haragúak és már a legkisebb veszekedésben is durvák - mondta Kiss László. Hozzátette, a sérült fiú anyjával többször beszélt telefonon, úgy tudja, egy pénteki CT vizsgálat után vélhetően maradandó károsodás nélkül fogják az iváni diákot hazaengedni.

Olvasóink írták

79 hozzászólás
 • 79. kackac 2009. február 05. 15:23
  „Ebben az újságban az a jó hír, ha nincs semmi hír.
  Ugye nem kell megmagyarázni?”
 • 78. copu-vari 2009. február 05. 13:18
  „Halihóóó !

  Semmi hír??”
 • 77. Ms.Wolf 2009. február 05. 12:30
  „Nem véletlen hívják Gladiátorképzőnek.”
 • 76. 5454 2009. február 05. 10:17
  „Akiket ott képeznek azok szakképzett munkanélküliek lesznek!!!!!”
 • 75. copu-vari 2009. február 05. 06:48
  „Tévedtem!
  Az egész Rábaközben nincs hír hétfő óta!
  Ébresztőőőőőőő!”
 • 74. copu-vari 2009. február 05. 06:39
  „A legbrutálisabb az, hogy hétfő óta nincs semmi más hír kapuvárról!
  Tisztelt újságírok ! Szedjék össze magukat!”
 • 73. kapuvár 2009. február 04. 22:53
  „kedves nemetgabi !! az iskola KB fele bukott félévkor , ennél magasabb követelményszitnél egy idő után még ez a kevés szakmunkás sem lenne !!!”
 • 72. kapuvár 2009. február 04. 22:47
  „kedves nemetgabi !!!! gyere a szülői értekezletekre , fogadónapokra és tájékozott leszel !!!”
 • 71. kapuvár 2009. február 04. 22:08
  „gggggg”
 • 70. frenkycom 2009. február 04. 19:56
  „Glaitátor képző...:D”
 • 69. Hunicum 2009. február 04. 19:54
  „Szabyka!
  Melyik mondatomban olvastál olyat, hogy elítélem bármelyik srácot? Mikor írtam olyat, hogy ne védjük meg magunkat, ha igazságtalanul bántanak?”
 • 68. georgeclooney 2009. február 04. 18:50
  „Tudja valaki,hogy hivják a kiscsávót,akit kirúgtak?”
 • 67. szabyka 2009. február 04. 16:42
  „Kedves Hunicum!
  Minket Magyarokat kint szlovákoknál DAC-Slovan meccsen!Egy fradista nagy magyar országot ábrázoló zászló miatt vertek meg!Remélem érted!Előbb gondolkodj és utána írogass!Se itt a suliba se a dac meccsen nem volt elkerülhető a verekedés!A srác se se ott kint mi nem hagytuk magunkat!Jobbulást a megvert fiúnak!!!!!”
 • 66. lgk 2009. február 04. 13:59
  „jav (félreértések elkerülése végett):
  az említett eset (ált.iskola): a hógolyó csak az előzmény volt, a csont törés/repedés meg verés/verekedés eredménye, a hógolyó által vélt sérelem megtorlására.”
 • 65. lgk 2009. február 04. 12:37
  „Sajnálatos, de egyre több ilyen lesz. Egy hete egy általános iskolában arccsont tört/repedt, és fogak hullottak, állítólag csak egy "eltévedt" hógolyó miatt.
  A tanárok meg tehetetlenek, a legtöbb esetben önhibájukon kívül. A verekedések/verések 99 %-a amúgyis akkor történik mikor nincs jelen a tanár (persze ez az utóbbi időbe megdőlni látszik, mert a fiatalokat már az sem érdekli ha esetleg jelen van). Ahogy itt valaki említette tényleg meg vannak ennek az íratlan szabályai(pl: tilos fejre /kiv. ha nem leckéztetésről, hanem más komoly dologról volt szó/, illetve ha valaki leáll verekedni, után nincs "sírás" tanárnak, vagy szülőnek).
  Régen ha a gyerek rosszat csinált, kapott egy fülest a tanártól, ha visszaszólt mégegyet, aztán irány az osztályfőnök, vagy igazgató. Gyerek otthon panaszkodott kapott ott is egyet az apjától, ha még utána is visszabeszélt, feleselés okán kapott egyet az anyjától is, vagy az apjától egy nagyobbat.
  Erre jöttek a jogvédő, meg gyerekvédő szervezetek, hogy ilyet nem szabad. A tanároktól megvontak minden jogot. Már a szóbeli sértésért, vagy kiabálásért is megrovásban részesítik őket, hát még ha meg mer ütni egy neveletlen kölyköt. A testi kontaktusról meg el vannak amúgyis tiltva, mert már minden szexuális zaklatásnak, illetve erőszaknak, meg bántalmazásnak van minősítve.
  Ezek után tényleg nem tudnak mást tenni, csak karbatett kézzel állni. Így persze hogy nincs nevelés. Tehát a gyerek az viszi az iskolába "amit otthon kap".
  Utána meg lehet hallgatni a szuperszülők kárálását, hisztériáját.

  (jah, és szerencsére nem vagyok se tanár, se diák már)”
 • 64. kisördög 2009. február 04. 12:27
  „Arra azért vigyázzanak a "kedves pedagógusok "nehogy ennél még durvább ,szörnyebb dolgok történjenek!!
  Itt szeretném megjegyezni hogy,a pedagógusok egyáltalán nem rossz emberek,sőt....nem azon vannak hogy a gyengébb tanulókat elnyessék,..esélyt adnak nekik javitásra ,ezért köszönet nekik!!A verekedés az más dolog,kell nagyon kell résen lenni ugyan úgy pedagógusnak,ugyan úgy a szülőnek,"nem kell egyxerre a pedagógust okolni"!!”
 • 63. nemethgabi 2009. február 04. 11:55
  „Sajnos én ebben az iskolában érintett szülő vagyok. Fegyelem nulla, szülői tájékoztatás nulla, követelmény szint nulla, a pedagógusok sajnos azt mutatják, hogy nem törődöm, felelőtlen emberek.”
 • 62. li88 2009. február 04. 11:27
  „"a két fiú összeveszett, a verekedés közben a későbbi sértett elkapta társa nyakát"

  Tehát azért rúgták ki a srácot, mert megvédte magát?”
 • 61. Silence 2009. február 04. 11:21
  „Én fiúosztályba jártam, voltunk vagy negyvenen. Minden hétre jutott egy kis "matek" . Bár igaz mi nem vertük pofán egymást, voltak íratlan szabályok...”
 • 60. Hunicum 2009. február 04. 09:19
  „Ungi!
  Azért megnézném mikor tetszik az egy felnőttnek, hogy ha azt mondja neki egy 17 éves: dögölj meg!
  Az meg, hogy Ti itt adjátok a lovat alájuk... Hát nem tudom ki a hülyébb!”
79 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az önkormányzat is fut a pénze után

Rábasebes - Az elmúlt hónapokban nem történt előrelépés
a rábasebesi kastély ügyében. Az épület… Tovább olvasom